Başarınız Değer yargılarınız

 Başarınız Değer yargılarınız

Başarınız Değer yargılarınız
ilk izlenim açısından büyük rol oynayan fiziksel çekicilik, giyim tarzı yanı sıra saç modeli, kullanılan parfüm ve aksesuarlar la desteklendiğinde, yarattığı etkiyi olumlu yönde artırmaktadır.
Genel kanaat o dur ki, sahip olunan kariyere uygun kıyafetlerin seçimi çoğu zaman hem kadınlar, hem de erkekler açısından yapılmak zorunda olunan, zor seçimlerdir. Çünkü bu konudaki kurallar yazılı değildir. Giyinme ve kendine özen gösterme işi, kıyafetlere ilişkin bilinçaltı beklentilerine ve önyargılara dayanmaktadır. Mesela lacivert veya siyah takım elbise beyaz gömlek orta ve üst düzey yöneticilerin tercih ettiği iş kıyafetleridir.
Sunuş günü sahnenin yıldızı sizsizin. Ortama ve kişiliğinize uygun giyinmenin objektif kriterleri ortaya koymak zor olsa da. İşte kesin olmayan kurallardan bazıları;
Kariyere uygun giyinmek için yapılan harcamalar, geleceğe yapılan yatırımlar olarak görülmelidir. Az sayıda da olsa gardıropta kaliteli kıyafetlerin yer almasına özen gösterin.
Mavi; uyumluluğu, sakinliği, muhafazakarlığı ve gençliği çağrıştıran bir renk olması nedeniyle özellikle erkekler tarafından, giyilen koyu renkli takımların canlandırılması için, gömlek rengi olarak tercih edilmektedir. Açık mavi, genç ve sportmen, lacivert profesyonel görüntüsü ile iş kıyafetlerinin aranan renkleridir.
Grinin her tonu tercih edilebilir, ilgi çekiciliği sağlamak için de tamamlayıcı renkler kullanılabilir örneğin bayan giyiminde koyu bir griyi canlandıran en uygun renklerden biri "şeker pembesi"dir.
Beyaz; gömlek ve bluzlar için uygundur koyu bir ceketin altına erkeklerde kırmızı kravat kadınlarda fular tercih edilebilir.
Koyu renk pantolonun altına koyu renk ayakkabı, Açık renk pantolonun altına açık renk ayakkabı giyilmelidir.
Yapacağınız konuşmada yüz hatlarınızın oluşturacağı görüntüye büyük ö-nem veriyor ve dikkatlerin o noktada oluşmasını istiyorsanız, nötr renkler giymeye özen gösterin. Çünkü bu durum, yüzünüzün daha çok ilgi çekmesine imkan sağlayacaktır.
Kadınların makyajlarını yaparken sadeliği esas alması maksimum üç yüksük ince zarif takılar takması, erkeklerin saat, gözlük, dolma kalem, kravat iğnesi, pantolon askısı, kol düğmesi, kemer, çorap ve ayakkabı seçiminde kaliteyi yansıtan ürünler kullanması önerilmektedir.
Konuşma yapmanız gerekebilecek olan toplantılara giderken elbise olarak parlak ve iri desenli kıyafetlerden kaçının. Çünkü bu tür giysiler çoğu defa uzaktan bile görenleri rahatsız edebilir.
Giyiminiz içinizin Dışa Yansımasıdır
Koyu tek renk, bedene sımsıkı oturtulmuş klasik kesimler ciddiyeti bir ölçüde resmiyeti veya kapalılığı yansıtır. Geniş tutulmuş, bol, sıcak renkler, farklı kesimler hayata dönüklüğü ifade eder. Gençler, genelde hayata dönük tarzları tercih ederler, yaş ilerledikçe giyimde klasik tarzlar ağır basar. Bunu göz önünde bulundurarak gençlere ve işadamlarına yapacağım konuşmalarda mutlaka farklı giyinirim.
Giyim tarzı kişiliği de yansıtır. Siz hangi tarza giriyorsunuz?
Moda odaklı giyinenler: Giyinmekten zevk alırlar. Giyeceklerini seçmek keyifli bir uğraştır ve bunu çok önemserler.
Olumsuz giyinenler: Giysi üzerinde kafa yormaktan hoşlanmazlar. Özensiz, uyumsuz ve harcıalem giyinirler. ütü, temizlik de çok önemli değildir.
Politik giyinenler: İsteklerine göre değil görünmek istedikleri şekilde profesyonelce giyinirler.
Ekonomik giyinenler: Satın alırken öncelik ucuzluktadır. Farkında olmasalar da üzerilerindeki bu kalitesizlik anlaşılır.
Rahatlık için giyinenler: Seçimlerini yaparken öncelikle içinde rahat edecekleri elbiseleri tercih ederler.
Yeni bir elbise alırken üç şeye özen gösterin:
1.   Aldığınız elbisenin daha önce aldığınız en az üç şeye uyup uymayacağı,
2.   Uç mevsimde de kullanılıp kullanılmayacağı
3.   En az üç farklı yerde giyilip giyilmeyeceğidir.
 Bu tür bir alışveriş gardırobunuzun daha da zenginleşmesine ve giyim konusunda daha hızlı karar vermenize yardımcı olacaktır.
Elbiselerinizin temininde daha önce elinizde bulunanları dikkate alarak bir seçim yapmazsanız ayakkabınıza uygun takım elbise veya takım elbisenize uygun gömlek seçmek zorunda kalırsınız. Bu tür seçimlerde ağırlık, küçük parçanın büyük parçaya uyumunun sağlanması yönünde olmalıdır.
Kıyafet oluşturmak istediğiniz imajın önemli bir parçasıdır. Bunu geleceğe yatırım olarak da görebilirsiniz. Az sayıda da olsa gardıropta kaliteli kıyafetlere yer verin. İndirim sezonları bu yenilemeleri yapmak için bir fırsat oluşturacaktır.
Mıknatıs konuşmacılar ortalamanın üzerinde giyinir.
DERLEYEN...MURAT KÜDEN(KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık