Etkili İletişim

İletişim Kavramı Ve Tanımı

İletişim Kavramı Ve Tanımı

İletişim Kavramı Ve Tanımı;Yakın zamanlara kadar, dilimize Fransızca'dan ve Fransızca sylenişi ile geen komnikasyon (communication) szcğ ile birlikte ve aynı anlamı karşılamak iin haberleşme kavramı kullanılıyordu. Gnmzde kullanımı yaygınlaşan iletişim szcğ ise haberleşmeyi de ieren daha geniş kapsamlı bir ileti alışverişi anlayışı yansıtmaktadır.Fransızca ve İngilizce'de yazılışı aynı, sylenişi ayrı communication kavramı Latince'deki communicatio szcğnn karşıtıdır. Szcğn 14. yzyıl Fransızca'sında, ticaretin(merkantilizmin) geliştiği dnemde ticaret ve ilişkiler karşılığında kullanılması, belli bir dnemdeki etkinliklerin szcklere ykledikleri anlamlar aısından ilgin bir rnektir. Communication'un kkeninde ve Latince'd...Devamını Oku »

İletişim Ve Bilinç

İletişim Ve Bilinç

Bilincim donanınca ne olacak? Bu soruyu yanıtlamak iin yaşamın değişik alanlarından rnekler vermek istiyorum. İki Ordu ki ordu dşn biri tam tehizatlı, donanmış. Neyle donanmış? * Silahlarla donanmış: Muhtemel saldırılara karşı koyabilmek iin, gl olmanın gereğini kavramış bir ynetim, lkeyi savunmak iin gerekli modern ara ve gerelerle orduyu donatmış. * Eğitimle donanmış: Bu ordu, hem askerlik hem de yurt sevgisi eğitimiyle donanmış. En st komutanından en dşk rtbelisine kadar tam bir vizyon birliğine ulaşmışlar. * Disiplinle donanmış: Aynı ordu, vatan savunmasında etkili bir harektın ancak tam bir disiplin iinde gerekleştirilebileceğinin nemini kavramış d...Devamını Oku »

İletişim Becerileri

İletişim Becerileri

Eğer bunu yapmazsanız, hsrana uğrayacak, kızacak ve gsterdiğiniz hibir aba onları satın alamayacaktır; duygusal olarak. İnsanların szn kesmek ve kendi gndemimize sıkı sıkı bağlanmak, korkutmanın başka bir şeklidir ve kazanmak iin ok zor bir yoldur; ve bunu iki kez deneme şansınız yoktur! Seni tanırım, severim, gvenirim İş ağı kurmakla ilgili kitabım ENDLESS REFER-RALS'da ağ kurmak hakkında altın kural dediğim şeyden bahsettim: Hi değişmez bir şekilde, insanlar işi tanıdıkları, sevdikleri ve gvendikleri kişilere gsterecek, onlarla yapacaklardır. Gnmzde, teknoloji bedel ve kalite alanında oynamaya başladı. Bunun yanında diğer etkenler, rnleri satın alan veya işi gren mşterilerle iletişim kuran satıcılardır. Birlikte Kazanmak da Seni t...Devamını Oku »

Etkili İletişim

Etkili İletişim

Karşı tarafın szlerini karşılamak:İnsanlar kendileriyle nadiren tartışırlar. İfade ettikleri bir fikri onlara tekrarladığınızda, genellikle fikir birliği ederler. Bu, sizi sevmelerini ve size istediğiniz şeyi vermeyi istemelerini sağlamak iin gerekten gl bir yntemdir. Kişinin o sohbetteki szlerini tekrarlamak olsun, daha nceki sohbetlerde kullandığı szleri tekrarlamak olsun, bu teknik işe yarar. Bununla ilgili aklıma gelen ilk rnek, bir satış sırasında yaşanmıştı. Şirketiyle alışmak istediğim bir mdrle konuşuyordum ve kendi işini bırakarak, o ve amirleri adına alışmaya başlamadan nce drt ay boyunca almam gereken bilgiler iin bana yardımcı oldu. Bu inceliği, btn satış elemanları iin yapıyordu ve ok gzel, ok destekleyiciydi. Birka...Devamını Oku »

İletişim Hataları

İletişim hataları

Kısa bir sre nce kırk yaşındaki bir arkadaşım nişanlanmış ve nişanlısı kendisinin dans dersleri alması iin ısrar etmişti. Yirmi sene nce biraz dans kursuna gitmişti. Yeni hocası ona: - Siz her şeyden nce btn bildiklerinizi unutunuz! Ve işe yeniden başlayınız! Yoksa başaramazsınız! demişti. Bu sz dostumun btn hevesini kırmıştı. Derse devam etmemeye karar vermiş, başka bir hoca aramıştı. İkinci hocanın nasıl davrandığını şyle anlatıyor: - İkinci hocam belki de yalan sylemişti, ama bende istek uyandırmıştı. Artık bu şekilde dans edilmediğini, dansın esaslarını bildiğimden dolayı yeni dansları kolaylıkla ğrenebileceğimi sylemişti. Birinci hocam yanlışlarımı yzme vurarak isteğimi kırdığı halde ikincisi bunun tam tersini yapmış ve doğru yaptığım hareketleri takdir ederek yanlışlarımı azaltmamı sağladı. Ba...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık