VERİMLİ ÇALIŞMA VE BAŞARI

 VERİMLİ ÇALIŞMA VE BAŞARI

Başarının ilk şartı iradeli olmaktır. İrade terbiyesi ve nefse hakimiyet ise, kararlılıkla sürekli ve düzenli çalışmaktır. Emeğinin hakkıyla yükselenlerin yerleri sağlam olur.
Elbette çok çalışmak kolay değildir. Ancak hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilemez ki. Bu nedenle sabırlıca çok çalışılmalıdır.
Ne var  kılma zaman çok fakat körü körüne çalışmak, başarıyı getirmez. Önemli olan çalışma emeğini, iyi bir yöntemle verimli kılmaktır.
Verimli çalışmanın ise, beden-duygu-akıl üçgenini iyi kavrama şartı vardır. Yani sağlıklı bedenle, çalışma kararlılığı ve çalışma usulünü bilmek gerekir. Beden sağlığı bir emanettir. O iyi korunmalıdır. Her şeyin başı olan sağlık iyi olmazsa akıllı ve verimli ders çalışma gerçekleşemez.
Beden sağlığından sonra, işin duygu yönü gelir. Önce çalışmayı bir angarya görmek değil, sevmek ve arzu etmek gerekir. Korkmadan, büyütmeden, ve çalışılarak her bilginin öğrenilebileceği duygusuyla öğrenme ve öğrendiğini yansıtma isteği benimsenmelidir.
Verimli çalışmanın ikinci şartı ise, okulla çalışma usulünü bilmek ve sistemli çalışmaktır. Bunun için de zaman yöntemi çok önemlidir. İyi bir planlamayla konuları parçalara ve zaman dilimlerine ayırarak ve bölüm bölüm hazmederek ilerlemek esastır. Descartes, insanlar arasındaki seviye farklarının zannedildiği gibi zeka farklılıklarından değil, verimli-metotlu çalışıp çalışmadıklarından ileri geldiğini kanıtlamıştır.
 DERLEYEN:KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık