Sözler

Girişimcilik İle İlgili Sözler

girişimcilik ile ilgili sözler

"Çok büyük başarılar ile sonuçlanan girişimlerin ortak bir özelliği vardır. Hepsi yüksek araştırma giderleri ve büyük finans kaynakları olan piyasaya hakim firmaların uzmanları tarafından tasarlanmıştır. Ama aynı zamanda çoğu çok zor kararı verilmiş, zamansız, büyük riskli, pahalı ve karı düşük girişimlerdir. " George Gilder "Umut olmayan yerde girişimcilik de olmaz! " Samuel Johnson "Girişimci basit anlamıyla engelleri ve fırsatları ayırt edip her ikisini de kendi avantajına çevirebilendir." V. Kiam "Başkalarının, yapamayacağınızı iddia ettikleri şeyleri sadece bir kere yapın! Bir daha onların söylediklerini dikkate bile almak zorunda kalmazsınız." James R. Cook "Girişimin sırrı hiç kimsenin bilmediğini bilmektir." Aristotle Onassis "Öncü olmak girişimcinin standart niteliğidir… Ancak bu şekilde kaynaklar bolluğa dönüşür." Peter F. Drucker "Kendi kendi...Devamını Oku »

Güzel Ahlak İle İlgili Sözler

Güzel Ahlak İle İlgili Sözler

Güzel ahlak Ahlak evrensel anlamda iyi, güzel ve doğru davranışlar bütünüdür. Ahlaklı insan da tüm yaşantısında; fikir, söz ve davranışlarında bu bütünlüğü göstermeye çalışan insandır. İslam dinini inanç, ibadet ve ahlak şeklinde 3 kısımda düşünebiliriz. İnanmak, tüm dinlerde olduğu gibi İslam` da da ilk adımı teşkil etmektedir. Çünkü inanmak, insanın yaratıklara değil, sadece Tanrı` ya boyun eğmesini sağlamakta ve kişiyi gerçek anlamda özgürleştirmektedir. Fakat Kur`an-ı Kerim`in de ifadesiyle, ` Ben inanıyorum ` demek insanın kemale ulaşması için yeterli bir şey değildir. Yüce Allah şöyle buyurmaktadır: `İnandık demeyle başıboş bırakılacağınızı mı zannettiniz.` (75-Kıyamet 36). O halde inanmanın ardından, elbette ki Yüce Yaratan` a karşı gerekli sorumluluk ve ödevlerin yerine getirilmesi gelmektedir. Bu kısımda ibadetler yer almaktadır. Güzel ahlak sahibi olun Aslında insanoğlunun dünyaya getiriliş amaçlarından en önemlisi, kemale ererek en üst düzeyde bir insan olarak hayatını nokta...Devamını Oku »

Kibir İle İlgili Sözler

Kibir ile ilgili sözler

“Kısa boyluların çoğu kapıdan geçerken başlarını vurmamak için eğilirler. “ Le Bruyere “Kibirli olma,kibirli insan sarımsak kokan ağız gibidir.Herkesi kendinden uzaklaştırır. “ Ali Fuât BAŞGİL “Kibrin başlıca yedi sebebi vardır: İlim, ibadet, soy, güzellik, kuvvet, mal ve mevki. Bunlar cahillerde bulunursa kibre sebep olur. “ İmam-ı Birgivi “ Çevrendekileri alçaltarak değil, kendini gerçekten yücelterek büyüyebilirsin. “ “Bir insan ne derece yüksekten bakarsa, gurur sahibi ise, kalbinde insanlara karşı, o kadar hiddet ve kin taşır.” ( Tolstoy ) “Kibir, insanı mutluluktan uzaklaştırır.” Lamartine “Tevazu resimdeki gölgeler gibidir; daha güzel ve daha derin gösterir.” Bruyere “Önemli olan, büyük ve iyi görünmek değil, gerçekten büyük ve iyi olmaktır.” Beethoven “Kibir, bele bağlanmış bir taş gibidir. Onunla ne yüzülür, ne de uçulur.” Hacı Bayram Veli Devamını Oku »

Vefa İle İlgili Sözler

Vefa İle İlgili Sözler

Vefa, insanı insan yapan duygulardan biri midir, yoksa, İstanbul'da bozasıyla meşhur bir semt midir? Keşke "vefa"nın İstanbul'da bozasıyla meşhur bir semt olduğunu, başka bir anlamı olmadığını bilseydik, hayat o zaman ne kadar kolay yaşanır olurdu. "Vefa" sürekli sevgi demektir. İnsanı insan yapan duyguların başında gelir. Yapılan bir iyiliği, bir yakınlığı, bir hizmeti, yardımı unutmamak; "vefa" budur. *** İNSAN kimlere vefa duymaz ki! Annesine, babasına, dedesine, komşusuna, arkadaşına, öğretmenine, amirine, müdürüne, kendisini bugünlere getiren herkese... Ya kurumlara, ya kavramlara... İnsanın, devletine vefa borcu yok mudur? Devlet denilen organizasyon, yanlış da olsa çarpık da olsa, hiç mi birey...Devamını Oku »

Edep İle İlgili Sözler

Edep ile ilgili sözler

“Ahlak olmayan yerde kanun bir şey yapamaz. “ Napolyon Bonapart “ Edep insan için güzel elbise menzilesindedir.” Hz.Ali (ra) “Edep, en iyi mirastır.” Hz.Ali (r.a.) “Herşeyin bir zekatı vardır, bedenin zekatı da açlıktır.” HZ. MUHAMMED “İlmin hükümran olduğu bir ülkenin ferid olmayı hükümdar olmaya tercih ederim.” Uluğ Bey “Şüphe, mutluluğun olduğu kadar, erdemin de düşmanıdır. “ SAMUEL JOHNSON “Ben edebi edepsizlerden öğrendim.” Lokman Hekim “Hiçbir mücadele yoktur ki, ahlak esasına dayanmadan ilerleyebilsin.” Mustafa Kemal Atatürk “Kendini affetmeyen bir kimsenin bütün kusurları affedilebilir. “ KONFÜÇYÜS “Memleketler parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler. “ CICERO “İnsanların mutlulukları ya da mutsuzlukları, kaderin olduğu kadar da karakterlerinin eseridir.” François de La Rochefoucauld ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık