:: BAŞARI YAPILMAK İSTENİLENİ YAPMAKTIR

:: BAŞARI YAPILMAK İSTENİLENİ YAPMAKTIR

Yapmak istediğimiz bir şeyi yapabilmek başarıdır. Üzerinde durduğumuz işi sonuçlandırmak başarılı olmaktır.
BAŞARI, sadece büyük işler yapmak değildir. Yapılan ufak bir iş de başarıdır: İstanbul'u fetheden Fatih'in başarısı çok büyüktür. Fakat, yeni okula başlayan bir çocuğun kalem tutmaya alışması da ona göre büyük bir başarıdır.
Önemle belirtelim: Her insan gibi, öğrenciler de yaşı, yetişme tarzı ve özel kabiliyetleri nispetinde başarılar kazanır. Hiç bir başarı küçümsenemez. Küçük büyük fark ettirmeden her başarı kıymetlidir. Küçük başarılar, gelecekteki büyük başarılara zemin hazırlar.
Bir öğrencinin o günkü dersini öğrenmesi başarıdır, öğretmeninin verdiği görevi hazırlaması başarıdır, kitaptaki matematik problemini çözmesi başarıdır, tarih kitabından okuduğu konuyu anlatması başarıdır,  dershanede parmak kaldırıp söz alması da bir başarıdır. Çünkü: Öğrenci istediğini yapmıştır, istediğini yaptığına göre başarıya da ulaşmıştır. Başarısından dolayı, öğrencinin sevinmesi hakkıdır. Hatta, sevincin verdiği heyecanla -aşırıya kaçmadan- öğünmesi de normaldir.
Küçük Başarılardan Büyük Başarılar Doğar
Küçük başarıların devamlı olması, kişiyi büyük başarılara götürür. Planlı çalışarak derslerini günü gününe öğrenen öğrenci, yoklamalardan umduğu notu alabilir. Yazılı veya sözlü yoklamalarda başarılı notlar alan öğrenci sınıfını kolaylıkla geçebilir. Normal seviyede sınıfını geçen öğrenci, okulunu başarıyla bitirebilir. Bir okuldan başarıyla mezun olan öğrenci, daha yüksek okullara devama hak kazanabilir. Okullarda başarılar kazanarak hayata atılan öğrenci, hayatın çeşitli engellemeleri ve güçlükleri karşısında acze düşmeden daha yüksek başarılara doğru yürüyebilir ve de ülkesine büyük hizmetler görebilecek önemli mevkilere yükselebilir.
Büyük başarıların hepsi küçük başarılarla başlar. Büyük hizmetler, küçük hizmetlerde başarı gösterenlere nasip olur.
Başarı, yapılmak istenenin bilinmesi nispetinde gerçekleşir. Ne yapacağını bilen kimse başarıya adım atmıştır. İstediğini yapmaya başlayan kararlı insan er geç başarıya ulaşacaktır. Yeter ki, insan ne yapacağını bilsin ve bildiğini yapmaya başlasın. Zira: KARARLILIKLA BAŞLANILAN İŞ BAŞARILIR... İrade gayreti gösterilerek yapılmak istenen şey yapılır...
 
DERLEYEN:KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık