Öğrencilerde Başarısızlık

Öğrencilerde Başarısızlık

Öğrencinin doğuştan getirdiği kalıtsal nedenler ve bireysel özelliklerden kaynaklanır. Zeka yetersizliği, fiziksel ya da fizyolojik bir özür etken olmaktadır. Zeka yetersizliğinde öğrenme güçlüğü ortaya çıkar. Böyle çocukların öğrenme hızı yavaştır. Bu çocuklar normal çocuklarla aynı okulda öğrenim görürlerse başarısız olurlar. Bunun için kendileriyle aynı nitelikteki çocukların bulunduğu okullarda eğitilmelidirler. Bunların özel eğitimle, ev ve okul yaşamına kısmen uyumları sağlanabilir. Bu çocuklara verilecek eğitimin amacı; çocuğu etken duruma getirmek, ilgi ve dikkatini uyandırmak, el becerileri kazandırmak, kendi kendini yönetebilecek toplumsal bir varlık durumuna getirmektir.

Çocuk yavaş öğrenen, ağır gelişen bir öğrenci ise, ailesinin çocuğun öğretmenleriyle sıkı bir işbirliği yaparak öğretim yöntemini belirlemesi, çocuğu teşvik etmesi, ona cesaret ve güven vermesi gerekir. Başarılı olduğu alanlarda onu ödüllendirmek, başarısız olduğu alanlarda onu desteklemek ve yardımcı olmak gerekir.

AİLEDEN GELEN BAŞARISIZLIK

A- Ruhsal rahatsızlıklar, duygusal sorunlar belirtilebilir. Duygusal şoklar diyebileceğimiz bazı durumlar çocuğun ruhsal dengesini bozar, okul başarısını engeller

B- Çocuğun yeteri kadar ilgi ve sevgi görmediği bu tür ailelerde aile içi geçimsizlik ve dengesizlikler, çocuğun başarısını olumsuz yönde etkiler.

C- Çocuğun veya gencin yeteneklerinin üstünde başarı beklenmesi okul başarısızlığının diğer bir nedenidir.

D- Ergenlik döneminde bulunan gençler de o dönemin yarattığı duygusal nedenlerle başarısız olabilmektedirler. Ergenlik döneminde bulunan gencin; dikkati çabuk dağılır, duygusal gerginlik nedeniyle içine kapanır, ilgileri belirli noktalarda yoğunlaştığından düşünce alanı daralır ve böylece okul başarısı düşer.

E-Ailenin çocuk veya gence karşı ilgisizliği de başarısızlığa yol açan etkenler arasındadır. Çocuk veya genç okul dönüşü evde kendisiyle ilgilenecek kimseyi bulamaz, dersleri hakkında kendisine bir şey sorulmaz, ödevleri, okulda ne yaptığını soran yoktur. Ödüllendirilmeyen, cezalandırılmayan çocuk okula karşı kendisi de ilgisiz kalır, okuldan soğur, ders çalışmaz.

F- Anne-babanın çok sert, otoriter oluşları da başarısızlığa neden olur. Evde baskı yoluyla disiplin sağlanır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Sınav Koçluğu eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

Antalya'daki Sınav Koçluğu eğitimlerimiz için  0 242 323 73 15  yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.
 
İzmir'deki Sınav Koçluğu  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık