Başarının Kokusu

Başarının Kokusu

Arada sırada hepimiz, işimizin diğer aşamasına geçmemize yardımcı olacak bir tür desteğe ihtiyaç duyarız. İş iyi gidiyorsa birkaç dakika ara vermek normal koşullarda yeterlidir. Fakat, güç oluşturmak için çabalayıp durduğumuz günlerde bu yeterli olmayabilir.
Koku duyumuz beynimizde hemen harekete geçtiği için koku terapisinde kullanılan yağları kullanmak, size ihtiyaç duyduğunuz desteği sağlayabilir. Yüzyıllardır insanlar esansların güç verici etkilerinden faydalanmışlardır. Yalnızca bedensel arazların giderilmesine yardımcı olmakla kalmazlar, aynı zamanda ruhsal ve duygusal sorunların tedavisinde de yararlıdırlar.
Çalışma hevesiniz azalmaya başlayınca, bu esans yağlarından yatırım yapmaya değer birkaç tanesi aşağıda verilmiştir:
 Reyhan: Canlandırıcıdır, dinlendiricidir ve zihin açıklığı sağlar.
  Bergamot: Kendinizi çökmüş hissettiğiniz zaman canlandırıcıdır.
  Adaçayı: Ruhu canlandırır, rahatlatıcıdır ve iyilik duygusu sağlar.
  Greyfurt: Pozitif duyguları teşvik ettiği söylenir.
  Biberiye: Düşüncelerin netleşmesine ve zihnin keskinleşmesine yardımcı olur.
Esanslar tek başlarına kullanılabilecekleri gibi birlikte kul-anılmaları tamamlayıcı etki sağlayabilir. Örneğin, reyhan ile (biberiyeyi birlikte deneyebilirsiniz.
İnceltilmiş esans yağlarını tercih etmeyin. Yağlar için ucuz, geniş ağızlı kaplar kullanabilirsiniz. Alternatif olarak, önemli bir havluyu sıcak radyatörün üstüne koyun ve seçtiği-iniz yağdan bir-iki damla damlatın. Koku terapistlerine göre, aroma odayı doldururken çok geçmeden zihinsel durumunuzda bir değişiklik fark edeceksiniz ve çalışmaya başlamak jiçin kendinizi yeniden hafiflemiş bulacaksınız.

DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık