Kişilik

:: Kişilikler Ve İş Yaşamı

:: KİŞİLİKLER VE İŞ YAŞAMI

İşyerinizdeki birisi yaşamınızı cehenneme mi eviriyor? Bir kişilik atışma işinizi mi etkiliyor? İşyerinizde birok farklı insan bulunmaktadır ve kimi zamanlar onlarla geinmek ve işinizi srdrmek zor olabilir. Bu uygulamalı rehber size evrenizdeki sorunlu insanların davranışlarının farkında olmayı ve işinizdeki performansınız zerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı gsterecektir. Bu kişi patronunuz, iş arkadaşınız ya da işiniz olabilir; bu kullanışlı kitap elverişsiz durumlarla nasıl incelikle ilgileneceğiniz konusunda uzman ğtlerle doludur. Bir sonraki sefere sorunlu bir iş arkadaşıyla alışmanız gerektiğinde burada sunulan basit hareket plnını izlemek iin kendinize zaman ayırın. Yazışma konusunda sorunlarınız mı var? Dşndkleriniz...Devamını Oku »

Epileptik Kişilik

Epileptik Kişilik

Bazı bilim adamları tarafından epileptiklerin zel bir kişiliğe sahip oldukları ileri srlmştr. Bunlar: Benmerkezcilik, ocuklaşma, inatılık, kavgacılık, geimsizlik, şphecilik, cinsel ve dinsel duygu ve eylemlerde artmadır. Bu belirtiler alkol etkisi altında ortaya ıkabilir. zellikle gizli epilepsi nbetleri esnasında, adam ldrme, yangın ıkarma, hakaret, kama, gstermecilik, hırsızlık gibi eylemler grlebilir. Epilepsi nbetleri ana grupta toplanabilir: Grand mal nbette hasta, ani bir bilin yitimi ile yere dşer. Solunum durmuş, yz morarmıştır. ırpınma devresini, gevşeme ve uyku devresi takib eder. Bu nbet bir dakika kadar srer. Petit mal nbette bayılma szkonusu değildir. Birka saniye srer. Bu esnada...Devamını Oku »

Pasif Agresif Kişilik

Pasif Agresif Kişilik

Bu kişiler hem pasif hem de saldırgan olurlar. Engellenmelere dayanıksızdırlar. Otoriterdirler. Bazan neşeli ve bağışlayıcıdırlar. Trelere bağlıdırlar. Kendilerini zorla kabul ettirmezler. İşleri srncemede bırakırlar. Bazı kişileri gereksiz yere eleştirirler. İşbirliği yapmaz, haklı nerileri bağışlamaz, işinde başarılı olduğuna inanır. İşinden kamak iin bahaneler uydurur. İstemediği bir şeyi yaparken zorlanır. BAĞIMLI KİŞİLİK Fikirlerini' zgrce savunamaz. Başkalarının eleştrilerinden ekinir. Yalnız kalmak istemez. nk kendi kendine karar verip eyleme geemez. Başkaları ile ilişkileri bozulursa ve terkedilirse byk bir sıkıntı duyar. Bu nedenle olumsuz koşullarda bile karar verip uygulamaya geemez. Başkalarının kt muamelesine aşın duyarlıdır. nemli kararlan, başkaların...Devamını Oku »

Kişilik Ve Duygular

Kişilik Ve Duygular

Heyecan, duyguya gre daha nesnel ve daha az sreklidir. Merkezi hipotalamustur. Duygular, bazı fizyolojik değişikliklere neden olurlar. rneğin ağızda kuruma, kalp arpıntısı, mide asidinin delişmesi, kan do I aşımında hızlanma, sesin değişmesi, kanda, şekeı miktarının ve pıhtılaşmanın artması, bbrekst bezlerinin faaliyete gemesi bu değişiklikler arasında sayılabilir. Duygusal sağlık ve akıl sağlığı birbiriyle ok ilişkilidir. Birok nevroz ve psikozlar, bir tr duygusal bozukluktan ileri gelir . Algı ile duygusal gelişim arasında birtakım farklar vardır: Algıda somuttan soyuta bir gelişme vardır ve algılanan şeyler yinelenebilir. Oysa duygulan yeniden (aynen) yaşamak mmkn değildir. Algıda kendini dzeltme zelliği daha fazladır. Duyguda bilindışı aktarma olabilir. rneğin anne babaya duy...Devamını Oku »

Gelişim Psikolojisi ( Yetişkinlikte Kişilik )

Gelişim Psikolojisi (    Yetişkinlikte Kişilik  )

GELİŞİM PSİKOLOJİSİ Yetişkinlikte Kişilik Kişilik, hem oluşum hem de ierik gelerini bir arada taşıyan, aynı şekilde hem değişime hem de kararlılığa olanak tanıyan karmaşık ve dinamik bir sistemdir. Kişilik etkileşen bir sistem olarak kabul edildiğinde, herhangi bir alandaki değişimin sistemin btnnde de değişime yol aacağı aıktır. rneğin, dış alanlardaki (toplumsal evredeki) değişim toplumsal etkileşimde de değişime neden olur, o da toplumsal rol ve davranışta değişime yol aar. Bu rol değişimleri bireyin benlik algısını ve kavramını değiştirir, bu da kişilik zelliklerinin ve sluplarının değişimine neden olur. Bu değişimin derecesi toplumsal değişimin derecesine bağlıdır. te yandan, kişilik sisteminin kararlılığı da sz konusudur; ayrıca en zel ynler en az değişim g&o...Devamını Oku »

1 2 3 4 5
Yukarı Çık