HAYALLER GERÇEKLER VE BAŞARI

HAYALLER GERÇEKLER VE BAŞARI

Hayal yaşamın süsü, başarının rüyasıdır. Başarı hayallerde başlar, ne kadar hayal ederseniz o kadar başarılı olursunuz. İnsan hayal ettikçe yaşar ve hayal dünyasındaki tabloya bir gün mutlaka ulaşmak ister.
Duygulan ile yaşayan insan sadece duygularına karşı çıkmadan boyun eğer, duygular insana hayaller kurdurur. Hayaller dünyasında her şey öyle gizemlidir ki insan hayallerinin gerçekleşmesi için can atar.
Hayal etmek insanın yapacaklarım düşlemesidir, ulaşmak istediği yerdir, insanın nerede olmak istediğini düşlemesidir.
İnsan eğer gerçekçi hayaller kuruyorsa bir gün hayaller gerçekleşir, hayal edilen günler geride kalır, ne kadar mücadele ettiğini ne kadar emek verdiğini hatırlar, zaman zaman imkânsız gibi görüneni başarmıştır. Bir yandan kendi kendine hayret eder bir yandan yaptıklarından gurur duyar, başarmanın içinde yaşattığı büyüklüğü hisseder, tuhaf bir sevinç vardır içinde, yaşam şimdi daha keyiflidir, başarmak gerçekten zordur ve zorluklara rağmen başarmıştır, düşünür ve şöyle der:
"Yaşam başarmakmış."
Yaşamda dikkatimi çeken şey insanın çok güçlü bir yaratık olduğudur. Evren sanki insanın düşüncesi doğrultuşunda yaratılmış, insanın gücü doğanın görkemi ile eş orantılı, insan yaptıkları ile doğaya yön verebilecek bir güce sahip, sanki ilahi güç insana doğadaki her şey senin için al istediğin gibi yönet demiş. İnsan zekası doğada kendine sunulanların her gün bir yenisini farkediyor. Asıl dikkatimi çeken insanın bu gücün farkında olmaması. Bence sorun işte burada, insan neden bu gücün farkında değil?
Başarılı insan gücünün farkında olandır. Güç hayallerde şekillenir.
Yıllarca içimde yaşattığım duygularım bir tabloya dönüştü, bir serap gibi devamlı karşımda duran tabloya bir gün mutlaka ulaşmalıydım, hayallerimde yaşattığım tablo yıllarca rüyalarımı süsledi.
İnsan, yapısı itibariyle dürtülerden etkilenir. Evrendeki gelişim ve dürtüler insanı yönlendirir, ilk çağlarda eti pişirmeden yiyen insan bir gün etin ateşe düşmesi sonucu almaya çalışırken geçen bir zaman sonra aldığında tadının daha lezzetli olduğunu farkeder ve sonraları eti pişirdikten sonra yemeye başlar. Sonuçta etin pişirilmesi bir tesadüf sonucu fark edilmiştir, ancak başarı artık tesadüflere bırakılmamaktadır. Yaratıcı olmak zorunluğu fark edilmiş ve bu fark ediliş günümüzde sanat haline dönüşmüştür.
Günümüz şartları insanı her geçen gün daha yaratıcı olmaya zorlamaktadır.
İnsan, yaratıcı özelliği sayesinde çok büyük işler başarmıştır. Teknolojideki yaratıcılık ve gelişim sonucu dev şirketler meydana getirmişler. Büyük şirketler dediğimiz kuruluşların öykülerine baktığımız zaman başlangıçlarında önce bir iki kişinin girişimi ile başladıklarını, daha sonra özverili ve yaratıcı çalışmalar sonunda büyüdüklerini görürüz öyle ki, sıfırdan dünya devleri haline gelmişlerdir. Bu devleri yaratan insan gücüdür, insan gücünün sınırları daha bilinmemektedir, çünkü insan her geçen gün bir çok yeniliğe imza atmaktadır.
Yaratıcılık, düşünce gücünün sonucu oluşur ve insanın bu gücü daha neler yapacaktır.
Büyük kuruluşlar yoktur, büyük çalışanlar vardır.
Çünkü, büyük kuruluşları büyük yapanlar yaratıcı ve özverili çalışanlardır.
Dev kuruluşları yaratan büyük vizyona sahibi büyük düşünenlerin kişisel özverilerinin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Başarmak için mükemmel bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. Çalışmanın tüm alt yapılarını hazırlamış olabilirsiniz ve kusursuz plân yapmış olabilirsiniz, bütün bunların yanında kişisel özveri şarttır. Çünkü, başarı yılmadan mücadele gerektirir, özveri gerektirir.
Başarı kişisel özveriler ile kazanılır.
Büyük ölçekli kuruluşlara baktığımız zaman hayranlığımızı ve şaşkınlığımızı gizleyemeyiz, nasıl başarmışlar diye düşünürüz. İnsan unsurunun önemi ve özverileri pek aklımıza gelmez, insanların bu duruma gelmek için neler yaptıklarını, zorlukların üstesinden nasıl  geldiklerini,
 başarılı ekip çalışmasını düşünmeyiz, oysa o kuruluşların o hale gelmesinde başarılı lider yöneticiler, kusursuz plânlamalar, mükemmel ekipler ve özverili çalışmalar vardır.
Unutulmamalıdır ki iş başarısı ekip başarısı olarak kabul edilir. Ekip başarısı, her bireyin özverili çalışması ile birlikte sinerji oluşturmaları sonucu sağlanır. Bir futbol takımının başansı için bir iki futbolcunun başarısı takımın kazanmasına yetmemektedir, ekip ruhu oluşturmak üçüncü bir gücün yaratılması demektir, insan neler yapabileceğinin farkında olmalı, işine odaklanmak ve her zaman daha iyiyi yapabileceği arayışında olmalıdır. Bunun içinde insanın sürekli kişisel gelişim çabası içinde olması, kendini geliştirmesi şarttır.
Diğer bir yanı ise, basan için insanın başarıya inanması ve inandırılması, içlerindeki cevherlerin ortaya çıkarılması sonucu güç, yetenek ve kapasitesinin arttırılması lider yöneticinin sihirli becerisidir. Ekibin başarısı bir maestronun sihirli çubuğu ile lider yönetici tarafından sağlanır.
İnsanları çalışmalarına göre:
1.Tembel olanlar,
2.Çalışkan olanlar, Olmak üzere ikiye ayrılırlar.
Sıralamaya baktığınızda tembellerin birinci sırada olduğunu görürüsünüz. Çünkü tembel olanlar sayısal olarak çalışkan olanlara oranla daha çoktur, bu ilk bakışta dezavantaj olarak görülse de, eğitim, yönlendirme ve denetim sonucu tembellerin de en az çalışkanlar kadar verimli hale getirildikleri saptanmıştır.
DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]
 

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık