EFT

Eft´Nin Özellikleri

EFT´nin Özellikleri

EFT uygulamalarının en iyi zellikleri syle sıralanabilir: ?Hızlıdır ?Birok eski ya da yeni duygusal sorun bir saatten az bir srede tamamen iyileşir, en inatı tıkanıklıklar bile bir ay iinde sorun olmaktan ıkar. ?Etkili ve kalıcıdır ?mr boyu başa ıkılamamış korkular, takıntılar, derin zntler btnyle ortadan kalkar. Kalıcı iyileşme sağlanır. ?Yumuşak ve naziktir ?Sadece parmak uları dokundurularak yapılır ?Gvenlidir ?Bedende ekme, itme, dndrme gibi maniplasyonlar yapılmaz, iğne batırılmaz, tablet ya da kimyasal herhangi bir madde alınmaz. Bu yzden, hibir tehlikesi yoktur. ?zeldir ? Uzun terapi seanslarında tm yaşamımızı anlatırız, EFT'de is...Devamını Oku »

:: Eft Nasıl Yapılır?

::  EFT Nasıl Yapılır?

EFT (Duygusal zgrlk Tekniği), vcuttaki belli noktalara (EFT (Duygusal zgrlk Tekniği) noktaları ) parmak ularıyla vurmak yoluyla yapılır.Yaşadığımız negatif olayı dşndğmzde enerji sistemimizde yine o olayı yaşarkenkine benzer şekilde bozulmalar ve tıkanıklıklar meydana gelir. EFT noktalarına vurmak da bu tıkanıklıkları aılmasını sağlar.Denge yeniden sağlandığında duygusal rahatlama da sağlanmış olur. Anı bellekte kalır, fakat duygusal yk ortadan kalkar. Kendini kabul etme ifadesi ve problemi tanımlayan ifade tekrarlanarak diagramdaki acı veren nokta ovalanır. Bundan sonra diagramdaki noktalara yaklaşık yedi kez vurulur ve vurulurken problemi tanımlayan ifade tekrarlanır. Problemli durumun varsa eşitli aıları ile ilgili olarak bu işlem tekrarlanır. &O...Devamını Oku »

:: Eft(Duygusal Özgürlük Tekniği) Nasıl Çalışır?

::  EFT(Duygusal Özgürlük Tekniği)  Nasıl Çalışır?

Vcuttaki enerji akışını bir televizyondaki enerji akışına benzetebiliriz. Enerji dzgn aktığı srece TVde resimler ve ses nettir. Elektrik akışında bir sorun olduğunda ses parazitli, grnt de karıncalıdır.Benzer durumu bedenimizde yaşarız.Negatif deneyimler de bedenimizdeki enerji akışını, dengesini bozar. Bozulan denge de negatif duygulara yol aar. EFT (Duygusal zgrlk Tekniği) ile yaptığımız, değişik meridyenlerin başı ya da sonu olan akupunktur noktalarına hafife vurmaktır.Bylece her bir noktadan btn meridyene enerji gnderilir. Bir dizi noktaya dokunularak tm sistem kapsanmış olur. EFT (Duygusal zgrlk Tekniği)nin işe yaraması iin, zmek istediğiniz zel sorun zerine odaklanarak bu vuruş işleminin gerekleştirmeniz gerekmektedi...Devamını Oku »

:: Eft Ve Kilo

:: EFT VE KİLO

Aşırı duyguların ve olumsuz dşncelerin oluşturduğu engelleri ortadan kaldırarak bizim daha sağlıklı kararlar vermemize, olaylara daha yapıcı bir şekilde yaklaşmamıza yardımcı olan bir enerji tekniğidir. Duygular doğaldır ve yaşanmalıdır. Ancak aşırı derecede hissedilen duygular bizim bazı algılar oluşturmamıza, korkular yaşamamıza ve elimizdeki imkanlar hakkında n yargılar oluşturmamıza neden olur. Bu dşnceler bizi sınırlar, ileriye doğru adım atmamızı, kendimizi geliştirmemizi, ve arzu ettiğimiz bir geleceği yaratmamızı engeller. Biz EFT (Duygusal zgrlk Tekniğin)'de buna enerji blokajı deriz. Enerji blokajları belirli akupunktur noktalarına parmak ucu ile yapılan hafif vuruşlarla aılır ve bizi sınırlayan aşırı duygular ve onlara bağlı dşnceler dağılır. EFT'nin uygulaması ok basittir ve herkes kolaylıkla EFT (Duygus...Devamını Oku »

Eft Vuruş Noktaları

EFT Vuruş Noktaları

a)Kaş ucu: Kaşın başladığı, altındaki kemiğin burun ile birleştiği nokta b)Gz yanı: Gzn dış kşesindeki kemiğin zerindeki nokta c)Gzaltı: Tam karşıya bakarken gzbebeğinin iki buuk santim altındaki kemiğin zerindeki nokta )Burun altı: Burnun hemen altındaki, dudak stnde orta nokta d)ene: enenin alt sınırı ile alt dudağın ortasındaki nokta e)Kprck Kemiği: Kprck kemiği ile ilk kaburganın gğs kemiği ile birleştiği nokta. (Gğsn tam ortasındaki kemiğin st blm U şeklindeki boşluğundan aşağı iki- santim kadar inip sağa/sola iki- santim gidince bulduğunuz nokta) f)Kol altı: Koltuk altında, biraz aşağıda bulunan nokta (Erkeklerde meme ucu hizasında, kadınlarda ise sutyenin kol altına dnen b&ou...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7
Yukarı Çık