Etkili İletişim Yolları

 Etkili İletişim Yolları

İletişim, bir başkasıyla yaptığımız temel bağlantı biçimidir. Düşüncelerinizin, fikirlerinizin, duygularınızın vermek istediğiniz mesajın karşı tarafa iletilme sürecidir.

İletişim, insan yaşamının her alanında ve ilişkilerinde başarılarının ve başarısızlıklarının temel nedenlerinden biridir. İletişim, istediklerinizi almanıza, hedeflerinize ulaşmanıza, çevresini etkilemenize ve sosyal güç elde etmenize yardım edebilir.

Ne dediğinizin karşı taraftaki tarafından anlaşılabilmesi ve vermek istediğiniz mesajın doğru olarak karşı tarafa iletildiğinden emin olmanın tek yolu her iki tarafın da aynı algılama şekline sahip olması veya kendinin ve karşınızdakinin algılama ve düşünme sistemlerini anlamaktır.

İyi iletişim kurabilmenin yolu diyalog sırasında üstlenilen ‘Anlatan ve Anlayan’ rollerinden geçiyor. Bir konuşma sırasında normal şartlarda ‘Anlatan’ ve ‘Anlayan’ rolleri değişebilir, değişmelidir de, fakat her iki katılımcı da aynı anda ‘Anlatan’ rolünü üstlenmeye kalkığı zaman sorun çıkıyor ve iletişim kurulamıyor. İletişim kurmadaki en büyük sorunumuz dinlemekle ilgili. Anlatan rolünde oldukça başarılıyken, anlayan rolünde pek başarılı olamıyoruz. Diyalog, monolog’un tersine, en üretken ve faydalı konuşma biçimi olarak tanımlanır.

Etkili İletişim Becerileri

•    Kendini tanımak

•    Kendini açmak ve kendini doğru ifade etmek

•    Karşımızdakini etkin ve ilgili dinlemek

•    Empati kurabilmek (kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyabilmek)

•    Hoşgörülü ve önyargısız olmak

•    Eleştirilere karşı açık olmak

•    Beden dili, göz kontağı, hitap, ses düzeyi vb. kurabilmektir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.
 
Etkili İletişim eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :
 
İzmir'deki  Etkili İletişim eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Etkili İletişim tıklayabilirsiniz.
 
Antalya'daki  Etkili İletişim eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Etkili İletişim tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki   Etkili İletişim eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Etkili İletişim tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki   Etkili İletişim eğitimlerimiz    0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Etkili İletişimi tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki   Etkili İletişim eğitimlerimiz  0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Etkili iletişimi tıklayabilirsiniz.

my boyfriend cheated on me with my mom click click
how to cheat on husband find an affair signs of infidelity
abortion pill where to buy abortion fees surgical abortion process
redirect go what is the procedure for an abortion
wife cheat click read

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık