Hızlı Okuma Sunum

Hızlı Okuma Sunum

Okunması gereken yazıların çokluğu, zamanın azlığı insanları daha hızlı okuyabilmek için bilimsel araştırmalar yapmaya itmiştir. Okuma hızı, bilimsel yöntemle artırılabilir çünkü okuma hızı üzerinde çalışma yapılırsa elde edilecek bir beceridir. Hızlı okuma, sonradan kazanılan davranışlar arasında yer alır. Hızlı okuma kişilerin çabukluk, kavrama ve belleme yeteneklerini geliştirerek, daha önceki okuma süresine kıyasla, dakikada okudukları kelime sayısını ve anlama düzeylerini artırmaları demektir.

Okunanların daha iyi algılanmasını, uzun süre akılda kalmasını ve zihnin gelişimini istiyorsak, okuma işlemini anlayarak yapmalıyız. Özellikle zor metinler okunurken, anlama ağırlıklı okumaya dikkat edilmelidir.

Okumayı öğrenmeye başladığımızdan beri edindiğimiz ve hemen herkeste bulunduğu için farkına varamadığımız bazı alışkanlıklar nedeni ile okuma hızımız, insanın sahip olduğu kapasiteye göre hayli yavaştır. İnsanlar sadece göz ve beyin arasında olması gereken okuma işleminin arasına bazı lüzumsuz alışkanlıklar katarlar. Kimi duyulacak şekilde (özellikle çocuklar) sesli okur, kiminin okurken dudakları kıpırdar, kimileri ise yazıyı içinden kelime kelime okur.  Bütün bu kötü alışkanlıklar okuma süresince ekstra bir güç sarf ettirdiğinden okurken çabucak yorulmaya da sebep olurlar. Halbuki okuma sırasında ağız, dil, dudak, damak ve gırtlak gibi organların çalışmalarına hiç gerek yoktur. Yavaş okumamızın birinci nedeni gözümüzün görme alanını iyi kullanmamamız yani okurken her kelimeye tek tek bakmamızdır. Bu şekilde normal bir satın okumak için gözümüzü 8-12 kere hareket ettirmemiz gerekir.

Okunmakta olan kelime gruplarını çok hızlı bir şekil de beyne rapor ederek çok kısa bir süre içerisinde algılanıp hazmedilmesini sağlayan bu teknikleri en önemli özelliğini bu madde sayesinde ortaya çıkarmaktadır. Hızlı okuma, dikkat eksikliği bulunan ve okuma sırasında konsantre olamayan insanlar için oldukça olumlu sonuçlar doğurmaktadır.

Hızlı okuma teknikleri, zamanımızı okuma ve kavrama açısından oldukça iyi bir şekilde değerlendirebileceğimiz bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Günlük yaşantımız da karşımıza okumamız ve kavramamız gereken pek çok yazı metinleri çıkıyor. Bu metinleri okumak ve anlamak ve bu sayede zamandan kazanmak hızlı okuma teknikleri ile mümkün hale gelmektedir.

Hızlı okuma, kısa süre içinde daha çok şey okuyabilmek amacıyla yapılan bir okuma biçimidir. Bu yönden hızlı okuma, dinleyenlerde daima tereddütlere yol açmakta ve tebessüm uyandırmaktadır. Buna "Bir metni normalden daha hızlı okumaya çalışırsak okuduğumuzu anlamakta güçlük çekeriz." korkusu sebep olmaktadır. Bu konudaki bir başka hata da hızlı okumanın anlamadan yapılan bir okuma şekli olduğunu sanmaktır. Halbuki hızlı okuma aksine, dikkatin ve anlama gücünün çok iyi seviyede olduğu, zihnin son derece elâstik bulunduğu büyük disiplin isteyen, yorucu bir okuma şeklidir. Örnek olarak okuma hızını bir katına çıkaran bir okuyucunun anlama derecesinde % l2'lik bir artış olduğu görülmüştür.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

Denizli’deki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
 Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya
Burdur Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık