Bilinçaltı Temizliği

Bilinçaltı Temizliği

Başarı doyumsuz bir duygudur. Yalnızca başarıya odaklanmak ve başarısızlığı göz ardı etmek sağlıklı bir düşünme biçimi değildir. Ayrıca kişinin her alanda başarılı olması çok fazla efor gerektirir. Bu da kişiyi fizyolojik ve psikolojik açıdan yıpratır. Oysa her insanın yetenekleri farklıdır ve her insan her alanda başarılı olmak zorunda değildir. Her şeyden evvel kişi kendi sınırlarını bilmelidir ve bedensel ve zihinsel açıdan sosyal yaşamı etkileyecek düzeyde başarıya odaklanmamalıdır. Başarısızlığın da insana has bir duygu olduğu ve bir işin başarısızlıkla sonuçlanmasının diğer işlerin de başarısız olacağı
anlamına gelmeyeceğinin bilincinde olmak gerekir.

Başarıya odaklanma çağın en büyük getirisidir. Kişi okul hayatına başladığı andan itibaren kendini başarılı olmaya şartlamak durumunda kalır. İlk olarak okulda birinci olmak gerekir, daha sonra sbs veya lgs ardından öss ve iş yaşamına başlayabilmek için kpss ya da iş mülakatları… Kısacası birey hayat boyu başarılı olmak zorunluluğu hisseder. Bu alanlardan herhangi birinde istediği sonuca kavuşamayan kişi ise toplum tarafından başarısız olarak yaftalanır. Çünkü yaşadığımız çağ başarıyı sayısal verilerle tanımlama yoluna gitmiştir. Kişi bu doğrultuda kendisine önem teşkil eden herhangi bir alanda başarısız olarak tanımlandıktan sonra başarısızlık korkusuyla karşılaşır. Artık atacağı her adımda bir önceki hayal kırıklığını düşünebilir. Bu bazen onda özgüven kaybına bile sebep olabilmektedir. Kişinin yaşadığı bu hayal kırıklığı onun artık girişimci bir ruha sahip olmasını engelleyebilir. Çünkü kişi sürekli başarısız olma korkusu taşıyacaktır.

Her şeyin temeli güvendir. Çocuk, gelişmesinin her devresinde ihtiyaçlarının giderildiğini, insanlara güvenebileceğini, önemsendiğini, sevildiğini algılayabilmelidir ki bu temel güven duygusunu geliştirebilsin. Ruhsal ve zihinsel sağlık için bir insanın kendini diğer insanlarla ilişkilerinde olumlu algılaması gerekir.

Bilinçaltı temizliği telkinli mp3 lerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Bilinçaltı temizliğini tıklayabilirsiniz .


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık