Sınav Kaygısı

:: Sınav Kaygısının Nedenleri

:: SINAV KAYGISININ NEDENLERİ

Kaygılarınız neden kaynaklanıyor? Kaygı probleminin stesinden gelmek iin bu soruyu cevaplamak gerek. Aşağıda kaygıya neden olan unsurlardan birkaını bulacaksınız: 1) Olumsuz Dşnceler Dşncelerini kontrol edip onları olumlu hale getirenler başa-nnın mimarları olacaktır. Her şey dşncede başlıyor. Dşnce eylemlerin merkezinde yer almaktadır. Hepimiz her an dşnyoruz. Olayları yorumlama biimimiz hayatımızın niteliğini oluşturmaktadır. Peki, dşncelerinize ne kadar nem veriyorsunuz? İinde bulunduğumuz şartlar her zaman sizin istediğiniz gibi olmayacaktır. Şartların ağırlaştığı durumlar vardır. Sınavlara hazırlanırken engellerle karşılaşmanız ok doğal. nemli olan, o engelleri aşabilecek dirayeti gsterebilmek. Engeller aşılmak iindir. Engeller olmazsa herkes ...Devamını Oku »

:: Sınav Kaygısını Azaltmanın Yolları

::  SINAV KAYGISINI AZALTMANIN YOLLARI

1) Olumlu Dşnİnsan gnde 60 bin ile 80 bin arasında dşnce retir. Bunlar genel anlamda olumlu ve olumsuz dşnceler rgsdr. Sabah kalktığınızda hangi tr kelimeleri tercih ediyorsunuz? Gn iinde hangi kelimeleri kullanıyorsunuz? Hangi duygularla gn bitiriyorsunuz? Hangi dşncenizi tetikliyorsanız gnnz o dşncelerle dolar. Karşılaştığınız herhangi bir olayda zihninizde iki şekilde tepki belirir. Biri olumlu, diğeri de olumsuz. Hangisinin peşine takılırsanız gnnz onunla geirirsiniz. Evet, olumsuz bir dşncenin peşine takıldığınızda beyniniz onun alt yapısını hazırlayacaktır. Olumlu dşndğnzde ise beyniniz yine onun alt yapısını tamamlayacaktır. Siz her halkarda aynı kişi olduğunuza gr...Devamını Oku »

Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma Yolları

Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma Yolları

Sınav Kaygısıyla Başa Çıkma Yolları Genellikle, olumsuz duyguların yaşandığı durumlar, kaygının ortaya çıkmasına sebep olur. Kaynağı belirsiz korkuya, kaygı denir. Psikoloji açısından sınav, engelin aşılması, sorunun çözülmesi olarak yorumlanır. Sınanma kaygısı, başı ve sonu olan bir süreçtir. Sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrası. Sınava hazırlananların ve girenlerin çok iyi bildikleri gibi, genellikle sınav öncesinde kaygı düzeyi yavaş yavaş yükselir. Sınav yaklaştıkça kaygı artar. Sınav başlayınca zirveye ulaşır. Sınav süresi içinde yavaş yavaş düşüş gösterir. Sınav sonunda, kişinin başarısı ve beklentisiyle değişen durulma dönemi başlar. Sınavın sonucu alınana kadar belli bir kaygı söz konusudur.

1 2
Yukarı Çık