EFT Vuruş Noktaları

EFT Vuruş Noktaları

VURUŞ NOKTALARI

a)Kaş ucu: Kaşın başladığı, altındaki kemiğin burun ile birleştiği nokta

b)Göz yanı: Gözün dış köşesindeki kemiğin üzerindeki nokta

c)Gözaltı: Tam karşıya bakarken gözbebeğinin iki buçuk santim altındaki kemiğin üzerindeki nokta

ç)Burun altı: Burnun hemen altındaki, dudak üstünde orta nokta

d)Çene: Çenenin alt sınırı ile alt dudağın ortasındaki nokta

e)Köprücük Kemiği: Köprücük kemiği ile ilk kaburganın göğüs kemiği ile birleştiği nokta. (Göğsün tam ortasındaki kemiğin üst bölümü "U" şeklindeki boşluğundan aşağı iki-üç santim kadar inip sağa/sola iki-üç santim gidince bulduğunuz nokta)

f)Kol altı: Koltuk altında, biraz aşağıda bulunan nokta (Erkeklerde meme ucu hizasında, kadınlarda ise sutyenin kol altına dönen bölümünün ortasında bulunan nokta)

Parmaklar: Parmaklarınızın hepsinde avucunuzu yere bakar şekilde tuttuğunuzda tırnağın size bakan tarafında bulunan kenarındaki nokta
g)Başparmak
h)İşaret parmağı
j )Orta parmak
k)Küçük parmak
m)Karate kesme noktası: Bilek kemiği ile küçük parmağın dibi arasında, elin etli kısmında tam ortadaki nokta. (Karate kesme hareketi yaparken kullanılan yerin ortasında)

3.DOKUZ GAMUT
Dokuz Gamut noktası, elin üst tarafında, küçük parmak ile yüzük parmağından aşağı inilerek kemiklerin üçgen yaptığı yerde, üçgenin alt köşesindeki noktadır. Bu noktaya sürekli vurarak göz hareketleri yapılır ve başın hiç oynatılmamasına dikkat edilir.
Bu basamak ilk vuruş serisi tamamlandıktan sonra, beynin işlevlerini canlandırmak, harekete geçirmek için yapılır.

Başı hareketsiz tutarken ve dokuz gamut noktasına sürekli vururken:
1) Gözlerinizi açın,
2) Gözlerinizi kapayın,
3) Gözleriniz açıp sağa, en aşağıya bakın,
4) Sola en aşağıya bakın,
5) Oturduğunuz yerden yukarı, düz bir çizgi izleyerek başınızın tepesine bakın,
6) Saat yönünde, gözlerinizle çizebileceğiniz en büyük çemberi çizin.(Burnunuzu çok büyük bir saatin merkezine yapışmış gibi düşünün ve siz her rakamı mutlaka görmeye çalışın),
7) Aynı şeyi saatin ters yönünde yapın,
8) İki saniyeliğine "iyi ki doğdun " mırıldanın ve hızla birden beşe kadar sayın,
    (Bunu en az 3 defa yapın)

9) Derin bir nefes alıp, verin.

Bu sırayı izlemeye dikkat edin, göz hareketlerinin sırası değişse de, son üç adımı mutlaka belirtilen sırayla yapın. Burada beynin önce sağ lobu, sonra sol lobu ve yine sağ lobu harekete geçirilir.

4. VURUŞ SERİSİ
Vuruş serisini bedenin diğer tarafındaki noktalarla, aynı sırayı izleyerek tekrarlayın. Derin bir nefes alıp, verin. Duyguların yoğunluğunu yeniden değerlendirin. Bu adımda inişler veya çıkışlar yaşanabilir. Yeniden ilk vuruş serisi ile devam edin. Her sefer onaylama cümlesine “Geriye kalan” diye ekleyin:
“Babama karşı duyduğum geriye kalan öfkeme rağmen,………….”
“Geriye kalan pişmanlığıma rağmen, ............"
"Hala biraz uçak korkusu duymama rağmen,……………”

Sonuçlar
Amaç değerlendirmenin "Sıfır" ile tamamlanmasıdır. Sonuç bazen ayni gün alınır, bazen de ısrarlı bir şekilde çalışma ile bir hafta ya da bir ayda alınabilir. Tekrar etmek çalışmanın temelini oluşturur. Üşenmeden, sıkılmadan tekrar edin.
Bir sorunun yoğunluğunun azalarak "idare edilebilir'\ '''dayanılabilir-'', "bir süre daha tahammül edilebilir" hale dönüşmesi de yararlı ve önemli bir gelişmedir, ama tamamen yok edilmesi mümkün ise, neden edilmesin?

Genelleme Etkisi:
Göreceksiniz ki, siz EFT ile bazı sorunlarınızı ortadan kaldırdıkça, üzerinde çalışmanız gereken diğer sorunların bazıları da kendiliğinden yok olacaktır. Bu EFT teknolojisinde "Genelleme Etkisi" olarak adlandırılır.

Apex (Doruk) Etkisi:
Bazen EFT uygulandığında sorunundan tümüyle kurtulan kişiler bu sorunu kendilerinin hiç yaşamadığını, hiç hatırlamadıklarını ya da sorunun kendiliğinden çözü1dügünü iddia edebilirler. Bu nedenle her vuruş serisinden sonra "ölçüm" yaparak azalmayı hatırlamalarını, adım adım bu sorundan kurtulmalarını izlemeleri ve yeni durumu kabullenmeleri sağlanır.

YAN ETKİLERİ
EFT tamamen güvenli bir yöntemdir, yan etki olarak bir "zarar' görmeniz mümkün değildir (Uygulayan kişi acımasızca vurup yüzünüzü gözünüzü morartmadıysa(1). Bununla birlikte her enerji çalışması esnasında ve sonrasında olabileceği gibi, kısa bir uyum süreci yaşanabilir. Bu süreç boyunca izlenebilen birkaç tepki şunlardır:
•    Yoğun bir şekilde esneme ve uyuma
•    Uyuşukluk
•    Gözlerin yaşarması, bazen ağlama
•    İç geçirme, geğirme, karin guruldaması, gaz çıkarma vb.
Bol su içmek her zaman yarar sağlayacak ve toksinlerin atılmasına yardım edecektir. Her seanstan sonra bir bardak su içilmesi önerilir.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık