Hayat Yolculuğunuzun Kalitesim Belirler.

Hayat Yolculuğunuzun Kalitesim Belirler.

Hayat Yolculuğunuzun Kalitesim Belirler.


Başarı, hayat yolculuğunu sürdürdükçe gelir. Başarı, kendinizi, kim olduğunuzla ilgili nasıl hissettiğinizle, neyin üstesinden geldiğinizle, neyi düşündüğünüzle, neyin hayalim kurduğunuzla ve neyi başarıyor olduğunuzla ilgilidir. Basan, kendinizi geçmişinizle ilgili olarak nasıl hissettiğiniz, neyin hayalini kurmuş, neyi düşünmüş ve neyi başarmış olduğunuzla ilgili değildir. Başarı, süregiden bir süreçtir. Başarı, hayat yolculuğunuzun kalitesidir. Basan, varılacak bir istasyon ya da bir bitiş çizgisi değildir.

James Dobson epeyce eski bir arkadaşımdır. Babasının ölünmnden bahsederken üzüntülü bir sesle, babasının, işlerini yarım bıraktığı için gözleri açık gittiğini söylediği zaman ona:

 James, hayat zaten böyle olmalıdır. Öleceğimiz güne kadar yaratmalı ve üretmeliyiz. Geriye dönüp de: "Zaten her işimi bitirmiştim" dememeliyiz. Ölene kadar hayallerimizin ve hedeflerimizin peşinde koşmalıyız" demiştim.

Her zaman, hedefime doğru giden yolun üzerinde olmak, her zaman yürümek, çalışmak ve üretmek istemişimdir. Bu, Ebette dinlenmek ve eğlenmek için kendime zaman ayırmayacağım anlamına gelmez. Böyle davranmak, hayatınım her dakikasından, dinlediğim her konuşmadan ve kurduğum her dostluktan doya doya keyif almak istediğimi gösterir.

Dün, penceremin dışına konan küçük bir kuşu seyrettim. Ondan önce, bir gezi broşürünü gözden geçirdikten sonra, zihnimde beş dakikalık bir tatil yapmıştım. Bazen tümüyle dinlenmek amacıyla suyla dolu bir küvetin içine girer ve beğendiğim CD'leri çalarım.

Hayatın keyfin! çıkarmayı ve bundan zevk almayı öğrendim. Adımlarınızı hızlandıran, bakışlarınızı ışıldatan ve gülümsemenizin ardım aydınlatan şey, hayat yolculuğunuzda deneyimlediğiniz başarıdır. Hayatınızı ertelemeyin. Hedefinize giden yoldayken eşinizi ve çocuğunuzu ihmal etmeyin. Onlarla birlikte olmak için de vakit ayırın.

Onların size neler anlattıklarım dinlemek ve bundan hoşnut olmak da ihtiyacınız olan bir şeydir. Siz centilmen erkekler! Eşinize yeni bir araba almak için söz vermiş olabilirsiniz, ama onun sizden gerçek dileği, beş dakika bile olsa birlikte güzel bir vakit geçirmektir. Eşiniz, onun gözlerinin içine bakarak: "Tatlım, senin için yapabileceğim bir şey var mı? Benim için yaptıklarından dolayı sana çok şey borçluyum" demenizi beklemektedir.

Siz hanımlar! Sekiz yaşındaki oğlunuza yeni bir bisiklet alma sözünü vermiş olabilirsiniz ama, işin gerçeği, oğlunuz, beyzbol oynarken topu nasıl attığım dinlemenizi daha çok istemektedir.


ALINTI



 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık