Dikkat Egzersizleri - Dikkat Toplama Egzersizleri

Dikkat Egzersizleri - Dikkat Toplama Egzersizleri

 GÜNLÜK DİKKAT EGZERSİLERİ PROGRAMI

1 - NESNE TANIMLAMA

Nesnenin bütün özellikleri en ince ayrıntılarına kadar anlatılır. (şekli, rengi, parlaklığı, duruşu, malzemesi, desenleri, yapısı vs.)

Günde;

Öğrenci arka arkaya 4 nesne tanımlayacak. ( 4 DK)

2 - NESNE SAYMA


Örneğin; 1-Tablo,2-bardak,3-kalem.....(NOT:Her defasın da sayılardaki nesnelerin yeri değişebilir.)
Günde 10-15  nesne sayılacak (2 DK)

3 - BU VE ŞU ÇALIŞMASI

Yakın ve uzak için; Yakın nesnelere BU, Uzaktaki nesnelere ŞU diyoruz. Örneğin Bu bardak,Şu tablo. Günde 5-10 nesne grubu için yapılacak. (1 DK)

Büyük ve küçük için; Küçük nesnelere BU, Büyük nesnelere ŞU diyoruz. Örneğin; Bu silgi,Şu masa vs. Günde 5-10 nesne gurubu için yapılacak. ( 1DK )

 4 - PROGRAMLAMA ÇALIŞMASI


Her gün 5 – 7 DAKİKA

Bir kişi talimat verir. “Örneğin git sandalyeye otur” şeklinde.

Uygulayacak kişi; “ ..... dedi ki git sandalyeye otur” şeklinde talimatı tekrar eder ve arkasından uygular.

Not: En ufak ,gülme ve abartı yanlış olarak kabul edilir. Talimatı tekrar etmeden yapmak, ya da talimatı tekrar ederken aynı anda harekete geçmek de yanlış kabul edilir. Fazladan el kol hareketi, yüz mimikleri yapılmadan, sadece verilen talimat harekete geçmeden tekrar edilmeli, ondan sonra uygulanmalıdır.

Eğer uygulayan kişi yanlış yaparsa durdurulur. Bir önceki hareket tekrar ettirilir. Hareket yanlış haliyle tekrar yapılır ve davranış düzeltilip, doğru hali yapılarak çalışmaya devam edilir.

 5 - ALFABE ÇALIŞMASI

1.    Harfler baştan sona yüksek sesle okunur. Okurken harfin altında “SO” yazıyorsa sol el, “SA” yazıyorsa sağ el, “İ” yazıyorsa ikisini birden kaldırılır.(30 sn)

2.    Bu bir kez sondan başa da yapılır.(30 sn)

3.    Sonra baştan sona ve sondan başa bir kez daha yapılır ama bu sefer sol ele sol ayak, sağ ele sağ ayak da eklenir. (30 sn)

4.    Sondan başa, baştan sona bir kez daha yapılır. Bu sefer de sol ele sağ ayak, sağ ele sol ayak şeklinde uygulanır.(30 sn)
 

TÜM ÇALIŞMA TOPLAM : 10-15 DAKİKA

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık