BAŞARI YARATMAK

BAŞARI YARATMAK

"... birinci neden zihindir. Herşey bir fikirle başlamalıdır. Her olay, her kopd, herşey fikir önce zihindeki bir fikirdir..."
RobenCoffier
Zihninizin mekaniği size ilginç olanaklar sunar. Yalnızca karmaşık problemleri çözme ve yeni bilgiler öğrenme kapasitesi değil, aynı zamanda mantığı aşan ve fiziksel yaradılışın alanına doğru hareket eden yetenekten bahsediyoruz.
Başarının ilk yasası olan Oluşum Yasası, şeylerin nasıl var olduğunu gösterir. Kuantum fiziğinde, bilinç gerçeği yaratır, bu kural aynı şekilde kişisel dünyanıza da uygulanır.
Modern bilim bilinç-yaratılış gerçeği ile ilgili pek çok teoriyi araştırmaktadır. Bunlardan biri, evrenin nasıl var olduğunu kozmolojik olarak açıklar. Teoriye göre dünyamızın ulaşmış olduğu gelişim düzeyi, yalnızca bir dizi rastlantısal olayın gerçekleşmesiyle oluşamayacak kadar karmaşıktır, öyle ise bilinçli bir amacın sonucudur. Diğer bir teori, fiziksel gerçekliğin evrenin hammaddesiyle inşa edildiğidir. Bir diğeri kişisel bilincimizin zamanın her anında var olan sonsuz olanaklardan birini nasıl seçtiğini araştırır. Parçacıkların ve dalgaların nasıl ölçüldüğü ile ilgili olan gözlemci-yaratıcı gerçeklik teorisi bile amaç ve bilinçliliğin gerçek güçler olduğunu göstermektedir.
Kuantum-fizik teorilerinin ardındaki bilim oldukça ilgi çekicidir, ancak burada inceleyeceğimiz sizin kişisel gerçekliğinizdir. Gözlemci yaradılışın bireysel uygulaması, kendinizle ilgili fark ettiğiniz şeyin var olduğunu gösterir. Bunu bir an için düşünün:
Kendinizle ilgili ne söylersiniz?
Bu gözlemler olumlu mu-yoksa olumsuz mu?
Kendinizi bu şekilde tanımladığınızda nasıl bir gerçeklikle karşılaşacağınızı düşünüyorsunuz?
Bunlar dikkate değer sorulardır ve her birinin cevabını günlüğünüze yazmanız yararlı olacaktır. Ama bu yalnızca  kaderin belirlenmesiyle ilgili bir başlangıçtır, bundan sonra  bilinciniz kendi gerçeğinizi yaratır. Bunun nasıl olduğunu anlamak için "bilinçliliğin" ne olduğunu ve yaşamınızda yaratıcı bir güç olarak nasıl bir etkisi olduğunu keşfetmeniz önemlidir.
Eğer bu gücü görmek istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey etrafınıza bakmaktır. Yüksek bilinç-yaratma gerçeğiyle ilgili tartışmaları ve doğal dünyada gördüklerinizi bir kenara bırakırsak, kişisel bilincinizin gücünü ve katkısını günlük yaşamınızda görmeniz çok kolaydır. Tam şu anda durakladığımda bunu her yerde bizzat görüyorum: Rusya, St. Petersburg'daki bir sokak satıcısının ruhu, duvarımda asılı bir resimde kendini gösteriyor; Mozart'ın bilinci CD oynatıcımda çalıyor, akşamları uyumak için okuduğumda Charles Dickens'ın enerjisi, benimle konuşuyor ve güneş ışıkları yaptığı vitraydan süzülürken sanatçı arkadaşımın hissettiği ilham duygusu benim için parlıyor. Bir mobilya ustasının bilinci beni destekliyor ve evimi yapan inşaat işçileri beni koruyor. Bunlar ve her gün milyonlarca kere karşılaştığım yaratıcı güçler beni etkiliyor ve insanların neler yaratabileceklerine tanık oluyorum.
Bu karışıma doğal hayatı eklediğimizde ve kendimizi bütün duyularımızla bilinç-yaratma gerçeğinin anlamına açtığımızda, her yerde onun güzelliğini ve gücünü görebiliriz. Toprak yoldaki en küçük çakıl taşından gökyüzünün enginliğine kadar, bir çocuğun kağıt uçağından ulusal elektrik şebekesine kadar her şey zihnin gücünde başlamaktadır. Bu, ortaya çıkışın temel gerçeğidir: Her şey, ilk olarak bilinçte var olur. Bilinç her zaman yararlı sonuçlar üretmez ama her damlası mutlaka bir şey üretir. Dünya Ticaret Merkezini yaratan da yıkan da bilinçtir.
Özel yaşamınıza göre başarınız ya da başarısızlığınız ilk önce bilincinizde ortaya çıkar. Eğer etrafınıza bakıp başarısızlıkları ve zorlukları görüyorsanız, bu sizin zihninizin ürünüdür. Eğer refah ve başarı görüyorsanız bu da kendi gücünüzdür. Şimdiye kadar ortaya koyduğunuz her şey, sizin daha sonra hayat diye adlandıracağınız karışımı yaratan bilinç enerjinizin kaynayan kabındadır. Oluşum yasası açıktır; eğer bilinciniz gerçekliğinizi yaratıyorsa, tamamıyla önce sizin içinizde biçimlenmemiş hiçbir şeyi oluşturamazsınız. Başarının nasıl göründüğünü ve hissettirdiğinin çelişkisiz bilgisine sahip olmadan başarı elde edemezsiniz.
Bilinciniz şu anda ne yaratıyor?
"Bilinciniz kaderinizi yaratır" cümlesi hiçbir şekilde "bilinçli olarak kaderinizi yaratırsınız" anlamına gelmez. Gerçek şu ki çoğumuz içinde bulduğumuz şartları nasıl yazdığımızdan tamamen habersizdir. Aslında bir çok kişi kendi koşullarını yarattıklarını bile bilmezler. Hayatı çoğunlukla kendilerinin neden olmadığı rastlantısal olaylar zinciri olarak algılarlar. Çok nadir olarak yaşadıklarının bilmeden oluşturdukları şeyler yüzünden olduğunu düşünürler.
Bu nedenle oluşum yasasının ilk gereklerinden biri neye odaklandığınızı tam olarak araştırmaktır. Aşağıdaki sorular, kaderinizi yaratmanın bu önemli koşuluyla bağlantı kurmanıza yardımcı olmak için hazırlandı. Bir sonraki bölümde oluşumun bir çok katmanını keşfederken bu alıştırma size bilincinizi yönlendirmek konusunda yardımcı olacaktır
Başarı günlüğünüze bu soruların yanıtlarını yazın. Bilincinizin yaratıcılığını düzenli olarak incelemek için bu yanıtları sık sık gözden geçirin.
•   Genel olarak en çok neyin bilincindesiniz, en çok neyi düşünme eğilimindesiniz? Sahip olduklarınızın mı yoksa eksiklerinizin mi farkındasınız?
•   En önemli kariyer amacınız nedir? Bu başarıya odaklanmak için her gün bilinçli olarak ne kadar zaman harcıyorsunuz?
•   Hayatınızda en çok yer kaplayan alışkanlığınız, ya da hatta bağımlılığınız nedir? Gününüzün ne kadarını bu alışkanlıkla geçiriyorsunuz? Bunu yapmadığınız zamanlarda alışkanlığınızın bilincinde misiniz?
•   Gününüzün olumlu olaylarına mı, yoksa karşınıza çıkan problemlere mi daha çok odaklanıyorsunuz? Düşünceniz daha çok olumlu mu yoksa olumsuz bir seyir mi izliyor?
Bu soruların cevabı bilinç yönetiminizin önemli göstergeleridir, içinizde kaderinizi istediğiniz şekilde yönlendirme gücüne sahipsiniz, şu anda da bu konuda çalışıyorsunuz. Ama nasıl bir mimar gözleri kapalı olarak usta işi bir bina tasarlayamazsa, siz de seçimlerinize gözlerinizi açmadığınız sürece hayallerinizin mimarı olamazsınız.

MURAT KÜDEN(KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık