Etkili İletişim

Karşınızdakini Rahatlatın - Temel İletişim Becerileri

 KARŞINIZDAKİNİ RAHATLATIN - TEMEL İLETİŞİM BECERİLERİ

Bir insan gergin olduğunda, onunla iletişim kurmanın ok zorlaştığını grrsnz. O, sylemeye alıştığınız şey zerinde yoğunlaşmak yerine, zihnen kendi korkularıyla meşgul olacaktır. Ve konuşmaya da yanaşmayacaktır. Birisiyle konuşmaya hazırlanırken, eğer o kişi zellikle iyi tanımadığınız biriyse veya tanıdığınız, genelde gergin veya ekingen biriyse, rahat olup olmadığını anlamaya alışın. Gzlerini takibedin. Gz gze gelmekten kaınmak veya boş bakışlar, genelde o kişinin gergin veya ekingen olduğuna işarettir. Bazı vcut hareketleri de kişinin gergin olduğunu ortaya koyabilir: Kavuşturulmuş kollar, kıpırdanma, sıkılmış dişler, fazla sert bir duruş, konuşan kişiden uzağa doğru eğilme, vb. Rahat...Devamını Oku »

İhtiras Ve İletişim

İHTİRAS  VE İLETİŞİM

Ricky'nun konuşmaların eşitli nedenlerle dinledim bir seferinde şirketimizde bir konuşma yapmıştı ve birka kere de Kentucky niversitesindeki malarında soyunma o-clasına girmeme izin vermişti. Beni en ok etkileyen Rick ve ekibinin oyuncuları maa hazırlamaktaki dikkatleri olmuştu. ok arpıcıydı. Onu dinlerken, Aman tanrım, bunu iş hayatında yapamaz mısın? deyip duruyordum. Benim iin ilk olarak aıklığa kavuşan şey başarılı olma hırsının gerek derinliği idi. yle gl bir konuşmacıydı ki sylediklerini hemen kapabiliyordunuz. İhtirasının gerek olduğunu grebiliyordunuz. Bu ok aıktı. Onun konuşmasını dinleyen btn alışanlarımın benim gibi etkilendiğini biliyordum. Rick'i dinlediğim sıralarda şirketimiz halka aılma s...Devamını Oku »

İletişim Nedir?

İLETİŞİM NEDİR?

İletişim duygu, dşnce, bilgi ve mesajların akla gelen her trl yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bunun iin konuşma ve beden dilini iyi kullanmak zorundasınız. İletişimde ilk etki prezantabl grntyle başlar. nk iletişim insanların birbirlerini grdkleri andan itibaren başlar. İnsanlar ilk bakışta bir şeylerden etkilenirler ve grdkleri hakkında bir yargıya varırlar, ilk yargı iletişim başarısının anahtarıdır. Tanrı, insanların yaşamla iletişimi iin ağız, gz, kulak, burun ve dokunma duyusunu yaratmıştır. İletişim, kişiliğin tanımlanmasında esrarlı bir gce sahiptir, bu gcn kullanılması iletişim başarısı sağlar, bu nedenle iletişim konusunda bilinmesi gerekenler vardır. Aslında hepimiz yaşamın nemli bir parası olan bir iletişim ortamındayız ancak iletişi...Devamını Oku »

Başarının Temelinde İletişim Vardır

Başarının Temelinde İletişim Vardır

Başarısızlık, insanın yaşamdaki amalarına ulaşmamasıdır. Basan ise kişinin yaşamdaki amalarına ulaşmasıdır. Bu amalara ulaşmak iin en temel faktr iletişimdir. İletişim sevgiyle kendimize ve diğer insanlara ulaşmanın en direkt yoludur. İletişim yaşamın tmdr. İletişim becerilerimizi geliştirdiğimizde yaşam becerilerimizi de geliştirmiş oluruz. İletişim ortamına girmek, iten ve aık olmayı gerektirir. İletişimle ilgili bilmemiz, gereken temel bilgiler şunlardır: 1. İletişim kurabilme becerisi, konuşmak, ikna etmek, ğretmek ve tartışmak gibi nemli etkinlikleri kapsar. Bunun iin nce dşncelerimizi ifade etmeli sonra da iletişim kurma tekniklerini ğrenmeliyiz. 2. İle...Devamını Oku »

:: Şirketiçi İletişim

::  ŞİRKETİÇİ İLETİŞİM

st dzeydeki ya da sizinle aynı dzeydeki yneticilerle ve ekibinizle sadece bir sorun ıktığında değil, srekli iletişim iinde bulunun. İşler kt gittiği zaman durumun ktlğn belirten dzenli bltenler yayınlayan, işler dzelince rakamları yine saklamaya devam eden o byk bilgisayar şirketi gibi olmayın. Ekibinize, şirket hissedarlarına syleyeceklerinizden azını sylemeyin; her iki tarafın da şirkette ıkarları vardır. Bir ynetici olmak bir iletişimci olmaktır. Yneten kişi ve bu işlevi, birbirlerinden ayrılmayacak biimde iie gemişlerdir. (Morris E. Massey). İletişim mesaj alıp gndermektir, başkalarının sizin zihninizdekileri, sizin de onların zihinlerindekini anlamanız demektir....Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık