Etkili İletişim

İnsan İlişkileri ( İnsan İlişkilerinde İletişim İncileri )

İnsan İlişkileri ( İnsan İlişkilerinde İletişim İncileri )

İnsan İlişkilerinde İletişim İncileri Başarılı insan ilişkileri, bir başkasına istediği bir şeyi vererek, karşılığında kendi istediğiniz bir şeye sahip olmak demektir. Diğer insanlarin istediği pek çok şey sizde fazlasıyla bulunmaktadir. Bunları diğer insanlara şunun karsılığında size memnuniyetle başarı ve mutluluk sunacaklardır. Bu dünyadaki problem ve üzüntüler mutsuz insanlar tarafından oluşturuluyor. Kendinizi mutsuz kılmakla diğer insanlara en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. (insan, insan ilişkileri, ilişki, insan kaynakları, iletişim) Başarılı insan ilişkilerinin anahtarı insan doğasını olabildiğince iyi öğrenmekle işe başlamaktır. Neyle karşı karşıya olduğumuzu anlarsak onunla daha başarılı bir biçimde mücadele edebiliriz. Eğer diğer insanlarla başarılı ilişkiler kurmayı öğrenirseniz, tüm iş kollarında, kariyerde uğraş alanlarında işin yüzde 85’ini, kişisel mutluluk yolund...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Çocuklarla Doğru İletişim - Sonuç )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Çocuklarla Doğru İletişim  -  Sonuç )

Çocuklarla Doğru İletişim - Sonuç Anne babalar, çocuklarıyla iletişim kurma becerilerim düzeltmeyi öğrendiklerinde, pek çok şeyin kendiliğinden değişmeye başladığım fark edeceklerdir. Çocuklar, sıkıntılarım konuşmak için anne-babalara daha çok yaklaşacaklardır. Onların kendilerini dinlediğini ve anladığını hissettikleri için tavsiyelerine daha fazla uyacaklardır. Bu iletişim kurma tekniklerini anne-babalarından öğrendiklerinden dolayı da kendilerinden küçüklerle ve yaşıtlarıyla daha az çatışmaya gireceklerdir. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Etkili iletişim, çocuklar büyüdükçe daha fazla önem kazanmaya başlar. Onlar üzerindeki doğrudan kontrolleri azaldığı zaman, ebeveynler gençlerle iletişim kurma kabiliyetlerine daha fazla güvenmeye başlayacaklardır. Çocuklarının küçükken onlarla iyi iletişim kurma pratiği, sı...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Sözsüz İletişim )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Sözsüz İletişim )

Sözsüz İletişim Sözlü olmayan iletişimin öneminden bahsetmeden, çocuklarla ve gençlerle etkili iletişimin tartışması bitmiş sayılmaz. Çocukların sözle ifade edemedikleri hareketlerine karşı duyarlılık, ebeveynin çocuğun ruh halini, duygularını ve o anda kafasından geçenleri anlamasında çok şey ifade edebilir. Çocuklar da ebeveynlerinin gösterdiği sözlü olmayan davranışlara karşı çok hassastırlar. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Daha önce de belirttiğimiz gibi, çocukları duygularını ifade etmeye teşvik, büyük önem taşımaktadır. Sözlü olmayan ifadelerle bu teşviği bildirmek de mükemmel bir fırsattır. Burada, sözsüz hareketlere örnek teşkil eden bazı olumlu tepkiler yer almaktadır. "Gözlerin, benimle aynı fikirde olmadığım söylüyor. Haksız mıyım?" "Kendinle barışık görünüyorsun." [bir gülümsemeyle t...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Açık İletişime Kapıları Kapatmak )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Açık İletişime Kapıları Kapatmak )

Açık İletişime Kapıları Kapatmak Çocuklarla iletişim kurabilmek, galiba ebeveynlerin en önemli becerilerinden biridir. Çocuklar neler hissettiklerini anne-babalarıyla konuşabileceklerini düşünürlerse, kendilerine değer verildiğini ve kontrol edildiklerini hissederler. Etkili iletişim, çocuklara değer vermeyi, problemleri çözmeyi ve başkalarıyla iyi geçinmeyi öğretmek için temel bir kuraldır. Çocuklar büyüdükçe, anne-babanın onlar üzerindeki doğrudan kontrolü büyük ölçüde azaldığından dolayı, iletişim hayatî bir önem kazanmaya başlamaktadır. Anne-babalar çocuklarının yakın çevreleri üzerindeki nüfuzlarını kaybettiklerinde açık ve dürüst bir diyalog bizim en etkili - ve genelde de tek- aracımız olmaya başlamaktadır. Eğer bir genç, arkadaşlıklarını, uyuşturucu veya cinsellik konularını anne-babasıyla rahatça konuşabiliyorsa, bu gençlik yıllarının çalkantılarını daha başarılı atlatma şansına sahip olacaklardır. Etkili bir il...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Çocuklarınızla Doğru İletişim ( Örnek Dialog ) )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( ÇOCUKLARINIZLA DOĞRU İLETİŞİM ( ÖRNEK DİALOG ) )

ÇOCUKLARINIZLA DOĞRU İLETİŞİM ( ÖRNEK DİALOG ) Baba: Karnene bir bakayım oğlum. Oğul: [karnesini uzatarak] Tabi baba. Bak, matematik hariç bütün notlarım "A". Baba; Evet, fakat matematikten "C" almışsın. Sana her akşam ödevlerini yapmanı söylememiş miydim? Ödevlerine biraz daha dikkat edip, video oyunlarıyla daha az vakit harcasaydın matematikten de "A" alabilirdin. Oğul: Fakat baba.... Baba: Bu konuda başka bir şey duymak istemiyorum. Video oyunlarını kaldırmakla başlayarak, etrafta bazı değişiklikler yapılacak. Beni anlıyor musun oğlum? Oğul: Evet baba. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Bu babanın, oğlunun gayret ve çalışmasını desteklemek için, beş nottan "A" olan dördünü ele almaşı; sonra da onu kontrol ederek matematikte yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorması daha et...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık