Sözler

Ruh İle İlgili Sözler

Ruh ile ilgili Sözler

Ruhu öldürmek, cismi öldürmekten daha büyük bir cinayettir Gerhart Hauptmann Yaşadıklarınız unutulur, söyledikleriniz unutulur fakat hissettikleriniz asla unutulmaz. Adam Fawer Büyük bir ruhta Herşey büyüktür. Blaise Pascal Ruhunu geniş tutmasını erken öğrenebilmiş kişi, sonraları dünyayı içine sığdırabilir Stefanzweg Ne garip. Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde, ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz. SIGMUND FREUD İyi şeyler için Sevinmek, kötülükler için acı duymak dengeli bir ruhun özelliğidir.Çiçero Ruhun büyüklüğü enginliğiyle değil, inançlarındaki kesinlik ve gerçeklikle ölçülür...Devamını Oku »

Hayaller İle İlgili Sözler

Hayaller İle İlgili Sözler

Büyük şeylerin hayali ile yaşa, hiç olmazsa daha küçük şeyleri yapmak imkanı bulursun JBernard Gece en karanlık ve ebedi göründüğü zaman gün ışığı en yakındır. Her gecenin bir sabahı vardır. Halide Edip ADIVAR En büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır. WILLIAM RUSSELL Düşlerinizi kovmayın, çünkü onlar gidince belki siz kalırsınız ama artık yaşamıyorsunuz demektir Mark Twain Hem yakışıklı,hem zengin,hem kültürlü,hem romantik erkeği hayal eden kadın. İndirimin ilk günü Mango'da yalnız olmayı hayal etmen daha makul. - İnsanları yalan söylediklerinde dinlemeyi severim. Çünkü; olmak istedikleri ama olamadıkları insanları anlatırlar. Leo Tolstoy En büyük işler, büyük hayaller kurma özelliği olan insanlarca başarılmıştır William Russell Tek dileğim ne biliyormusun? Gözlerimi kapamış senli hayaller kurarken, gözlerimi açtığımda yanımda olman. /...Devamını Oku »

Okumak İle İlgili Sözler

Okumak İle İlgili Sözler

V. Hugo ; "Okumak gıdadır, okuyan insanlık bilen insanlıktır." Şeyh Sâdi ŞİRÂZİ (K.S.)"Ne kadar çok okursan oku,bilgine yaraşır biçimde davranmazsan câhilsin." W. E Channing ; "Okumasını bilirsen, her insanın bir kitap olduğunu göreceksin." Benjamin FRANKLİN ; "Bir ülkede okumaya karşı,istek artmadıkça,gaflet ve bu gafletten doğacak felâket azalmaz." Montesquieu ;"Okumayı sevmek, hayattaki can sıkıcı saatleri güzel saatlerle değiştirmektir." NİKOLA ;" Okuduğu iyi şeylere göre hareket etmeyen kimse,çift sürüp de tohum ekmeye benzer." Hacı Bektaş Veli ;"Okunacak en büyük kitap insandır." Charles de MONTEQUİEU ;"Okumayı sevmek,hayattaki can sıkıcı saatleri en güzel saatlerle değiştirmek demektir." Montaigne "Okunu hedeften öteye atan okçu, okunu hedefe ulaştıramayan okçudan daha başarılı sayılmaz." W. Ellery Channing :"Okuyabilirseniz her insan bir kitaptır." Fr...Devamını Oku »

Olgunluk İle İlgili Sözler

Olgunluk İle İlgili Sözler

İnsanın söyleyecek çok şeyi olduğu halde söylememeyi bilmesi, olgunluğunun başlangıcıdır THHuxley Olgunluğumuzun zevkini tattıktan sonra, artık meyvelerimizden sevinçle ayrılabiliriz. R. TAGORE Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başlarına taç olmaktan iyidir. Mevlana Celaleddin-i Rumi İnsanlar tecrübeleri nispetinde değil, tecrübelerinden aldıkları dersler nispetinde olgundurlar Bernard Shaw Benim için olgunluk tacının en güzel yıldızı, başkalarının tesirine kapılmamak, hak veya haksızlık üzerine verilecek hükümlerde başkalarını dinlememektir. Cicero En olgun meyve ilk önce düşer. Shakespeare Olgun insan, işini; basit insan, kazancını düşünür Kung Dse Olgun insan yapabileceğini söyleyen ve söylediğini yapan insandır Konfüçyüs Olgunluğumuzun zevkini tattıktan sonra, artık meyvelerimizden sevinçle ayrılabiliriz Tagor İnsanı olgunluğa götüren en hızlı at ıstıraptır. Eckhart...Devamını Oku »

Millet İle İlgili Sözler

Millet İle İlgili Sözler

Bir millet için faydalı olan şey, o milletin tabiatına ve bünyesine uygun olandır(Eflatun) Bir milletin ahlakı, dişleri gibidir. Çürüdüğü nispette dokundukça acır. BERNARD SHAW İçeri girin, efendim, buyurun alın anayurdu ve toprağı, meskenleri, kutsamaları, istiridyeleri, burada her şey satılır. Pablo Neruda Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki,toplumun gerçek bir ulus haline getirirler. Mustafa Kemal Atatürk Hür bir millet, sınırlarını pazarlık konusu yapmaz ( Heryo ) İki türlü hürriyet vardır, yalancı hürriyet: Bir insan istediği her şeyi yapabilir, sahici hürriyet: Bir insan ancak yapması icabeden şeyleri yapar. Kinsley S. Bingham Herbirimizin farklı bir rüya gördüğünü hatırlatmakta fayda var. Kızılderili Atasözleri Din bir milleti millet yapan unsurların arasındadır. Ernest RENAN Bir milletin diliyle oynamak, onun...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık