Etkili İletişim

İletişim Becerileri 50 Altın Kuralı

İletişim Becerileri 50 Altın Kuralı

İletişim Becerileri 50 Altın Kuralı Karşılıklı konuşurken, telefon ederken, mektup yazarken dikkat edilmesi gerekenler... KISACASI daha etkin bir iletişim için nasıl bir beceriye sahip olmamızı tarif ediyor aşağıdaki öneriler… Her gün çok sayıda kişiyle değişik yollarla iletişim kuruyoruz. Kimileriyle karşılıklı konuşuyoruz, kimilerini telefonla arıyoruz, zaman zaman da mektup yazarak bağlantı sağlıyoruz. iletişim sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar uzun bir liste halinde yer alıyor. İnsanlarla iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken ilkeler: 1. Karşınızdakini dinlemesini bilin. 2. Sabırlı olun. 3. Esnek olun. 4. Sizi dinleyenler...Devamını Oku »

İlişki Kurma Sanatı

İlişki Kurma Sanatı

İlişki Kurma Sanatı Erkekler genellikle kadınları bir kez mutlu ettikten sonra bu durumun hiç değişmeyeceğin! varsayarlar. Bir kez sevgilerin! : kanıtlayınca, kadının sonsuza dek bunu anımsamasını bekleyip bir daha yinelemek zorunda kalmak istemezler. Erkeklerin görüş açısından bakıldığında bu yaklaşım son derece mantıklıdır. Ne var ki, kadınlar bu tutumu kolayca kabullenemezler. Bu yaklaşım kendi iç gerçeklikleriyle tutarsız gibi görünür. Bir kadın özel, değerli, anlaşılabilir ve sevgiye layık biri olduğunun sık sık yinelenmesinden mutlu olur. Erkeklerin de güvence verilmesine gereksinimleri vardır ama bu duyguyu işleriyle tatmin ederler. Kadınlar ise kurdukları ilişkiden güvence almak isterler. Bir erkeğin i...Devamını Oku »

Sözsüz İletişim Nasıl Sağlanır?

Sözsüz İletişim Nasıl Sağlanır?

İletişimin diğer öğelerinden biride sözsüz iletişimdir. Günlük yaşamda gerçekleştirilen ilişkilerde başvurulan bir yöntemdir. Sözsüz iletişim bazen anlam yaratmada, çoğu kez bilincinde olmaksızın ama kaçınılmaz olarak sürekli kullanılan bir iletişim biçimidir. İletişimde kullanılan ses tonlaması, yüz ifadeleri, mimikler, beden hareketleri, jestler sözsüz iletişimin bir parçasıdır. Bu özellikler ancak sözlü iletişimle birlikte etkin olur. Sözsüz iletişim, iletişim yokluğunu olanaksızlaştırma, duygu ve coşkuları yetkin biçimde dile getirme, bireyler arası ilişkileri tanımlama ve belirlemede, güvenilir iletiler sağlamada önemlidir. Tüm bunlar kültüre göre biçimlenir. Değişik kültürlerde farklı anlamlar taşıyan sözsüz iletişimin sembolleri vardır. Susma , İsteme ve gerekli olduğu durumlar dışında bireye çoğu kez sıkıntı ve bazen acı ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık