Eğitim

Öğretmenin Yapması Gerekenler

Öğretmenin Yapması Gerekenler

Öğretmenin Yapması Gerekenler > Öğrenciler arasında fark edilebilecek şekilde ayrımlar yapılmamalıdır. > Birkaç öğrenci ön plana çıkarılıp diğerleri pasifize edilmemelidir. > Öğrenciler arkadaşlarının yanında uygun olmayan' şekilde tenkit edilmemeli, hakarete maruz bırakılmamalıdır. > Öğrencinin sadece eksik yanları değil, başarılı yönleri de görülmelidir. > Öğrenciler ümitlendirilmeli ve yüreklendirilmelidir. > Öğretmen özel sorunlarını öğrenciye yansıtmamalıdır. > Öğretmen dersine çok iyi hazırlanmalı ve dersini sevdirerek anlatmalıdır. > Dersinin başarılabilecek olduğunu öğrencilere kabul ettirmelidir. > Dersinin ...Devamını Oku »

Yurtdışında Üniversite Eğitimi

Yurtdışında Üniversite Eğitimi

Yurtdışında Üniversite Eğitimi Yurtdışı eğitimde tercihler değişiyor! Artık Çin, Rusya ve Balkan ülkeleri revaçta.. Üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler için seçeneklerden birisi de yurtdışı eğitim. Çünkü her yıl 1.5 milyon öğrencinin girdiği sınavlar, sınırlı kontenjanlar yüzünden öğrencilerin tümünü üniversiteli yapmaya yetmiyor. Çin'den Rusya'ya Bulgaristan'dan Macaristan'a kadar birçok ülke ise yurtdışında öğrenim görmek isteyen öğrenciler için alternatif oluşturuyor. Yurtdışında 50 binin üzerinde öğrencinin öğrenim gördüğü tahmin ediliyor. Üniversite okumak isteyenlerin oluşturduğu pazar pek çok ülkenin iştahını kabartıyor. Türkiye'nin üniversite eğitimi için en fazla öğrenci gönderdiği ülkeleri...Devamını Oku »

Bir Öğretmen Ders Sırasında Neler Yapmalı

Bir Öğretmen Ders Sırasında Neler Yapmalı

Bir Öğretmen Ders Sırasında Neler Yapmalı ** Diksiyonuna, jest ve mimiklerine, el ve vücut hareketlerine çok dikkat etmelidir. İcabında aynanın karşısına geçip bir aktör gibi kendini eğitmelidir. Öğrencinin karşısına çıkan bir öğretmen de onun itibarına dokunacak ve onu hafife aldıracak hiçbir zaafı olmamalıdır. Aynı zamanda ders anlatırken öğrencilerin dersi anlayabilmeleri için ne süratle konuşacak, ne de ses tonunu çok alçaltarak anlaşılmaz ve bayıltıcı kılmayacaktır. ** Tahtayı kullanma, tahtayı kullanma adına titizlik gösterme, bir öğretmenin verimliliği adına çok şey ifade eder. Tahtadan kopuk işlenen ders, ders değildir. Tahtayı kullanmada bir plan dahilinde ön hazırlık gerektirir. Ön hazırlığı ve planı olmayan her iş verimsizliğe mahkumdur. Öğretmen arkadaş, her şeyiyle öğrenciye kendini imrendirici kılmaya mecburdur. Renkli tebeşirlerle, muhakkak güzel, okunabilir bi...Devamını Oku »

Sınıf Yönetimi

Sınıf Yönetimi

Sınıf Yönetimi Son birkaç yılda sınıf ortamındaki öğrenci-öğretmen ilişkilerini açıklama amacıyla literatürde yer almaya başlayan ve sınıf yönetimi adıyla yayınlanan, makale vb. eserler incelendiğinde bunların; öğrenci davranışlarının plânlanması sınıftaki örgütlenme, iletişim ve istenmeyen davranışların önlenmesi gibi konular üzerinde yoğunlaştıkları görülecektir. Sınıf yönetimini, sınıf yaşamının bir orkestra gibi yönetilmesi şeklinde tanımlayan Lemlech'in bu tanımlamasında aynı kavramı açıklamaya yönelen tüm tanımları birleştirdiği söylenebilir. Yapılan bir araştırmada sınıf yönetiminin boyutları şu başlıklar altında toplanmaktadır: ...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık