Etkili İletişim

:: İletişim, Basit Bir ‘Merhaba’ Dır

:: İLETİŞİM, BASİT BİR ‘MERHABA’ DIR

1930' larda bir Polonya kasabası olan Prochnik'in saygın baş hahamı Samuel Shapira, kırlık blgede insanı din tutan yryşlere ıkmayı adet edinmiştir Sıcak, sevgi dolu ve merhametli kişiliğiyle tanınan haham yrrken karşılaştığı Yahudi olsun, olmasın herkese selam vermeye dikkat ederdi. Gnlk yryşlerinde srekli karşılaştığı insanlardan biri de, iftliği kasabanın dışında olan Bay Mueller adında bir kylyd. Haham Shapira, tarlasında harıl harıl alışan iftinin yanından her sabah geerdi. Haham başıyla selam verir ve gl bir sesle Gnaydın Bay Mueller, derdi. Haham sabah yryşlerine başlama kararı alıp da Bay Mueller'i ilk kez bu şekilde selamladığında, ifti soğuk bir bakışla arkasını dn...Devamını Oku »

::İletişim, Küçük Şeyleri Dert Edinmektir

::İLETİŞİM, KÜÇÜK ŞEYLERİ DERT EDİNMEKTİR

St. Petersburg (Florida)'da danışman olarak alışan Fran Sims, grev gereği Seattle'da iken şehirdeki bir Nordstrom mağazasından bir mayo almıştı. Satış temsilcisi mayoyu paketledi ve deme iin Sims'in eyalet dışı ekini kibarca kabul etti (bu bile bir stn hizmet rneği sayılabilir). Ama Sims oteline dndğnde kendisine bir not bırakılmış olduğunu grd. Nordstrom'un satış temsilcisi mayonun askılarından birini yanlışlıkla pakete koymamıştı. Ve şimdi bunu kendisi getirip Sims'e teslim etmek istiyordu. Sims satış temsilcisinin kendisini burada nasıl bulduğunu merak etti. Sizden ekinizin arkasına alıştığınız şirketin adını yazmanızı istediğimi hatırlıyorsunuz değil mi? Florida bilinmeyen numaralar servisini aradım ve şirketinizin telefonunu alıp onlara sizin burada nerede kaldığınızı sordum. Sims sat...Devamını Oku »

:: İletişim, Cümlelere Yüklediğimiz Anlamdır

::  İLETİŞİM, CÜMLELERE YÜKLEDİĞİMİZ ANLAMDIR

Fransa'da, ağır işilerin işleri hakkında ne dşndklerini incelemek zere araştırmayı yrten bir grevli, bir inşaat alanına gnderilir. Grevli, ilk işiye yaklaşır ve sorar: Ne yapıyorsun? Nesinden, kr m? diye fkeyle bağırır işi. Bu paralanması imkansız kayaları ilkel aletlerle kırıyor ve patronun emrettiği gibi bir araya yığıyorum. Cehennem sıcağında kan ter iinde kalıyorum. Bu ok ağır bir iş, lmden beter. Grevli hızla oradan uzaklaşır ve ekinerek ikinci işiye yaklaşır. Aynı soruyu sorar: Ne yapıyorsun? İşi cevap verir: Kayaları mimari plana uygun şekilde yerleştirilebilmeleri iin, kullanılabilir şekle getirmeye alışıyorum. Bu ağır ve bazen...Devamını Oku »

:: Başarılı İletişimin Kuralları

:: BAŞARILI İLETİŞİMİN KURALLARI

1. Prezantabl olmak, a. Giyim/Model, b. Renk seimi, c. Bakımlı olmak (sa, makyaj vs.), 2. Konuşma dilini iyi kullanmak, a. Etkili ses tonu, b. Etkili konuşma, 3. Beden dilini iyi kullanmak, a. Bakışlar, b. Mimikler, jestler, c. El, kol hareketleri, d. Beden hareketleri, 4. Bilgili olmak, 5. Psikolojik olarak hazır olmak, 6. Psikolojik gzlem, 7. Pozitif enerji dolu olmak, 8. Dinlemek, 9. Coşkulu olmak, 10. Marjinal olmak, 11. Zamanlama, 12. Ortam. Başarılı bir iletişim iin yukarıdaki on iki madde konusunda eğitimli ve deneyimli olmak şarttır. 1. İletişimin, insanların birb...Devamını Oku »

:: Başarılı İletişim

::  BAŞARILI İLETİŞİM

Kişiler arası iletişim; kişilerin birbirlerine bilinli veya bilinsiz olarak iletmek istedikleri duygu ve dşncelerini aktardıkları bir sretir. Başarılı bir iletişimin temel koşulları şunlardır: 1. Karşımızdaki kişilere saygı duymak; onların varlığını kabul etmek, nemli ve değerli olduklarını hissettirmek, olduğu gibi benimsemek anlamını taşır. 2. Gereki ve doğal davranmak; abartıdan uzak, olduğu gibi davranmaktır. 3. İletişimin belki de en nemli ğesi empatidir. Empati kavramını, dış dnyayı karşımızdakinin penceresinden grmeye alışmak olarak tanımlayabiliriz. Kurulan bu duygu ortaklığı, iletişimin gcn arttırır ve karşılıklı anlaşılma mesajlarının aktarılmasına olanak sağlar. İLETİŞİM SADECE K...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık