Kariyerinizi parlatacak sunum taktikleri , KARİYER, KİŞİSEL GELİŞİM

Kariyerinizi parlatacak sunum taktikleri  ,  KARİYER, KİŞİSEL GELİŞİM

Şirketler için hayati önem taşıyan rapor ve sunumlar sıkıcı resmi evrak olmanın ötesine geçtiğinde, şirketlerin piyasa bilinirliliğini artırdığı gibi iyi bir reklam malzemesi haline de gelebiliyor. İşte kariyerinizi parlatacak sunum taktikleri listesi...
  Sunum yahut rapor hazırlamak çoğu zaman sıkıcı ve çalışanlar tarafından çok da gönüllü yapılmayan bir iş. Projeyi anlatacak kişinin dikkatleri üzerine toplaması ve hazırladığı belgelerle yöneticilerin yahut meslektaşlarının ilgisini çekmesi ise sanıldığı kadar kolay değil. Uzmanlar hazırlanan sunumların ya da raporların basma kalıp standartlardan uzak olması konusunda hemfikir. Tabii yapılan işin niteliği ve kişinin yaratıcılığı da bu belgeleri cazip hale getiren önemli unsurlardan.  
**  Vitrininiz gösterişli olsun:    uzmanların  en çok beğendiği çalışmalardan biri. Dünya genelinde 500’den fazla çalışanı olan hisse senedi pazarında faliyet gösteren IMC’nin hazırladığı yıl sonu raporunda, renkli tasarımı ve hisselerin günlük hareketleri grafikler yaerine sayfa renklerine göre düzenlenmiş. Üstelik bu bilgileri aktarmak için dijital göstergeler ve büyük fontlar kullanılmış. Çıkışa geçen hisseleri yeşil, düşüşe düşenleri ise kırmızı sayfalarda toplayan şirket, borsaların kapandığı saatleri ise mavi sayfalarla ifade etmiş.   
**Eğer bir ajanssanız: Bu yılın en başarılı projelerine imza atan ise ünlü tasarım ajansı Kuhlmann Leavitt. Şirket hazırladığı sunumları paketlemek konusunda usta.  Müşterileri  için hazırladığı siyah – beyaz deri sunum çantalarıyla dikkat çektiği gibi projenin kendine ait olduğuna dair gizli reklamını da yapıyor.
** Yaratıcılık müşteri kazandırır:  yıl  sonu raporu ise bir tabak yemek. Karakalem çalışması ile hazırlanan her dosya sayfasında, bilgiler tabak görünümdeki alana yazılmış durumda.
**- Nabza göre şerbet: Sektörün özellikleri ve sizi temsil eden ikonların sunum içine yerleştirilmesi hem itibarınızı hem de bilinirliliğinizi artırır. Japon teknoloji şirketi Konami’nin hazırladığı rapor da şirketin ürünü olan oyun konsolu şeklinde.
** Yalın ama başarılı sunumlar: Raporunuzun dikkat çekmesi için her zaman çok karışık dizaynlara ihtiyacınız yok. bu raporla sade olunarak da dikkat çekmenin mümkün olduğunu gösteriyor.
** Çocuk olsaydınız ne yapardınız: Dikkat çekmek için ciddi görünümlü sunumlar hazırlamak zorunda değilsiniz. Yapacağınız acemi çizimler ya da boyamalar da dosyanıza renkli bir hava katabilir.
** Katalizör :  hizmetlerini anlatmak için “arabulucu” başlığıyla hazırladığı sunum, radikal ve biraz da sert çizimleriyle dikkat çekip, şirketin piyasadaki bilinirliliğini artırdığı için en başarılılar listesine girmeyi başarmış.
** Üç boyutlu tasarımlar: Hizmetlerinizi ve vurgulamak istediğiniz farkı, hedef kitlenize küçük tanıtım sunumları yollayarak da anlatabilirsiniz. Otel zinciri SamataMason’un reklam amaçlı hazırladığı kısa sunum da kulanılan üç boyutlu tasarımlar, kağıt oymaları ve basım sanatı ile bu yılın en başarılı örnekleri arasında.
** Muhteşem eşleşme:   bir spor giyim şirketi için hazırlanan “Muhteşem Eşleşme” başlıklı sunumda firmanın o yıl ürünlerinde en sık kullanıldığı renk, üniforma üzerine etiketlenen slogan ile dıyuruluyor. Bu ödüllü tasarım ajansa da tekstil alanında çok sayıda müşteri kazandırmış.
** Güçlü renk kullanımı: Sunumlarda renk kullanımı her zaman önemlidir. Sunumun bir dergi şeklinde tasarlandığı bu örnekte şirketin vermek istediği mesaj “Yılın Hikayesi” başlığı ile manşetten verilmiş. Kullanılan fotoğraflar ve renklerle de okuyucuların ilgisi çekilmeye çalışılmış.
DERLEYEN...MÜŞERREF KÜDEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]

İZMİR'DEKİ KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI- KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI VE
SEMİNERLER İÇİN AYRINTILI BİLGİ:

www.sayginnlp.com  – www.cemalkondu.com-
www.sinavkocu.com – www.kesfetkendini.com

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık