Kısaca Başarılı Olmak Nedir?

Kısaca Başarılı Olmak Nedir?

Eğer bir insan, kendine ve başkalarına yararlı olacak hedeflere varmak için içtenlikli ve dürüst çaba harcıyorsa "başarılı insan" dır. Eğer bir sonuç alamamışsa gene aynı yolda çaba harcamayı sürdürmelidir.  Başarısızlık çoğu kez, yanlış hedef seçimleri nedeniyle olmaktadır. Eğer ulaşılmak istenen hedef kendisi için, başkaları için zararlı ise kişi gene başarısız sayılır.

Hedef doğru ama gösterilen çaba içtenlikli ve dürüst değilse, elbette başarıya ulaşılamaz. Hedef doğru, içtenlik ve dürüstlük de var ama çaba yoksa başarı da elbette olmayacaktır.

Kendine ve başkalarına yararlı hedeflerin seçimi, içtenlikli ve dürüst çaba harcanması, bu yolda gösterilen irade ve kararlılıktır.

Kişinin yaptığı işi sevmesi ve işine olan ilgisini çevresine yansıtabilmesi, yeni fikirler geliştirip verimli olabilmesi açısından oldukça önemlidir. Hevesli olmak bu noktada çok etkili bir faktördür. Hevesinizi çalışanlarınıza yansıtabilmeniz, ekibinizin daha dinamik olmasını sağlayacaktır.

Çalışma ortamında hevesli ve ilgili bir yönetici olmanızın, çalışanlarınız üzerindeki etkisi büyüktür. Yönetici olmadan önceki dönemlerinizi düşünerek çalışanlarınızı nasıl motive edebileceğinizi tahmin edebilirsiniz. Öncelikle ekibinizin yaptıklarıyla ilgili olmanız ve onları dinlemeniz; firmanızdaki işlerin hızlanmasına ve verimin artmasına yardım edecektir. Bu şekilde hem şirket içinde işlerini büyük bir hevesle yapan çalışanlarınız, hem de firmanızın yükselen bir başarı grafiği olacaktır. İşlerini hevesle yapan çalışanlar daha etkin çalışacaklar ve daha verimli işler çıkaracaklardır. Ürün ve servislerin daha iyi çalışmaları için yeni fikirler geliştireceklerdir. Çalışanların bu tip bir başarıyı motivasyonları düşükken gerçekleştirmeleri oldukça zordur.
 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık