Yönetici Koçluğu

Yönetici Koçluğu Nedir?

Yönetici Koçluğu Nedir?

Yönetim koçluğu, yönetsel performans sağlamaya yönelik net hedefler belirleyip bunlara ulaşmak için çalışılan bir koçluk çeşididir. İş hayatında teknik olarak başarılı olmuş çalışanları kurumda tutabilmek için verilen terfiler sonucu, aslında işi bilen, ama etkin insan yönetmek konusunda birikimi ve becerileri gelişmemiş yöneticiler yaratılmaktadır. Bunun sonucunda mutsuz olan çalışanların sayısı artmakta ve bu bir kısır döngü halini almaktadır. Bu durumlarda, her seviyedeki yöneticinin faydalanabileceği koçluk hizmeti hem yöneticinin işini kolaylaştıracak, hem de kurumun performansını doğru orantıda arttıracaktır. Yönetici hem kendisinin hem de ekibinin performansını artırmak için gerekli olan becerileri edinip, gelişir ve kendini daha iyi tanır. Koçluğun temel bilgi ve becerilerini kazandıran bu eğitimden sonra katılımcılar; hem birbirlerine, hem de çalışanlarına koçluk yapabilirler. Yönetici Koçluğu Kimler İçin Tasarlandı? Koçluğu uygulamak ve perfo...Devamını Oku »

Yönetici Koçu

Yönetici Koçu

İş yaşamınız içerisinde yükselmek mi istiyorsunuz? İşiniz ve özel yaşamınızı dengelemeyi istiyor musunuz? Çalışma arkadaşlarınızla daha uyumlu bir şekilde çalışmak ister misiniz? Daha verimli ve etkili bir yönetici olmayı mı amaçlıyorsunuz? Bulunduğunuz konum içerisinde saygı duyulan bir yönetici olmayı mı arzuluyorsunuz? Kendinizi geliştirerek alanınızda güvenilir bir kaynak durumunda olmayı mı hedefliyorsunuz? Zamanınızı en verimli biçimde kullanmayı mı istiyorsunuz? Yanınızda çalışan kişilerle daha iyi ve etkili bir şekilde ilişki kurmak mı istiyorsunuz? Kriz zamanlarında panik yapmadan yeni fırsatları yakalamayı istiyor musunuz? Eksik olduğunuzu düşündüğünüz yönlerinizi keşfedip onlar üzerinde ciddi bir şekilde çalışmayı istiyor musunuz? Bulunduğunuz noktadan daha ileri bir noktaya gitmeyi mi istiyorsunuz? Yönetici koçu ile çalışmak ,danışana ; Vizyoner bakış acısı ,gelecek inşası için gerekli ,gelecek ön...Devamını Oku »

Profesyonel Yönetici Koçluğu

Profesyonel Yönetici Koçluğu

Yönetici Koçluğu, yöneticilerin mesleki etkinliklerini ve çalışma performanslarını geliştirmeye yardımcı olmak için bireyselleştirilmiş, birebir ilişki kurulacak bir sistemdir. Yönetici koçluğu, koçun uzman rolünü oynadığı müdahalelerle, daha çok idarecinin farkındalığını, öğrendiklerini, gelişimini ve seçimlerini yönlendirdiği müdahaleler arasında değişiklik gösteren bir süreci kapsayabilir. Bu koçluk biçimi, temelde beceri gelişimini ve performansa odaklanmayı içerirken, genel gelişmelere de odaklanabilmeyi mümkün kılar. Yönetici Koçluğu, rekabette farklılaşarak üstünlük kurmak hedeflendiğinde, ekiplerin takım olma duygusunun desteklenmesinde, özellikle şirketlerin önemli değişim süreçlerinde, reorganizasyon dönemlerinde, şirket birleşmelerinden sonra, şirket sahipliği değişimlerinde, potansiyeli yüksek kişilerin yöneticiliğe geçişinde, orta kademe yöneticilerin üst kademe yöneticiliğe terfilerinin hazırlık dönemlerinde, Yetenek Havuzundaki potansiyel yöneticilerin destekl...Devamını Oku »

Yönetici Koçluğu

 Yönetici Koçluğu

Yönetici Koçluğu: Yöneticiyi hedeflerine hızlı ve emin adımlarla ulaştıran profesyonel bir hizmettir. Yönetici; Hem kendisinin hemde ekibinin performansını yükseltmek adına gerekli olan beceriyi kazanmakta, gelişmekte ve en önemlisi de kendisini daha iyi bir şekilde tanımaktadır. Neden Yönetici Koçluğu Hizmeti? Karar alma ve bunları uygulama becerileri gelişir. Önceliklerini belirler ve zamanlarını daha etkili bir şekilde yönetebilirler. Koçun tuttuğu ayna aracılığıyla özeleştiri yapabilirler. Yöneticilik ve iletişim ile ilgili becerileri gelişir. Profesyonel ve bireysel hedeflerini entegre ederek yollarına devam ederler. Astlarının kurumun hedef ve stratejisiyle bir bütün halinde hareket etmesini sağlarlar. Çözüm odaklı, yüksek iletişimli, katılımcı takımlar oluşturmayı öğrenirler. Üretken düşünceyi nasıl destekleyebileceklerini öğrenirler. İleri görüşlü düşünebilmeyi öğr...Devamını Oku »

Yönetici Koçluğu Eğitimi

Yönetici Koçluğu Eğitimi

Ynetici koluğu genel anlamda eğitime katılan birey/bireylerin, profesyonel yaşamlarında bireysel ve kurumsal hedeflere ulaşabilmeleri, iş ve ynetim kalitelerini arttırabilmeleri, ve etkin birer lider olabilmeleri iin yeterliklerini arttırmayı ve davranışlarını istenilen sonular doğrultusunda yeniden dzenlemelerine destek olmayı amalar. Ynetici koluğu, karşılaşılan problemlerin zmlerini kolaylaştırmak, olaylara ve durumlara yeni bakış ve yaklaşım aısı katarak davranış biimlerini geliştirmek, bireye kendini her zaman geliştirebileceğini ve bunu bireyde alışkanlık haline getirilmesini sağlamak, amalanan sonulara ulaşmak iin doğru davranış ve yntemlerle doğru adımları atmayı ğrenmek, bireye ...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık