AKUPUNKTUR NOKTALARI

AKUPUNKTUR NOKTALARI

 Başınız,boynunuz, beliniz, sırtınız, bacaklarınız, kalçanız, ayaklarınız, omzunuz ağrıdığında yapacağınız tek şey kulaklarınıza masaj yapmak. Kulak ceninin ana rahmindeki duruşunun şematik olarak aynısıdır. Ve tüm akupunktur noktaları kulak üzerinde bu esasa göre yer almıştır.
Kulağınızı baş ve işaret parmaklarınızın arasına alarak kulak kepçesinden başlayarak, dayanabildiğiniz kadar güçlü ve sıkarak masaj yapın. İlk anda bazı noktalar acıyacaktır (bunlar bedendeki ağrıyan bölgelerin kulaktaki refleks noktalarıdır ).  kısa bir süre sonra bu ağrılar kaybolacaktır. 2 -3 dakika bu masajı yapmanız yeterli olur. İsterseniz uzatabilirsiniz de. Zaten masajın sonuna doğru bedeninize bir sıcaklıklığın yayıldığını hissedeceksiniz. Bunun ardından ağrılarınızın azaldığını ve kaybolduğunu da...            Hiç bir yan etkisi olmayan bu uygulamayı herzaman her yerde kendinize ve ağrısı olan yakınlarınıza uygulayabilirsiniz.            Yorulduğunuzda, uzun otobüs yada araba yolculuklarında oturmaktan ağrılara maruz kaldığınızda, çok üşüdüğünüzde ve bedeninizi dengeye kavuşturmak için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.         
Ayak tabanları ve ellerde de akapunktur noktaları bulunmaktadır.

Akupunktur, kulak akupunkturu ve vücut akupunkturu olmak üzere ikiye ayrılır. Vücutta 361 adet genel nokta ve 48 adet ekstra nokta mevcuttur. Kulakta ise 150 adet nokta bulunur. Bu noktalardan lazer. iğne veya manyetik dalga ile giriş yapılarak uyarı verilir ve bu uyarılar hem o bölgeye hemde bazı merkezlere ulaşarak oradaki salgı bezlerini aktif hale getirip bir takım salgıların ortaya çıkmasını bu salgılarında hızla ilerleyerek o arızalı bölgeye ulaşıp kişiyi rahatsız eden sorunu tedavi etmesini sağlar.
AKUPUNKTUR TEDAVİSİ UYGULANAN HASTALIKLAR
 
- Sigara bırakmak isteyen kişilere
- Obezite sorunu yaşayan, zayıflamak isteyen kişilere
- Migren ve çeşitli baş ağrısı çeken kişilere
- Bel fıtığı ve çeşitli bel ağrısı çeken kişilere
- Depresyon geçiren kişilere
- Sinüzit hastalığı yaşayan kişilere
- Sürekli ve şiddetli kulak çınlamasından şikayetçi olan kişilere
- Yüz felci geçirmiş kişilere
- Omuz ve sırt ağrısı yaşayanlara
- Romatizma ağrıları çeken kişilere
- Alerjik hastalara
- İdrar yollarında taş olan hastalara
 
AKUPUNKTUR TEDAVİSİNDEN ÖNCE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:
 
Herhangi bir hastalığınız için akupunktur tedavisi göremeye karar verdiyseniz, tedaviye giderken yorgun olmamaya,dinlenmiş uykunuzu almış bir şekilde gitmeye özen gösterin.Tedavinizin yapıldığı akupunktur merkezlerinde sadece size özel akupunktur iğneleri kullanılmasına yani tek kullanımlık olmasına dikkat edin.
 
AKUPUNKTUR TEDAVİSİ İLE ZAYIFLAMAK
 
Akupunktur ile zayıflama tedavisinde hastaya kulak akupunkturu uygulanır. İlk hafta 2 kez akupunktur kulak seansına gelir. Sonraki 7 hafta boyunca, haftada 1 kez kulak akupunkturuna gelerek toplamda 8 haftada yani 2 ayda hiç bir yan etki görmeden 8 kilodan az olmamak kaydıyla 10 kiloya kadar zayıflar. Kişi bu 8 hafta sonunda istediği ideal kilosuna ulaşmış ise 3 veya 6 ay süre ile ayda 1 kez kulak akupunkturu tedavisi alarak mevcut kilosunu korur ve tekrar kilo alma riskini ortadan kaldırmış olur.
 
 
Akupunktur ile zayıflamaya karar verilmişse yaşayacağınız aşamalar şunlardır:
Akupunktur iştah merkezinizi yöneterek açlık isteğinizi bastırır.
Mide asit salgınızı azaltan akupunktur sayesinde mide ekşimesi ve mide yanması sorunu yaşamazsınız.
İştahınızın azalmasıyla yaşamak riskiniz olan halsizlik sorununu ortadan kaldırır tam aksine akupunktur size enerji verir. Kişinin kendisini mutlu ve huzurlu hissetmesini sağlayan serotonin ve endorfin isimli salgıların daha hızlı salgılanmasını böyleliklide kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlar. Akupunktur metabolizmayı hızlandırıcı, düzenleyici etkisiyle kişinin kilo vermesini sağlar.
 
AKUPUNKTUR TEDAVİSİ İLE SİGARAYI BIRAKMAK
 
Akupunktur tedavisi ile sigarayı bırakmak isteyen kişilere günde 20 dakika süren ve 3 gün ara verilmeden devam eden toplamda 3 günde 1 saatlik bir tedavi süreci kişinin sigarayı bırakmasında %90 oranında başarı sağlar. Yıllardır tiryakisi olduğunuz sigarayı 3 günde üstelik de toplamda 1 saat vakit ayırarak bırakma fikri kişiye her ne kadar cazip gelse de burada en önemli nokta bu 3 gün içinde akupunktur tedavisi sizi sigaradan uzak tutmasına rağmen iradenize yenik düşerek 1 tane bile sigara içmemeye özen göstermeniz, sizi 3 gün sonra sigaradan tamamen kurtulma başarısına götürecektir. Çünkü kişiyi sigarayı bıraktığı andan itibaren ilk 3 günü atlatmak da çok zorluk çekmektedir beyin bu üç içinde serotonin ve endorfin adı verilen kişiye huzur ve mutluluk veren maddeleri salgılayamadığı için kişi sigara bırakma denemesinde tek başına başarılı olamayabilir.İşte bu 3 günlük sürede akupunktur tedavisi alan kişi akupunkturun desteği ile ilk 3 günü rahat atlatılarak sigarayı %90 ihtimalle tamamen bırakır.
 
AKUPUNKTUR İLE BEL FITIĞI TEDAVİSİ
 
Akupunktur bel fıtığı ağrısını ödemi çözerek, adaleleri gevşeterek tedavi etmeye başlar. Akupunktur iğneleri vücuttaki endorfini harekete geçirerek ağrıların yok olmasını sağlar. Kulaktan yapılan akupunktur ile Gaba sağlanarak yani kaslar gevşetilerek bel fıtığı etrafındaki kas spazmları yok edilerek ağrılar tedavi edilir. Yine kulaktan uygulanan akupunktur sayesinde böbrek üstü bezleri uyarılır ve beden doğal kortizonunu salgılamaya başlar. Salgılanan kortizon bel fıtığı etrafındaki ödemi dağıtarak bölgeyi rahatlatır ve böylece damarlara ve sinirlere yapılan baskının ortadan kalkmasıyla bel fıtığı ağrısı yok olur.
 
Akupunktur ile bel fıtığı tedavisinde haftada 3 seans görülür ve her seans ortalama 20 ila 40 dakika arası sürer. Ortalama haftada 3 seans görerek 6 yada 7 haftada kişi akupunktur tedavisi ile bel fıtığı hastalığından hiç bir yan etki yaşamadan, ağızdan alınan hiç bir ilaç kullanmadan kurtulmuş olur.


Akım Noktaları ve Meridyenler

İnsan vücudundaki bazı 'belirli noktalar' ile iç organların fonksiyonları arasında bir ilişki vardır. Bunlar, vücut üzerinde belirli bir hat üzerine dizilmiş 'Meridyenleridir. Meridyenler, simetrik olarak dizilmişlerdir. Yani vücudun her iki yarısında eşit sayıda Akupunktur noktaları vardır.
İnsan vücudunda toplam olarak: - 12 Merkez Meridyen - 12 Yan Meridyen - 8 Ozel Meridyen bulunmaktadır. Bu meridyenlerin tümü, aynı öneme haiz değildirler. Bunlar önemli, daha az önemli ve önemsiz olarak kendi aralarında ayrılırlar.
Böylece, bunlar değişik derecede önem taşıdığından, doktorlarca tümünün bilinmesi ve tedavilerde kullanılması da söz konusu.

Böyle olunca mütehassıslarca da tüm noktaların bilinmesi gereksiz olmaktadır. Sadece önemli ve pratikte sonuç alınmış olan noktaların iyi bilinmesi, tedavilerde yeterli olmaktadır.
Bu güne değin bilinen Akupunktur noktalarının sayısı 1054'ü bulmaktadır. Fakat bu sayı, onun maximum değeri değildir. Tüm bilimlerde olduğu gibi, gelişim süreci, Akupunktur için de geçerli olduğundan, bu sayının artması ve yeni yöntemlerin bulunması söz konusudur. Fakat bunlar, Akupunktur'un temel kurallarını değiştirmemekte, yalnızca uygulamada kolaylık, çabukluk ve rahatlık sağlamaktadır. Buna en iyi örnek, son yıllarda Akupunktur'un cerrahi operasyonlarda ağrı ve acı duymayı ön le yici olduğunun bulunması ve pratikte geniş olarak kullanılmaya başlanmasıdır. Yirmi yıldan beri kullanılan bu yöntemde de, gelişme olmuş, ağrı ve acıyı dindirmek için 30 kadar iğne kullanılırken, bu gün bu sayı 2-4'e kadar düşürülebilmiştir.
Yine eskiden, vücudun sayısız noktalarına ve meridyenlerine iğneler batınlırdı, oysa bu gün kulakta saptanan çok hassas ve etkin bölgeler (Akupunktur noktaları) sayesinde, bu saplama sayısı çok azalmıştır. Bu yol ile narkoz sistemi artık tarihe karışmış sayılmaktadır. Bu gün Akupunktur, tüm cerrahi operasyonlarda narkoz yerine kullanılmaktadır. Ve tüm yan etkilerden uzak olarak.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık