Sözler

Söz Vermek İle İlgili Sözler

Söz vermek ile ilgili sözler

"Bir yıllık varlık istersen buğday, on yıllık varlık istersen ağaç, yüz yıllık varlık istersen insan yetiştir." ÇİN ATASÖZÜ " Her bildiğini söyleme, her söylediğini bil." Clavdius "Aşkın en acımasız yanı; Ağzından çıkmaya cesareti olmayan sözlerin, yürekte fırtınalar koparmasıdır. " Louis Aragon "ÇAKIL TAŞLARI Ve keskin bir yolda Şımarık çakıl taşları ayağımı kesen, Oysa kanayan yüreğimdi, Ve sen, Yüzümde sadece bir çizgi. " "Her söylediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu söylemek doğru değildir" Bediuzzaman "Menfaatler ön plana geldi mi, öteki ihtiraslara susmak düşer. " Ugo Foscolo "Kuru kaşık ağza, kuru söz kulağa yakışmaz. " KAŞGARLI MAHMUD "Küçük adamların ağzından çıkan bütün sözler saçmadır; eğer bunları söyleyen büyük bir adam olsaydı nefis sözler olurdu" Moliere "Sözü süz de söyle... Manayı inci gibi diz de söyle, Yüzde söyle, gıybet olmasın. Ukdeyi içinden çöz de söyle, yapmas...Devamını Oku »

Albert Einstein Sözleri

Albert Einstein Sözleri

Albert Einstein; "Ben atomu insanlığın yararı için keşfettim. Ama insanlar atomla birbirlerini öldürüyor. “ Albert Einstein; "Bilgi deneyimden gelir: Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.” Albert Einstein; "Bilim atom bombasını üretti, fakat asıl kötülük insanların beyinlerinde ve kalplerindedir.” Albert Einstein; "İnsanlar bundan 100 sene sonra Gandhi diye bir insanın yer yüzünden geçtiğine inanamayacak ve onu bir efsane sanacaklar.” Albert Einstein; "Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır. Ama sahip olduğumuz en değerli şey odur.” Albert Einstein; "Gerçek yalnızca bir ilüzyondur, ama bitmek bilmeyen bir ilüzyon.” Albert Einstein; "Güzel gençler doğanın eseridir, güzel yaşlılar ise sanatın.” Albert Einstein; "Hayat iki şekilde yaşanır: ya hiç mucize yokmuş gibi, ya da herşey birer mucizeymiş gibi.” Albert Einstein; "Hata yapın: "Hiç hata yapmamış bir ins...Devamını Oku »

Osho Sözleri

Osho Sözleri

“Çöküntüleri atılıma dönüştürmek bir ustanın tüm işlevidir. Psikoterapist sizi yalnızca yamar. İşlevi budur. Sizi dönüştürmek değildir işi. Bir çöküntüyü bilinçli olarak yaşamak, yaşamdaki en büyük maceradır. En büyük risktir, çünkü çöküntünün bir atılıma dönüşeceğinin garantisi yoktur. Dönüşür, ama bu tür şeyler garantili değildir. Kaosunuz çok eskidir – çok, pek çok yaşamınız boyunca kaos içinde bulundunuz. Kaos koyu ve yoğundur. Neredeyse kendi içinde bir evrendir. Bu yüzden kendi küçük hacminiz ile kaosa girdiğiniz zaman, kuşkusuz tehlike vardır. Ama bu tehlike ile yüzleşmeden kimse bütünlenmemiştir, kimse bölünemez bir birey olmamıştır. " Osho Sözü “Yaşamlarımızda “önemli bir başkası” olmadığında kendimizi yalnız hissederiz ya da yalnızlığın getirdiği özgürlüğün tadını çıkarırız. Derinden hissettiğimiz gerçekler konusunda başkalarından destek alamadığımız zaman, kendimi...Devamını Oku »

Abraham Lincoln Sözleri

 Abraham Lincoln Sözleri

Abraham Lincoln, 12 şubat 1908 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Kentucky şehrinde doğmuş, ünlü siyasetçilerdendir.Zira 1861-1865 yılları arasında da Amerika’nın başkanlığını yapmıştır. Lincoln’ün başkanlığa şeçilmesi iç karışıklıklara neden olmuştur. Çünki Lincoln, kuzeyliler gibi köleliğin kaldırılmasını savunuyordu ancak güneyliler bu düşünceye pek sıcak bakmıyordu.Avukat olan Lincoln, köleliği kaldırmak isteyenleri destekliyordu.Başkan seçildikten sonra çoğu güney eyaletinde köleler baş kaldırdı.İç savaş çıktı.Sonunda köleler bağımsızlıklarını ilan etti.Böyece güneylier kaybetmiş oldu. Abraham Lincoln, 1863 yılında köleliği ülkede resmen kaldırıp, bütün köleleri serbest bıraktı.1865 yılında yeniden başkan seçilen Lincoln, suikaste kurban gitti.Amerika Birleşik Devletleri’nin suikast sonucu öldürülen ilk başkanı olarakta bilinmektedir. Abrah...Devamını Oku »

Napolyon Bonapart Sözleri

Napolyon Bonapart Sözleri

Akıl ve zekânın ne olduğuna çok araştırdım. Nihayet bunun düşünceli cür'etten başka birşey. olmadığını anladım. İnsanlar başkalarının hayırseveriiğini anormallik, kendi anormalliklerini hayırseverlik; başkalarının İyiliklerini zaaf, kendi zaaflarını iyilik olarak değerlendirirler. Büyük insanların çoğu, günde en az bir kere çocuk gibi olurlar. Bana göre güçsüzlük, haklının hakkını vermemektir. Cesaret de aşk gibi ümitle beslenir. Umutla umutsuzluğun arası bir adımdır. Analar bir elleriyle bebeği, diğer elleriyle dünyayı sallarlar. Ayrılık küçük ihtirasları unutturur, büyükleri kuvvetlendirir. Benim için faydalı olsa bile korkaklığa yanaşmam. Bütün devletler hazımsızlıktan ölür. Kaybettiğimiz her saat, düşman için kazançtır. Bir insan hakları için değil, çıkarları için daha büyük bir savaş verir. İnsanları yükselten iki büyük vasıf vardır: Erkeğin mert, kadının namuslu...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık