Etkili İletişim

İnsanlarla İletişimin Kuralları

İnsanlarla İletişimin Kuralları

Temel ilkeler... İşin felsefesi... Davranış alışkanlıkları... Teknikler... Telefon... Nasıl yazmalı? Nezaket kuralları... Sonsz... Temel İlkeler 1. Zayıf yanlarınızı aıklayın. 2. Sabırlı olun. 3. Belirsizliklerden kaının. 4. Sizi dinleyenlerin anlayacağı szckler sein. 5. insanların gnln almaktan korkmayın. 6. Sinirlerinize hkim olun. 7. Şaka yapacağınız zaman iyi dşnn. 8. ikna yoluna gidin. 9. Konunuzu iyi bilin. 10. Sorulara karşılık verin. İşin Felsefesi 11. Ayrıntıları anımsamadan sze başlamayın. 12. Karşınızdakileri tepkilerine dikkat edin. 13. Dşnmeden konuşmayın. 14. İnsanlar duymak istediklerini duyarlar, unutmayın. 15. insanların heveslerini kırmayın. 16. Gereksiz eleştirilerden kaının. ...Devamını Oku »

Çocuğunuz Ve İletişim

Çocuğunuz Ve İletişim

ocuğunuzun konuşmasını negatif etkileyen ve geciktiren nedenler nelerdir? ocuğun konuşma ve iletişim ynnden gelişimini hızlandırmak iin neler yapabiliriz? Konuşma ve dil gelişimi iletişim ve sosyal hayatın en nemli ğesidir. KİŞİ iletişim araları ile kendini ifade eder ve hayatını devam ettirir. Konuşma ve iletişimin eksik kaldığı bir hayat da birok sıkıntının doğmasına yol aabilir. ocuk ilk doğduğu gnden itibaren srekli olarak psikososyal ve psikomotor gelişim sreci ierisindedir. Dil gelişimi de belli lde doğumdan itibaren gelişmeye başlar. En ideal olan, ocuğun yaşına uygun konuşma becerisine kavuşması ve bu ynde herhangi bir gelişimsel sıkıntı yaşamamasıdır. ocuğun zamanında konuşması, psikososyal gelişimin aşamalarının dzenli olması, sosyal...Devamını Oku »

Çocuğunuzla İletişim Kurabiliyor Musunuz?

Çocuğunuzla İletişim Kurabiliyor Musunuz?

zmde grev almayanlar problemin bir parası olurlar. Anne babalar oğunlukla aradaki yaş ve kltr farkından dolayı ocuklarıyla iletişim kurmakta zorlanırlar. Onların eğitim ve kişilik gelişimini istedikleri şekilde ynlendirme konusunda sorun yaşarlar. Szlerini dinletemez ve tavsiyelerinin onların geleceği aısından nemli olduğuna ocuklarını inandıramazlar. Ancak anne-babalar istedikleri takdirde bu durumu değiştirebilirler. Tek yapmaları gereken ocuklarının hassas oldukları konulara itina etmeleri ve onların kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacak ortamlar hazırlamalarıdır. Bunun iin aşağıdakiler yol gsterici olabilir: ocuğunuza isteklerinizi emir değil rica yoluyla iletin. Emir slubunu sadece onun iin hayati nem taşıdığın...Devamını Oku »

İletişim

İLETİŞİM

Tanrı insanları birbirleri iin cazip yaratmıştır, birbirimizde grdklerimiz karşısında etkileniriz, grdğmz her insandan ok farklı duygular hissederiz, her insan iimizde değişik değer yargıları oluşturur. İnsanlararası cazibe yaşamın bilinmeyen gizemlerinden biridir, hayatın rengi bu gizemde saklıdır. İnsanların birbirlerinde grdklerinden etkilenmeleri grlen ve grlmeyen bağlarlarla gerekleşir. İnsanların birbirlerine ihtiya duymaları grlen ve grlmeyen bağlarla insanları birbirlerine yakınlaştırır. İnsanlar yaradılış zellikleri nedeniyle birbirlerine ihtiya duyarlar ve toplumsal yaşam gereksinimi birbirlerine karşı duydukları cazibeden kaynaklanır. Bir ok canlı rneklemede olduğu gibi insanlar topluluklar halinde yaşarlar. İnsanlararası gereksinim ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, İmaj Ve İletişim - İş Hayatı Ve Kıyafetiniz, Kariyer,

KİŞİSEL GELİŞİM,  İmaj ve iletişim - İŞ HAYATI VE KIYAFETİNİZ, KARİYER,

Lider konumundaki kişilerin davranış ve grnt konusunda da alışanlarına rol model olması gerekiyor.İş dnyasının başarılı isimleri, işlerinin yanı sıra giyim tarzları, hitap şekilleri ve duruşlarıyla dikkatleri zerlerine ekiyor. Kullandıkları renklerden setikleri kumaşa, taktıkları saatten kol dğmelerine kadar her tercihleri evrelerine yaratıcılık, samimiyet ve otorite mesajları veriyor. Ancak biroğu bu mesajların taşıdığı anlamların farkında değil. İletişim, gardırop ynetimi ve kıyafet seimi konusunda profesyonellere danışmanlık ve kurumsal ve bireysel alışmalarla kişiye yakışan, onu iş ve sosyal hayatında tamamlayan renk ve takılar kullanmasını tavsiye ediyor. Her ayrıntıyı titizlikle gzden geirdi. Karşımdaki kişi kadınsa fularını nasıl bağlayacağından hangi tonlarda makyaj yapacağına, erk...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık