Kişisel Başarı Makalesi

Kişisel Başarı Makalesi

Kişisel Başarı Makalesi


Yaşamda gerçek savaşımız, arzu ettiklerimiz! Yalnızca sahip olmak değil, sahip olduklarınızı istemeyi sürdürmektir. Birçok kişi arzu ettiklerini elde etmeyi öğrenmiştir; ne var ki, artık bunlardan zevk almamaktadır. Elde ettikleri asla yeterli olmamakta, hep birşeylerin eksik kaldığını düşünmektedirler. Kendilerinden, ilişkilerinden, sağlıklarından ya da işlerinden memnun değillerdir. Her zaman huzurlarını bozan bir şey vardır.

Madalyonun diğer tarafındaysa, istediklerinin daha fazlasını nasıl elde edeceklerini bilmemelerine karşın, kim olduklarından, ne yaptıklarından ve sahip oldukları kadarından memnun olan kişiler vardır. Yürekleri yaşama açıktır ama yine de hayallerini gerçekleştirememektedirler. Ellerinden geleni yapmalarına karşın, neden diğer insanların daha fazlasına sahip olduklarım merak edip dururlar. İnsanların çoğu bu iki ucun ortasında bir yerlerdedir

Kişisel başarı, isteklerinizi elde etmeyle sahip olduklarınızı arzu etmeyi sürdürmenin arasında bir yerde gizlidir. Kişisel başarı kim olduğunuzla, sahip olduklarınızın miktarıyla ya da kazanımlarınızla değerlendirilmez. Tersine, kişisel başarı kim olduğunuza, yaptıklarınıza ve sahip olduklarınıza ilişkin kendinizi ne denli iyi hissetmenizle değerlendirilir. Kişisel başarı elimizi uzatıp tutabileceğimiz kadar bizlere yakındır ama bunun ne olduğunu ve buna sahip olmak için neler yapacağımızı net olarak bilmemize bağlıdır.

Kişisel başarı isteklerinizi elde etmek ve kişisel gelişimimizle beraber sahip olduklarınızı istemeye devam etmektir.”


Bununla birlikte, kişisel başarı yalnızca yaşamınızdan mutlu olmanız ya da kendinizi iyi hissetmeniz değildir. Bu ayrıca kişinin istediklerini elde edeceğine güven duymasını ve bedeli ne olursa olsun bunu gerçekleştireceğine motive olmuş olmasını da içerir. Kişisel başarı istediğiniz yaşamı nasıl oluşturacağınıza ilişkin açık seçik bir anlayışı gerektirir. Bazıları İçin kişisel başarı daha fazlasını elde etmeyi öğrenmekken, diğerleri için nasıl daha fazla mutlu olabileceklerini anlamaktır; çoğunluk içinse bu önemli becerilerin ikisini de öğrenmektir.

Kişisel başarının gerçekleştirilmesi şansa ya da kadere bırakılamaz.

Bazı insanların bu yetenekle dünyaya gelmelerine karşın, birçoğunun kişisel başarıyı gerçekleştirebilmeleri için önce becerileri öğrenmeleri ve pratik uygulamalar yapmaları gerekir. Burada sizlere verebileceğim iyi haber ise, kişisel başarıyı nasıl gerçekleştireceğini öğrenebileceğiz ve büyük bir ihtimalle buna düşündüğünüzden daha yakın olduğunuzdur. Birçok kişi için bu yalnızca, istedikleri tatmin edici yaşamı yaratabilmek için düşünce, duygu ve davranış biçimlerinde birkaç küçük ama önemli değişikliği yapma meselesidir.

“Düşünce biçimimizde yapabileceğimiz bazı küçük ama önemli değişiklikler daha büyük kişisel başarıların önünü açar.”


Yaşamınıza bir ya da iki yeni görüşü uygulamanız her şeyi bir gecede değiştirebilir. Koşullar geçici olarak bir müddet aynı olabilir ama yaşama bakış açınız bir anda değişecektir. Yaşamın parıltısı çok fazla olduğunda siyah gözlüklerinizi takmak kendinizi rahat hissetmenizi ve kısa bir sürede her şeyi yeniden açık seçik görmenize yardım edecektir. Benzer şekilde bazı küçük değişiklikler yaparak yalnızca sahip olduklarınızdan daha mutlu olmayacak, aynı zamanda arzu ettiğinizi ele geçirme yolunda adım adım ilerlediğinize ilişkin özgüveniniz artacaktır.

-ALINTI-

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık