Hayat Koçluğu

Hayat Koçluğu

"Life coaching" (Hayat koçluğu),son dönemin yükselen konseptlerden biri.Yönetim dünyasını yönlendiren diğer kavramlar gibi ABD’de doğdu,ardından Avrupa’da, özellikle de İngiltere’de önem kazanmaya başladı ve günümüz Türkiye’sinde de önemi talepler doğrultusunda gittikçe büyümeye devam ediyor.

Potansiyelinizi maksimize etmek mi istiyorsunuz? Bir hayat koçu size iyi gelecektir.Amaçlarınızı açıkça ortaya koymak için ve onlara ulaşmak için "koçluk" alabilirsiniz. Hayat koçunuz, güçlü taraflarınızı ve zayıflıklarınızı anlamanıza yardımcı olacaktır. Hatta, o, hayatınızı bile değiştirebilir!

 "İnsanlar kendilerini anlamak ve ilerlemek istiyorlar.Ancak bunu nasıl yapacakları konusunda bilgi sahibi değiller.

Hayat koçluğu ; duygusal açıdan iyi durumda olan, fakat hayatlarından daha fazla şey bekleyen insanlar için çok uygun.

Potansiyellerini maksimuma çıkarmak isteyen herkes hayat koçuna başvurabilir.Hayat koçluğu ile sonuca yönelik çalışmalar yaparak profesyonel destek ile mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Terapide, içinizi boşaltıyorsunuz ve konuşuyorsunuz.Geçmişinizle ve sorunlarınız ile ilgilniyorsunuz.Hayat koçluğu ise şimdi ve gelecek ile ilgili. Hayat koçluğu ne yapmak istediğinizle, onu yapmak için doğru planı yapmakla ve bunu gerçekleştirmek ile ilgili".

Hayat koçluğu ileriye doğru hareket etmekle ilgilidir. Tamamen aksiyon alma temellidir. Sizin ve işinizin olduğu ve olmasını istediğiniz yer arasındaki mesafeyi kapatmaya yönelik bir çalışmadır. Bunu tanımlama amaçlıdır.

Hayat koçluğu büyümeyle ilgilidir. Hayatın her alanında büyümek; iş, özel hayat ve kariyer" diyor.

Hayat koçluğu bir süreçtir.Hayat koçluğu, kişilere, şirketlere veya kültürlere yönelik
olabilir. Oldukça güçlü bir keşfetme süreci olduğu belirtiliyor.Bir koç, bir kişinin veya bir grubun yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmayı amaçlar. Ayrıca, daha önce hayal bile etmediği yolları görmelerini sağlamaya çalışır.

Hayat koçu ile çalışarak sorumluluk alt yapınızın gelişmesini sağlarsınız.Hayat koçu, sizi dinleyerek, güçlü bir şekilde sorgulamanızı sağlar, bu konuda destek verir. Böylece, büyümeniz ve öğrenmeniz için güvenli bir alan oluşturur.

Hayat Koçluğu Eğitimi ile ilgili detaylı bilgi için 0(232) 422 59 54 numaralı telefondan yada
buraya tıklayabilirsiniz.




Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık