Etkileyici Konuşma Teknikleri

 Etkileyici Konuşma Teknikleri

Konuşmada kişinin karakterinden eğitimine kadar kişinin özeline dair birçok konu hakkında bilgimiz olur. Kişinin bilinçaltı dışına yansır ve bu sayede bizde istediğimiz beyin kodlarına ulaşabiliriz. Konuşma teknik olarak zihinde canlandırılan birtakım sözcüklerin ses organlarını kullanarak nefes yoluyla söz haline dönüştürme fiilidir. Toplum içinde yasayan, insanlarla devamlı iletişim içinde olan herkes güzel konuşmayı ister. Bir kimsenin başkaları karsısında, önceden planlamamış olsa bile duygu, dilek ve düşüncelerini etkili bir biçimde anlatma becerisidir.

İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özellik; düşünebilme, düşündüğünü ifade edebilme ve en önemlisi de eğitilebilme yeteneğidir. Bilgimiz, birikimimiz, yeteneklerimiz ne kadar zengin olursa olsun, bu donanımımızı doğru ve güzel konuşmayla karşımızdaki kişi ya da topluluğa aktaramıyorsak, sahip olduğumuz bu zenginliklerden, yeterince yararlanamıyoruz demektir.

Etkili konuşabilen insan, çevresindekilerle daha kolay iletişim kurar ve çevresindekiler üzerinde olumlu etkiler bırakır. Toplumda sevilir, saygı görür ve işinde, mesleğinde başarılı olur. Başarılı yöneticilerin, tanınmış avukatların, liderlerin, toplum içinde saygın bir yeri olan kişilerin ayırıcı niteliklerinden biri de güzel ve etkili konuşmalarıdır.

Yapacağınız sunum ya da konuşmalarda kendinizi tanıdığınız ve gelişim alanlarınızı iyi kavradığınız takdirde zihinsel düzeyde de hazırlanmanız ile iyi bir başlangıç yaparak akılda kalıcı ve iz bırakıcı bir konuşma yapabilirsiniz.
Konuşmamızın türü; ister özel, karşılıklı, dertleşme ve söyleşme niteliğinde olsun, ister halk önünde ya da bir topluluk karşısında konuşma olsun, güzel ve etkili bir konuşma yapabilmek için konuşmayı etkileyen etkenleri tanımalıyız.


Etkili konuşmayı hepimiz isteriz. Konuşmalarımızın insanların ilgisini çekmesini ister, anlatmak istediklerimizin anlaşılmasını isteriz. İşte benim bu hafta sizlerle paylaşmak istediğim konu da bu.

Etkili konuşma aslında biraz da detaylarda saklı. İşte detay;

Dinleyici / Hazırlık
Enerji
Tarz
Akış
Yansıtma

Dinleyici: Konuşmalarınız dinleyen kişlerin seviyesinde olmalı. Hem siz anlatmak istediklerinizi anlatabilin, hem de dinleyenler sizin anlatmak istediğinizi anlayabilsinler. Konuşmanızı yapacağınız ortam, anlatmada kullancağınız malzemeler ve konuşmanızda ki zamanlama da etkili konuşmayı destekleyici faktörler. Hazırlığın önemi de zaten gayet açık. Siz bir konuşmaya ne kadar hazır olursanız, o kadar rahat konuşacak, heyecanınızı da yenebileceksiniz. Hazırlık size güven verecek, sizin de kendinizi güçlü hissetmenizi sağlayacaktır.

Enerji: Duygu + Ses + Vücut bu bölümde yer alıyor. Duygu, dinleyiciler karşi beslediğiniz his. Ses ise belki en önemlisi. Sesinizi öyle bir ayarlayın ki, konuşma sonuna yetişebilsin. Tonlamalarınız ve vurgularınız yerinde olsun. Sözcükler arasında ki geçişleriniz mutlaka birbirleriyle bağlantılı olsun. Duruma uygun olarak sesinizi arttırmalı ve azaltmalısınız. Ama bunları yaparken mutlaka doğal olun ve yapmacık hareket ve seslerden sakının. Vücudun da önemi büyük. Tüm gözler sizde ona göre. Sizin el-kol hareketleriniz, duruş biçiminiz ve yeriniz, gözlerinizin hareketi dinleyicinin gözetimi altında ona göre.

Tarz: Tarz size özel. Bu tarzı şekillendirerek geliştirebilirsiniz. Konuşmalarınızda biraz heyecan iyi gider. Biliyor ve paylaşıyorsunuz. Dinleyicilerde sizlere katılabilir. Ama tarzınız doğal olsun.

Akış: Planlı olmalısınız. Ana mesajınızı belli etmelisiniz. Konuşma hızınız da gayet önemli. Ne konuşurken insanlar reklam izlemeli, ne de söyledikleriniz iç içe olmalı. İnsanlara Beyaz Alan da bırakmalısınız. Nedir peki Beyaz Alan? Bu, insanlara algılama zamanı bırakmanızdır. Örneğin sonuç belirten konuşma sonlarında bu alanı bırakırsanız, konuşmalarınız daha anlaşılır olabilir.
Yansıtma: Sizin hitap şekliniz. Konuşmalarınızı aktarış şekli, söyleyiş şekli bu grupta. Kısaca tüm maddelerin dışa çıkışı.
 
Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır

Etkili Konuşma Kurslarımızla ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Etkili Konuşma Kurslarımız için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Etkili Konuşma Kurslarımız için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık