EFT NASIL YAPILIR?

EFT NASIL YAPILIR?


1.EFT nedir?

EFT, "Emotional Freedom Techniques" (Duygusal Özgürleşme Teknikleri) sözcüklerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Duygusal ve bedensel stres ve rahatsızlıkların iyileşmesi sürecinde kullanılan bir yöntemdir. EFT bir enerji psikolojisi tekniği olarak tanımlanabilir. Diğer bir ifade ile duygusal özgürleşme tekniğidir. Enerji meridyenlerini uyarma açısından akupunktur ve akupres ile olumlamalar açısından da NLP'nin ortak bir sentezi sonucunda ortaya çıkmış bir teknik diyebiliriz.

2.EFT´nin etki mekanizması nasıl işler?

EFT´nin en önemli özelliği kolay bir şekilde öğrenilebilen ve kendimize kolaylıkla uygulayabileceğimiz bir teknik durumunda olmasıdır. Her yaştan, öğrenim durumu ne olursa olsun insanlar EFT´yi kolay bir şekilde öğrenebilmektedir. Fakat, çok derin ve eski problemler ve travmalar üzerinde mutlaka bu işi bilen bir uzman ile eşliğinde çalışılması tavsiye edilir.

3. EFT, bozulan vücut dengesini yeni baştan kurar. Peki bunu nasıl yapar?

EFT uygulama esnasında vücudun mevcut enerji dengesizliğini giderir ve vücudumuzun kendi koruma ve iyileştirme mekanizmalarını faaliyete geçirir. Yani; vücutta zaten mevcut olan iyileşme arzusunu meydana çıkarır, hormonları ve bazı kimyasal maddeleri salgılatır. Bu sebeple vücut, kendi kendini onarmaya başlar

4. EFT'yi ne kadar zaman içerisinde ve nasıl öğrenebilirim?

EFT'yi öğrenmenin en iyi yolu uygulamalı seminerlere (workshop) katılmak ve bol miktarda pratik yapmaktır. Bir günlük workshop seminerinde EFT öğrenirken hem sıkıntılarınızın önemli bir kısmından kurtulmuş olacak hem de yaşam boyu kendiniz ve sevdikleriniz adına kullanabileceğiniz olağanüstü bir araca sahip olacaksınız.

 
5. EFT sporda ya da iş yaşamında performans artışı amacıyla kullanılabilir mi?

Evet kullanılabilir. EFT her türlü yeteneğin geliştirilmesi adına mükemmel bir araçtır. Spor, iş yaşamı, sosyal hayat, parasal durum ve hatta ilişkilerin geliştirilmesi konularında başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.
EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri),  vücudumuzdaki enerji meridyenlerinin tepe noktalarının akupres ile uyarılıp, bu meridyenlerdeki tıkanıklıkların giderilmesi ve aynı anda kişinin terapistinin söylediği olumlamaları tekrar etmesi temelidir. EFT (Duygusal Özgürlük Tekniği) Uygulama esnasında kişi bilinçlidir ve seans genelde 10-15 dakika sürer.    EFT'nin başarı oranı, ortalama %90'dır.
EFT Uygulama Alanları;    
? EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri), Olumsuz Duygulardan kurtulmanızı sağlar.
? EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri)Olumsuz inançlardan çok kısa sürede kurtulmanızı sağlar.
? EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri) hayatınızda sizi sınırlayan ve performansınız çok düşük düzeyde kullanmanızı neden olan Duygusal Travmalarda 10 yada 15 dk. İçinde kurtulmanızı sağlar ve özgürleşirsiniz.
? EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri) Fiziksel Sorunlar çözülmesinde etkili sonuçlar yaratır.
? EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri) Madde Bağımlılıkları bırakılmasında kullanılmaktadır.
? EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri), insan ilişkilerinde  yaşadığınız  sorunlardan da kurtulmanızı sağlar.
? EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri), hayatınızda hedefleriniz ulaşmada size yardımcı olacaktır.
? EFT (Duygusal Özgürlük Teknikleri)  Performans Artırma çok olumlu etkileri vardır.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık