Flört Ederken Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar

Flört Ederken Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar

Bekar kadınlar genellikle harika bir ilişkileri olduğunu Ama İlişkinin neden yürümediğini bir türlü anlamazlar. İlişkileri böylesine iyiyse neden sevgilileri ilişkiyi sürdürmezler. Birçok kadına göre erkekler hala bir sırdır. Onların soruları genellikle erkekleri yanlış anladıklarını ve yanlış yorumladıklarım göstermektedir.

Flört - Kadınların Sorunları

 

• Benim için doğru olan erkeği nasıl elde edebilirim?

 

• Neden erkekler sürekli olarak kendilerinden söz ederler?

 

• Erkekler neden aramazlar?

 

• Erkekler neden bağlanmaktan kaçarlar?

 

• Erkeğin duygularım açıklamasın! nasıl sağlayabilirim?

 

• Bu ilişkiyi sürdürmek için neden her şeyi ben yapmak zorundayım?


• İlişkimiz harika ama sevgilim evlenmek istemiyor, oysa ben istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

 

• Neden her zaman aynı türde erkeklerle ilgileniyorum?

 

Kadınların sorunları genellikle hep aynı konuyu içermektedir:

 

Sevgi dolu ve yaşam boyu sürebilecek bir ilişkiyi nasıl sağlayabilirim? Kadınlar bir ilişkide gereksinim duydukları şeyleri elde edeceklerinden emin olmak isterler. Erkeklerin sorunlarıysa farklıdır. Onların sorunları ilişkilerinde başarılı olmaya odaklanmıştır, ama aynı zamanda kadınları yanlış anlayıp yorumladıklarım da ortaya koyar.

 

Flört - Erkeklerin Sorunları

 

• Bir kadının ne istediğin! nasıl bilebilirim?

 

• Kadınlar neden isteklerini doğrudan doğruya söylemezler de ima etmeyi yeğlerler?

 

• Kadınlar neden en küçük bir olayda bile tartışmaya başlarlar?

 

• Bir kadın neden ne demek istediğin! açıkça söylemez?

 

• Onun benim için doğru kadın olduğunu nasıl bilebilirim?


• Neden sürekli olarak ilişkiden söz etmek isterler?

 

• İlişkimiz şu anda gayet iyi, o zaman neden her şeyi bozup da evlenelim?

 

• Kadınlar neden sürekli soru sorup dururlar?

 

Erkeklerin ve kadınların soruları flörtte farklı yaklaşımlarını gösterse de, her iki cinsin ortak iki yanı vardır: Erkekler ve kadınlar ilişkilerinin sevgi dolu olmasını isterler ama her iki taraf da birbirini kesinlikle anlayamaz. Zaman zaman hepimiz ilişkimizde isteklerimizi nasıl elde edeceğimiz konusunda kendimizi güçsüz hissederiz.

 

Bu şimdi sizlere umutsuz bir durum gibi gelebilir ama öyle değildir. Erkeklerle kadınlar flört etme ve ilişkilere nasıl farklı yaklaştıklarım öğrendiklerinde, elde edecekleri bilgi ve anlayışla sorularına yanıtlar bulmaya başlarlar. Aksi halde farklılıklarımızın bilincine varmadan, birlikte olduğumuz kişileri yanlış değerlendirmeyi ve gereksiz sorunlar yaratmayı sürdürmemiz kaçınılmaz olur.

 

Flört - İlişkimizi İstemeyerek Nasıl Yıpratırız.

 

Birbirimizi yanlış değerlendirdiğimizde İlişkimiz istemeyerek de olsa yıpranmaya başlar. Bir kadın ilişkisini hatalı bir şekilde değerlendirir ve sevgilisinin de "diğer erkekler gibi evlilikten kaçan biri olduğunu" düşünerek ilişkisin! bitirir. Erkek ise sevgilisinin özgürlüğünü elinden almaya çalışan diğer kadınlardan biri olduğunu düşünür. Sonuçta da ilgisini yitirir.

 

Ne denli içten davranırsanız davranın, karşınızdaki kişi sizin masum ve otomatik tepkilerinizle yanıtlarınızı yanlış değerlendirirse, aranızda güzel bir ilişki oluşturmak için harcadığınız tüm emekler boşa gider. Davranışlarınızda içten olmanız yeterli değildir; flört aşamasında başarılı olabilmeniz için kendinizin de nasıl değerlendirildiğini düşünmek ve bilmek zorundasınız. Bu nedenle "kendimiz gibi" olamadığımız zamanlar vardır. Böyle anlarda tepkilerimize gem vurmamız ve yanıtlarımızda ölçülü davranmamız gereklidir. Davranışlarınızda içten olmanız yeterli değildir; flört aşamasında başarılı olabilmeniz için kendinizin de nasıl değerlendirildiğini düşünmek ve bilmek zorundasınız. Bir ilişkide istediklerimizi elde etmek için kararlar vermeden ve seçimler yapmadan önce her iki cinsin farklı dünyalardan geldiğini iyice anlamamız son derece önemli ve gereklidir. Bekar erkek ve kadınları derinden anlamak, flört etmenin şu beş aşamasından geçerken çok yardımcı olacaktır: çekici bulmak, kararsızlık, tek eşe bağlanma, yakınlaşma ve nişanlılık. Bu yeni yaklaşımla birbirimizin davranışlarım doğru şekilde değerlendirmek ve buna göre davranmak daha kolay olacaktır.

 

Flört - Flörtün Beş Aşaması

 

Flört - Birinci Aşama: Çekici Bulmak

 

Flörtün ilk aşamasında karşımızdaki kişiyi ne denli çekici bulduğumuzu fark ederiz. Birinci aşamada yapılması gereken, karşımızdaki kişiye duyduğumuz ilgiyi ona iletebilme fırsatı yakalamanız ve onu tanıyabilmenizdir. Erkeklerle kadınların flört etme konusuna çok farklı yaklaştıklarım anladığınız zaman doğru adımı atabilecek duruma geleceksiniz.

 

Flört - İkinci Aşama: Kararsızlık

 

 

İkinci aşamada, karşımızdaki kişiyi çekici bulduğumuz halde onun bizim için doğru eş olup olmadığım düşünmeye başlarız. İkinci aşamada bilinmesi gereken, bu kararsızlığın doğal olduğu ve gözardı edilmemesidir. Kararsızlık söz konusu kişinin sizin için uygun biri olmadığından kaynaklanmayabilir. Sizin için gerçekten de çok özel biriyle flört ederken, birden onunla flört etmeyi sürdürüp sürdürmeme konusunda kararsızlığa kapılmanız son derece doğaldır. Bu aşama anlaşılmazsa, erkeğin sürekli birlikte olduğu kişiyi bırakıp bir başkasına gitmesi ve kadının daha fazla erkeğin peşinden koşma hatası yapması çok kolaydır.


Flört- Üçüncü Aşama: Tek Eşe Bağlanma

 

Üçüncü aşamada sözkonusu kişinin yalnızca bizimle flört etmesini isteriz. Rekabetin olmadığı özel bir ilişkide sevgi alışverişini arzularız. Rahatlamak ve birlikte olduğumuz kişiyle daha fazla zaman geçirmek isteriz. Doğru kişiyi aramak için harcadığımız tüm enerjimiz artık sevgi dolu ve romantik bir ilişkiyi yaşamaya yönelmiştir. Bu aşamanın tehlikeli yanı, kendimizi çok fazla rahat hissederek karşımızdaki kişiye özel biri olduğunu hissettirecek küçük şeyleri yapmaktan vazgeçmemizdir.

 

Flört - Dördüncü Aşama: Yakınlaşma

 

Dördüncü aşamada artık gerçek bir yakınlaşmayı yaşamaya başlarız. Savunma duvarımızı yıkabilecek kadar kendimizi rahat hisseder ve ilk günlerdekine oranla duygularımızı daha derinden paylaşmaya başlarız. Bu aşamanın güzel yanı hem kendimizin, hem de karşımızdaki kişinin en iyi yanlarım bulup ortaya çıkarmak ve bir yandan da daha az iyi olan yanlarımızı düzeltmeye çalışmaktır. Yakınlaşmaya erkeklerle kadınların nasıl farklı tepkiler gösterdiklerini anlamadan, daha ileri gitmek için uygun kişiler olmadığımız gibi bir sonuç çıkarma yanılgısına düşmek kolaydır.

 

Flört- Beşinci Aşama: Nişanlılık

 

Beşinci aşamada, evlenmek istediğimiz kişiyle birlikte olduğumuzun güveni içinde nişanlanırız. Bu aşamada sevgimizi kanıtlayacak fırsatı ele geçirmiş oluruz. Artık ilişkimizin tadım çıkarmanın, mutlu ve huzurlu olmanın zamanı gelmiştir. Bu, büyük heyecanların yaşandığı ve birçok sözlerin verildiği dönemdir. 'Birçok çift büyük bir hata yaparak hemen evlenmek ister. Oysa ' bu aşama olumlu deneyimlerin birlikte paylaşılması ve anlaşmazlıkların çözülmesi açısından yaşamsal öneme sahip bir dönemdir. Evlenmeden, birlikte yaşamaya başlamadan ve çocuk sahibi olmadan önce bu tür anlaşmazlıkların çözümlenmesi gereklidir. Bu dönem ömür boyu aşk ve sevgiyi yaşayabilmek için sağlam bir temel hazırlar."

 

Flört - Flört Çok Daha Kolay Olabilir

 

İsterseniz her şeye yeniden başlıyor olun ya da flört etmeye yeni başlıyor veya yıllardan beri flört ediyor olun, hiçbir zaman değişmeyen bir şey vardır: Flört etme kolay değildir ve insana zaman zaman acı ve tedirginlik verir. Bazıları için evlenmeye karar verme nedenlerinden biri artık flört etme zorunda kalmamalarıdır. Ama bununla birlikte flört etmek bu denli kaygı verici ya da zor bir olay olmamalıdır; ayrıca sonsuza dek sürmeyeceğim de unutmamak gerekir. Aslında eğer özel birini arıyorsaniz onu bulmanın ve onun tarafından bulunmanızın en hızlı ve kestirme yolu olumlu flört etme deneyimleri yaratmaktır. Özel birini bulmanın ya da özel biri tarafından bulunmanızın en kestirme ve hızlı yolu olumlu flört etme deneyimleri yaratmaktır.


Flört etmenin her bir aşamasında neyi beklediğiniz! bilirseniz her şey son derece kolaylaşır. Örneğin, birinci aşamada bir kadın erkeğin onu çekici bulmasına ve ilgi duymasına karşın ertesi günü kendisini neden aramadığım bilirse, gereksiz endişelere kapılmaktan kurtulur. Eğer kadın yeni yaklaşımı, yani erkeği aramanın kendisin! onun gözünde küçültmeyeceğini öğrenirse, flört etme olayından daha fazla hoşlanmaya başlayacak ve ne zaman arayacak diye telefonun basında oturmaktan da kurtulmuş olacaktır. Aynı şekilde, farklılıklarımızın anlaşılması erkeği de flört aşamasında rahatlatacaktır. Örneğin, erkek kadınların tam olarak nelere gereksinim duyduklarım ve bunları yerine getirebilmek için kendisinin neleri gereksindiğini anladığında, istediği ve sevdiği kadını kazanmak için kendine güvenecektir. Genellikle erkeğin istekleriyle kadının istekleri aynı değildir. Erkek bu farklılıkları öğrenerek beş aşamanın her birinde ne yapılması gerektiğim anlayabilecektir.

 

Flört - Hazırlıklı Olmanın Gücü

 

Olacaklara kendimizi hazırladığımızda artık kendimizi ne savunmasız hissederiz, ne de kendimizden kuşku duyarız. İlişkimizin bizim için bir anlamı olduğu zaman fazla hata yapmaz; ayrıca hatalarımızdan bazı dersler alırız, böylelikle aynı hataları sürekli yinelemekten kurtuluruz. Bu farklılıkların anlaşılmasıyla birlikte olumsuz davranışlarımızı yinelemeyiz. Hatalardan ders almak olumsuz davranışların yinelenmesini önler. flörtün uzun süreli bir ilişkiye dönüşmesin! sağlamayacaktır, ama flört etme sürecin! daha rahat, daha eğlenceli ve daha ödüllendirici kılacaktır. Bazen de yanlış biriyle olduğunuzu kısa sürede anlamanıza yardım edecektir. Bu deneyim doğru kişiyi bulmanızı kolaylaştıracaktır. Birlikte olduğunuz kişinin size göre olmadığım ne denli çabuk anlarsanız o denli çabuk doğru kişiyi bulabilirsiniz. Flört etmenin beş aşamasının anlaşılmasıyla birlikte nerede olduğunuzu ve nereye gitmek istediğinizi açık seçik anlayabileceksiniz. Ruhunuzun eşine aşık olmaya hazır olduğunuzda ruhunuza hitap edecek birini bulacaksınız hiç kuşkusuz. Kalbinizin sesini dinleme riskini göze alarak ve doğru kişiyi bulma kararlılığında ilişkilere girerek gerçek ve sonsuz aşka kendinizi hazırladığınızı fark edeceksiniz.

 

ALINTI

 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık