BİREYSEL GELİŞİM HİKAYELERİ SABIR

BİREYSEL GELİŞİM HİKAYELERİ SABIR

Adam yeni kamyonuna bakmak için evinden çıktığında, 7  yaşındaki oğlunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle, kamyonunu kaportasını mahvettiğini görmüş. Hemen oğlunun yanına koşmuş   çocuğun eline çekiçle vurmaya başlamış. Biraz sakinleşince oğlunu hemen  hastaneye götürmüş. 
 
 
Doktor çocuğun kırılan kemiklerini kurtarmaya çalıştıysa da elinden bir şey gelmemiş ve çocuğun iki elinin parmaklarını kesmek zorunda  kalmış. Çocuk ameliyattan çıkıp, gözlerini açtığında, bandajlı ellerini fark  etmiş ve gayet masum bir ifadeyle;
 
 
"Babacığım, kamyonuna zarar verdiğim için çok üzgünüm," demiş, ve sonra, babasına şu soruyu sormuş: "Parmaklarım ne zaman yeniden çıkacak?" Babası eve dönmüş ve intihar etmiş...
  
 
Birisi masaya süt döktüğünde yada bir bebeğin ağladığını işitliğinizde bu öyküyü anımsayın. Çok sevdiğiniz birine karşı sabrınızı yitirdiğinizi anladığınızda, önce biraz düşünün. Kamyonlar onarılabilir, ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz. Genellikle kişiyle performansı arasındaki farkı göremeyiz. İnsan hata yapar.
 
 
Hepimiz hata yaparız. Fakat öfkeyle ve düşünmeden yapılan şeyler, insanı sonsuza kadar rahatsız eder. Durun ve düşünün. Harekete geçmeden önce düşünün. Sabırlı olun. Anlayış gösterin ve sevin.
 
DERLEYEN... (EDİTÖR)
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık