Girişimci ve Başarı

Girişimci ve Başarı

50 yıllık iş hayatım boyunca bir çırak, işçi, işveren, müdür ve yönetim kurulu başkanı oldum. Aynı zamanda bir girişimci, bir partner, bir iş sahibi, bir işletmenin öncüsü, bir antrenör ve danışman olma tecrübesi yaşadım. Meslek hayatım boyunca, yaptığım araştırmalardan elde ettiğim sonuçlar, iş tecrübemdeki pratik deneyimlerimle birlikte beni şu sorunun cevabını bulmak için araştırma yapmaya itti: İnsanların bir kısmı başarmak için kendine yeterince güvenen, başarısızlığa karşı tahammüllü insanlar olurken, diğer kısmının güvensiz olmasının sebebi ne idi? İnsanların çalışan, işveren, müdür, müteşebbis ve lider olmaya motive olmasının; iş arkadaşı, partner olmak yerine daha fazla risk alarak kazanmak, hizmet etmek ve üretmek için heyecan hissetmelerinin sebebi ne idi?
Gözlemlerim ve çalışmalarım bana işin iç yüzünü gösterdi. Çok azımızın, böyle bir meydan okuma için, gereksinimimiz olan araçlardan haberdar olmasına rağmen; kişisel başarının temeli, sürekli olarak kendimizi geliştirmemize bağlıdır. Yine benzer şekilde iş başarısının temeli; kavrayış, gelişme, girişimci özelliklerimizin uygulanmasıdır. Aslında her çeşit küçük iş ve büyük işletme kendi orijinini girişimcilikten alır. Daha da önemlisi, girişimcilik, bireyleri en kısa zamanda en iyi biçimde geliştirir. Kendinden emin güvenli kimseler, kendi kişisel ve mesleki başarıları ile neleri yapabileceklerini sıralayabilirler. Benim sekiz yıldır geliştirip tasfiye ettiğim, profesyonelliklerimizden ve günlük hayatımızda başarıyı bulmak için potansiyellerimizden yararlandıracak, pratik-ve umarım ilham verici-bir temel haritadır. Başarmak İçin Doğmak kitapları serisi okuyucuyu, günlük hayatında ve iş hayatında kendi potansiyelinden tamamıyla nasıl yararlanacağını göstermeyi hedefleyen bir kişisel geliştirme ve kendinden haberdar olma yolculuğuna çıkarıyor. Başarmak İçin Doğmak ilk basıldığında, elde ettiğim izlenimler, bu yazının birçok insana kendi işini kurmak ve kendi insanları üzerinde kenetlenmek için ilham verdiği idi. Bu yazının içerdiği basit mesaj, daha sonra çok uzaklara yayıldı ve gelişti. 
  Doğu felsefesini, çağdaş Batı tecrübesi ile harmanlayarak, okuyucunun kendi işinde maksimum başarıyı yakalayabilmesi için gerekli olan bir takım araçları sunuyor.
  Başarmak için Yönetmek Sabi  gelecekteki büyümenin teminatı olan kurulmuş işletmelerde tehlikeli hale gelebilen, girişimci liderliğin gelişmesinin ve yetiştirilmesinin nasıl mümkün olabileceğini açıklıyor. Her bir yazı diğerlerinden bağımsız olmak üzere okunabilecek özel, kendine özgü mesaj ve amaçlar birlikte ele alınırsa, üçü birden kendiniz, kariyeriniz ve etmelerinizde, potansiyelinizi ve amaçlarınızı ortaya çtaak ciddi bir değişim yapmak üzere tasarlanmıştır.

DERLEYEN... (EDİTÖR)
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık