Sağlıklı Beslenme

Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım…

Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım…

Hızlı Kilo Vermek İçin Ne Yapmalıyım… Beslenme alışkanlıklarında yapacağınız küçük değişiklikler, istediğiniz formda vücuda sahip olmanızı sağlayabilir. Kalori hesabı yaparak her zaman başarılı sonuçlar alamayabilirsiniz! Vücudunuzu bir makineymiş gibi düşünün. Kilonuzu dengede tutabilmeniz için aldığınız kalori ile harcadığınız kalorinin birbiriyle uyumlu olması gerekir. Genellikle çoğumuz harcadığımızdan daha fazla kalori alırız. Bu sistemi basit birkaç değişiklikle lehinize işler hale getirebilirsiniz. Bir kilo için 3 bin 500 kalori almanız gerekir. Kalori alımınızda eğer bir yılda her gün 100 kalori açık verirseniz, bir yılda beş kilodan fazla kilo verebilirsiniz. Bunu sıkı bir diyet yapmak yerine beslenme alışk...Devamını Oku »

Detoks Yöntemi

Detoks Yöntemi

Detoks Yöntemi Detoks yönteminin, yanlış uygulanması halinde, beyin hasarlarına yol açıyor.. Son yıllarda sıkça kullanılan ''detoks'' yönteminin, uzun süreli ve yanlış uygulanması halinde, zihinsel bulanıklık ve epilepsiye kadar gidebilen beyin hasarlarına yol Açıyor.. Vücutta ''toksin'' adı verilen zararlı bazı kimyasallar bulunduğunu ve bu maddelerin vücutta birikebildiğini söyledi. İnsan vücudunun, gece ve sabah erken saatlerde kendisini temizlemek için programlandığını ve terleme, solunum, idrar yapma, dışkılama ve safra oluşumu gibi doğal yollarla toksinle...Devamını Oku »

Beslenme Tavsiyeleri

Beslenme Tavsiyeleri

Beslenme Tavsiyeleri **Daha çok Protein yiyin : Kasın yapılaşması ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi açısından ilave olarak alınan protein, kandaki şeker seviyesi düştüğünde ağırlık antrenmanlarında metabolizma tarafından yakıt olarak kullanılır. Tavuk, hindi, balık, yağsız et, yumurta beyazı ve yağsız süt gibi düşük yağlı hayvansal gıdalar seçin. En iyi sonuçlar için, antremandan sonraki bir saat içinde 30-40 gr protein tüketin. Vücudun protein ihtiyacını tam manası ile karşılamak için temel amino asitleri bünyesinde fazlası ile bulunduran hayvansal kaynaklı proteinler tercih edin. Eğer vejeteryan iseniz, gereken proteini çeşitli besinlerden sağlayabilirsi...Devamını Oku »

Beslenme Ve Diyet Hakkında

Beslenme Ve Diyet Hakkında

Beslenme Ve Diyet Hakkında Beslenme, dokularımızın yenilenmesini sağlar. Bununla hepimiz yakından ilgili olmalıyız. Araştırmacıların üzerinde anlaşamadığı bazı noktalar olsa da bir çok şeyde fikir birliği vardır. Örneğin sigaranın vücuda verdiği zararla ilgili çürütülemez kanıtlar vardır. Sigara içen kişi sağlığını tehlikeye atmıştır, bu yüzden böyle biri benim şirketim için kötü bir yatırımdır. Uyuşturucu ve alkolün zararı da açıkça bilinmektedir. Araştırmacılar tuz ve şekerin de, az kullanılmazsa, çok zararlı olabileceğini gösteriyorlar. Kasların hareketi alanında çalışma yapan uzmanlar, az miktarda da olsa şeker alan kişilerin kaslarındaki ani düşüşe dikkat çekiyorlar. Vücudun formda kalabilmek için vitaminlere, proteinlere, amino asitlere, tahıllara ve ...Devamını Oku »

İştahınızı Azaltmak Elinizde

İştahınızı Azaltmak Elinizde

İştahınızı Azaltmak Elinizde Uzmanlara göre, yeme isteğinin kontrol altında tutulması, atıştırma krizinden kurtulmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelinmesi, bol bol su içilmesi, yiyeceklerin iyice çiğnenmesi ve güç gerektiren egzersizlerin yapılması gerekiyor. Beynin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık hissetmeye yol açan kimyasal maddeler salgıladığını belirten uzmanlar, "Ancak beynimizin bu kimyasal maddeleri salgılayan kısmı, aynı zamanda duyguları da kontrol ediyor . İşte, sıkıldığımız veya kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına koşmamızın başlıca sebebi bu. Ayrıca yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna sebep olabiliyor. Örneğin, yemek sonrasında canınız, tatlı vitrininde duran o dondurma kasesinden çekiyorsa, bunun sebebi kesinlikle a...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık