Hafıza

Hafıza Güçlendirici Besinler

Hafıza Güçlendirici Besinler

Somon, ton, sardalye balıkları: Vücudumuzun üretemediği ama belli dengede ihtiyaç duyduğu omega 3 yağlarından zengin, açık sularda yetişmiş bu balıkları haftada 3 kez mutlaka tüketmelisiniz. Yiyeceklerinizin demir içeren besinleri ihtiva ettiğinden emin olunuz. Bunun için koyu yeşil renkli sebzeler, yağsız kırmızı et, domates, pekmez, kuru fasulye, bezelye ve kayısı kurusu gibi yiyecekler yemelisiniz. Yeteri kadar B vitaminleri aldığınızdan emin olmak için diyetinizde yağsız süt, yoğurt, muz, deniz ürünleri ve kuru baklagilleri mutlaka bulundurmalısınız. Antioksidan özellikleri olan C ve E vitaminleri açısından zengin havuç, ıspanak, çilek, domates ve diğer koyu yeşil yapraklı sebze karışımlarını da günlük yemek listenize ilave etmelisiniz. Besin seçiminizde çeşitliliğe önem veriniz. Tek yönlü beslenmeyiniz. Mönü planlama esnasında (besin yoncasındaki) 4 ...Devamını Oku »

Hafıza Geliştirme Yolları

 Hafıza Geliştirme Yolları

Beyin hücrelerine diğer hücrelerden farklı olarak sürekli yeni bilgiler yüklenir. Beyin her yeni bilgiyi aldığında beyindeki nöronların zarlarındaki elektrik potansiyeli değişime uğrar. Bu değişimleri nöronlar yeni bilgi olarak kaydederler. Sinir sisteminin tüm yaptığı, duyu organlarının onları yorumlayacak büyük bir nöron grubuna gönderdiği bilgilerle, bugün ne olduğunu, gelecekte ne olacağını anlayarak en iyi biçimde tepki vermeyi sağlamaktır. Beyin, temelde geleceği tahmin etme makinesidir ve çalışabilmek için beyindeki anılar kargaşası içerisinde bir düzen oluşturmalıdır. Beyinden geçen şeylerin çoğunun, onlar üzerinde düşünülen süreden fazla hatırlanmaya ihtiyacı yok. Hatırladığımız ve düşündüğümüz her şey, bu büyük sinir ağındaki bağlantıları değiştirir. Sinapslar kuvvetlenir, zayıflar ya da yenileri oluşur; fiziksel yapı değişir Öğrenilen, işitilen, görülen, hissedilen, kısaca dış çevreden alınan bilgilerin hatırda tutulması ve gerektiğinde kullanılmasıdır....Devamını Oku »

Bağlama Metodu

Bağlama Metodu

ZEKA POTANSİYELİNİZİ ARTTIRACAK BAĞLAMA ÇALIŞMASINDA UYMANIZ GEREKEN KURALLAR 1. Hikaye kopuk olmamalı, bir bütün olmalı 2. Sıradan ve alışılmış değil, sıra dışı olmalı 3. Mutlaka bir film gibi gözde canlandırılmalı 4. 21 gün aralıksız yapılmalı 5. Eğer bir kereliğine bir gün atlarsanız, 40 kelime daha eklemelisiniz. 6. Aralarda anlamını bilmediğiniz kelimeler varsa, onları çıkarabilir, yerine kendiniz bir kelime koyabilirsiniz. 7. Zaman zaman zorlansanız bile devam etmelisiniz. Bu zorluğu en fazla ilk 7 gün yaşarsınız. Daha sonra zihniniz sisteme alışmış olacağından çok daha rahat ve hızlı ilerleyeceksiniz. 8. İnanmalı, istemeli ve sonuna kadar uygulamalısınız. İstenilen en yüksek ve başarılı sonuç için bu programa kesinlikle uymalısınız. O zaman başarınıza tam 1000 puan olacak. Ha...Devamını Oku »

Hafıza Teknikleri

Hafıza Teknikleri

Bellek akılda tutar ve anımsar. Akılda tutulan şeyin anımsanması için akılda tutulduğundan emin olmak gerekir. Bunun için kanıtlar: Ölüm tehlikesi atlatılırken hayatımızın film karesi gibi gözlerimizin önünden geçmesi, Sohbetler esnasında yaşanılanları duyumsama Rüyalarda yaşanılanların ve de eski tanıdığımız yüzlerin görülmesi, Hipnozla ortaya çıkmaları, Sürpriz ani uyarıcılarla yaşanılanların akla gelmesi, Deneylerle beyni elektrot ile uyararak olayları yeniden yaşatmak, Fizyolojik kanıtlar, Ünlü hafıza ustaları, Özel bellek sistemleri. Bu olaylar ya da durumlar belleğin müthiş yapısının yansımalarıdır. Unuttuğumuz sandığımız bir çok şeyin bellekte olduğundan emin olmalıyız ama tam anımsama için alınan ya da yaşanan şeyin pekiştirilmesi gerekecektir. Anımsama Nasıl Çalışır? 1. Önceliklere dikkat eder - unutmaz, 2. Yeni şeyleri ya da yakın zamana ait olan şeyleri unutmaz, 3. Birbiri ile bağlantılı şeyleri daha iyi h...Devamını Oku »

Hafıza Teknikleri İndir

Hafıza Teknikleri İndir

Unutmak, unutkanlık ya da istediğimiz bilgileri istediğimiz anda hatırlayamamak stres altında çalışan günümüz insanının ortak problemidir. Konuya öğrenciler açısından bakarsak birçok öğrenci okuduklarını aklında tutamamakta veya sınav esnasında çalıştıklarını hatırlayamamaktadır. Aslında her birimiz müthiş bir hafıza kapasitesine sahibiz ancak hafızamıza yeterince önem vermediğimiz ve onu geliştirme açısından çaba sarf etmediğimiz için hatırlama konusunda çeşitli sorunlar yaşamaktayız. Hafıza teknikleri eğitiminde öğreneceğiniz ve uygulayacağınız teknikler Eski Yunan ve Romalılardan günümüz dünyasına kadar zihnin çalışma sistemi üzerinde geliştirilen tekniklerdir. Kullanılan hafıza araçları, Dünya hafıza şampiyonasına katılanların öğrendikleri ve bizzat kullandıkları tekniklerdir. Matematiksel hafıza bu tür problemlerin ve ya işlemlerini pratik yollarla yapılmasına yaramaktadır. Matematiksel hafıza birçok öğrenci için bulunmaz bir fırsattır. Çünkü matematiksel hafızaya sahip ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6
Yukarı Çık