Etkili İletişim

Etkili İletişimde Mesaj Verme

Etkili İletişimde Mesaj  Verme

İletişimde, etkili iletişimin ne kadar değerli olduğunu herkes bilmektedir. Fakat bir türlü iletişimde çoğu zaman istenilen sonuçlar alınamaz. Peki bunun nedeni nedir ? Çünkü iletişimde mesajı veren kişi ve alan kişi vardır. Yani mesaj net olarak ifade edilmezse veya iletişimde bulunulan kişinin algılayacağı düzeyde verilmezse mesaj ya veren kişiye farklı şekilde geri döner ya da karşıdaki kişi mesajı farklı anlar. İşte buda iletişimimizin istediğimiz sonuçları vermediğinin başlangıcını oluşturur. Hepimiz her gün sürekli iletişime geçmek zorundayız. Hiç kimseyle iletişime geçmesek kendimizle iletişime geçiyoruz. İşe giderken, oturduğumuz yerde veya başımıza bir şey geldiğinde hemen gözlerimiz yere odaklanır ve iç savaşımız başlar. Çünkü, iletişim insanın doğasındadır. Mesajın amacı : 1- Bilgi vermek 2- İkna etmek 3- Moral vermek 4-...Devamını Oku »

Telefonda İletişim Kuralları

Telefonda İletişim Kuralları

Bir günde , defalarca telefonla konuşuyoruz. İstediğimiz veya istemediğimiz onlarca görüşme yapıyoruz. Bazen karşımızdakine hayır diyemiyoruz ve gereğinden fazla vaktimizi almasına müsaade ediyoruz. Telefonda nasıl konuşulacağına dair bir takım görgü kuralları vardır. Ama insanlar yüzlerini görmedikleri insanlara yardımcı olmayı daha kolay buluyor. İletişim kuralları; - Telefonun yanında kalem ve kağıt olmalıdır. - Telefonda isminizi ve şirketinizin ismini kullanın. - Sesinizin tonuna dikkat etmelisiniz - Önemli konuları not edin. - Notunuz yeterince ayrıntılı ve açıklayıcı olmalıdır. - Arayanın neden aradığını öğrenin . - Beklerken başkalarıyla konuşmayın . - Telefonla konuşurken b...Devamını Oku »

Çocuklar İle İletişim

Çocuklar İle İletişim

Çocuk yetiştirme biçim ve yöntemleri bireyin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Değişen yaşam koşulları, kuşaklar arasındaki fark, bir önceki kuşaktan öğrenilen bilgiler, yaşanan kültür ve sosyo-ekonomik düzey anne-babanın çocuk yetiştirme biçim ve yöntemlerini etkileyen faktörlerden birkaçıdır. Tüm bunlar anne-babanın çocukların gelişimleri için uygun ortamları hazırlamasında etki eder. Tüm bu etkilere rağmen, ilk bebeklik döneminden başlayarak, çocuk aile içinde sevildiğini, kabul gördüğünü ve güven duygusunu hissedebileceği ortamlara ihtiyaç duyar. Bu uygun ortamları oluşturan etmenlerden biri de kullanılan dildir, yani iletişim yollarıdır. Etkili iletişim ve etkisiz iletişim olarak 2’ye ayrılır. Etkili iletişim yolları ile yetişen çocuklar, aile içinde anlaşıldığını ve kabul gördüğünü hissederek daha özerk, kendine güvenli bireyler olarak yetişirler. Aile ortamı ayrıca bir öğrenme ortamıdır. Çocuk anne-babasından öğrendiği iletişim yollarını hem kendi anne-babasıyla hem de ai...Devamını Oku »

İzmir Etkili İletişim Eğitimi

İzmir Etkili İletişim Eğitimi

İnsanların birbiriyle anlaşması her şeyin nnde gelir. İletişimin olmadığı bir ortamda insanlar yine anlaşacaklardır fakat bu anlaşma diyalog yoluyla olmayacaktır. Orta yol bulmak ve istediğimiz sonuları almak istiyorsak her şeyden nce iletişimde bir hedefimiz olmalı ve iletişimde esnek olmalıyız. İstediğimiz sonuları alana kadar farklı yollar geliştirmeliyiz.Etkili iletişimin ilk basamağı budur. Etkili iletişim becerilerini geliştirmek istiyorsak kendimizi srekli iletişime aık konumda tutmalıyız. Her zaman yapıcı olmalı ve sonu odaklı davranışlar sergilemeliyiz. Etkili iletişim ; iletişimimizde istediğimiz sonulara ulaşmamızdır. Belirlediğimiz hedefimize ulaştığımızda aldığımız zevktir. Kurduğumuz etkili iletişim bize başarılı ve mutlu bir hayatın...Devamını Oku »

Koçluk Ve İletişim

Koçluk Ve İletişim

evremizdeki bazı insanlarla konuşmak kolay ve zevk vericiyken bazıları ile kurduğumuz iletişim ok yzeysel olabiliyor. Kişiler arası ilişkilerde kalitenin asıl belirleyicisi dinleme becerisidir. İnsanlar kendilerini can kulağı ile dinleyen, konuşmalarını yarıda kesmeyen, kendilerini yargılayıp eleştirmeyen, empati kurabilen, sabırlı ve kabul edici insanlara ihtiya duyarlar. İşte tam da bu noktada koluk kavramı tm bu ihtiyaları karşılaması aısından bireyler iin nemli bir yere sahiptir.
 Koluk insana, insanın i dnyasına, onun kendisi ve başkaları ile olan ilişkilerine btnsel olarak yaklaşan, kişinin kendi doğrusunu ve zmn bulmasına, hedef belirlemesine ve en nemlilerinden biri olan kendini tanımasına aracılık eden bir sre ve srete ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık