PARA, PARA KAZANMAK, PARA KAZANMA,BAŞARININ 10 KURALI

PARA, PARA KAZANMAK, PARA KAZANMA,BAŞARININ 10 KURALI

Psikolojinin bir iş adamına faydalı olması ancak 10 kuralla mümkün olabilir diye düşünüyorum. Bu 10 kuralı maddeler halinde ele alırsak, pratiğe geçme şansını da artırmış oluruz.
1- Satış imkanlarımızı elverişli hale getirmek
Bizim en belli başlı konularımızdan biri de müşterilerimizin hoşnutluğunu kazanmaktır. Bu sebeple sürekli araştırmalar yapmak ve müşterilerin ne beklediğini ortaya koymak zorundayız. Eğer müşterinin istek ve arzulan bizim sahibi olduğumuz mekanda karşıla-namıyorsa anlayışımızda bir terslik var demektir. Müşteri her zaman en önemli kanun koyucudur. Böylelikle satışlarımız artar ve işletmemiz daha çok kazanarak hizmete dönük işler yapar.
2-İlanlarımızın etkili olmasını sağlamak        ;
Her dönemin kendine göre ilan teknikleri vardır. Bugünlerde ilan levhaları çok işe yarıyor. Bununla birlikte resimlerin önemini de gözardı edemeyiz. Biz de bütün bu imkanlardan yararlanarak amacımıza ulaşabiliriz. İlancılığın önemli bir sanat olduğunu kabul etmeliyiz. Mallarımızın iyi olduğunu söylemek her zaman yeterli olmayabilir. Çünkü bizim sesimizi bastıracak insanların yanında bizim sesimizin cılızlığı bu övgümüzü anlamsız kılabilir. Herkesin dikkatini üzerimize çekebilmek için başka yöntemler denemeliyiz.
Halkın ne istediğini bilip, ilanlarımızı veya kampanyalarımızı ona göre yönlendirmemiz en akıllı hareket olur.
3- Mallarımızı teşhir etmeyi öğrenmek
Ambalaj sanayi eskiye oranla daha dikkat çekici hale geldi. Kutuların dışında daha cicili renkler kullanılmaya başlandı. Elektrik ışığına ayarlı bu çalışmalar sayesinde parlak renkler malın cazibesini daha da artırıyor. İşyeri sahipleri de bu durumun farkına varmış olacaklar ki, satış işinde deneyimli insanları seçerek, ambalajı onlara tanıttırıp müşteri çekmenin yollarını arıyorlar.                                                                
 4- İhracatı artırmak
Bir ülkenin en önemli sorunlarından biri de ihracat-ithalat dengesizliğidir. İşyerlerinin ferdi çabaları ülkelerin arzularıyla birleşince ortaya güzel sonuçlar çıkabilir. Yabancı ülkelerin ihtiyaçlarını iyi öğrenmek gerekiyor. Bunun için yabancı diller öğreniliyor ve bu ülkelere bilirkişi heyetleri gönderiliyor. Başka ülkelerdeki sergilere katılıyoruz ve orada olup bitenlerden istifade etmek için ortaklaşa çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Eskiden yok denecek kadar az olan bu ilişki bugünlerde biraz daha arttı. İleride çok daha artaracak ve artık ülkeler arasındaki ticaret alışverişleri kolaylaşacak. Biz, yurt dışı ticaretimizi artırmanın yollarını aramak zorundayız. Eğer yabancı ülkelerin ne tür mallara ihtiyaç duyduğunu öğrenebilirsek, onların ne düşündüğünü ve bizim hakkımızdaki görüşlerini de öğrenmiş oluruz.
5- Yeni ve işe yarar işçiler almak
Yeni mesleklerin başında işçi bulmak ve işçi istihdam etmek geliyor. Eskiden insanlar bu kadar çok çalışamazdı çünkü sanayi gelişmemişti. Herkesin kendine yetecek kadar toprağı vardı, orayı ekip biçerlerdi. Şimdi her işe uygun işçiyi bulmak oldukça zorlaşıyor. Son yıllarda işe alınanlar arasında sınav şartı getirildi. Bu yöntem henüz gelişmedi ancak yine de en kötüyü ayırmak ve hatayı en aza indirmek için gerekli diye düşünüyorum.
6- Çalışanları iyi yönetebilmek
Bugün işçilerin mutluluk ve güvenini kazanmak için birçok yol var. Bu sayede grevleri önlemek mümkün. Fakat işçilerin beden, kafa ve kalp kuvvetini iyi kullanmak gerekiyor. İş hayatının en önemli meselelerinden biri de yığınlar halinde çalışan insanlardan en üst seviyede yararlanmayı bilmektir. Bunun için yöneticilik bir sanat, bir okul olmalıdır. İşçilerin psikolojisini araştıracak birimlerin bu konuda çok titiz ve çalışanlarla ilişkili olması en birinci görevdir.
7- Çalışma şartlarını iyileştirmek
İşçilerin ellerinden geleni yapmalarına imkan verecek en önemli unsur, onların çalışma şartlarını iyileştirmekten geçer. Bir işçi verimli çalışabilmek için birçok şeye ihtiyaç duyar. Bunların başında da işyeri güvenliği, temizliği ve iş sahibinin ilgisi gelir. Bir patron işçilerinin ne istediğini bilmek zorundadır. Tam gün aynı iş yerinde çalışan insanların ne istediğini bilen yönetici, başarısını ikiye katlamış olur.
8-Fikir gelişmelerine açık olmak
Her insanın kendine göre yetenekleri vardır. Bu yetenekleri en iyi şekilde kullanmak için duygularımıza hakim olmak ve idealist bir biçimde işimize sarılmak zorundayız. Her başarının arkasında düşünen beyinler vardır. Bu sebeple, düşünmenin ne olduğunu bilmek ve onu iyi öğrenmek gerekir. Fikir üretmek ve bu fikirleri hayata geçirmek için sürekli bir hareket alanı ararız. İş yerlerimiz bunun için iyi birer mekan olabilir.
9- Yeni icatların önünü açmak
Her insan önce başkalarından yeni şeyler öğrenir. Bu yeni şeyleri daha sonra başkalarına öğretir. Gelişme kanunu böyle bir ilişkiyi emreder. Her öğrendiklerimize kendi kuvvet ve kudretimize göre yeni şeyler katarız. Başkalarını taklit ederek hiçbir şeyin başarılamayacağını iyi biliriz. Kendi halinde olan ve yeni şeyler ortaya koymaya çalışan biri için ikinci durumda olmak hoş bir şey olmasa gerek.
 10. Karakter meydana getirmek:
Bütün sosyal mücadelelerin en yüksek hedefi, daha yüksek seviyeli insanlar oluşturmaktır. Biz insan doğasını ne kadar araştırırsak, hilekarlığın ve aldatıcılığın anlamsızlığını bir kere daha anlarız.
En büyük sermayelerden daha büyük bir şey, insan karakteridir.
Yukarıda ele aldığımız maddelerde de görülüyor ki, psikoloji ile meşgul olduğumuz zaman çok istifade ediyoruz. Bu sayede de iş yerlerimizde daha farklı başarılar kazanıyoruz. Başından beri ele aldığımız konulara bakıldığında dikkat çeken en önemli unsur insan unsurudur.
İnsanları iyi idare etmek, başkaları ile ilişkileri iyi kurmak ve devam ettirmek bu başarının altın anahtarıdır.
 DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ)
İletişim:[email protected]

İZMİR'DEKİ KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI- KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI VE
SEMİNERLER İÇİN AYRINTILI BİLGİ:

www.sayginnlp.com  – www.cemalkondu.com-
www.sinavkocu.com – www.kesfetkendini.com


Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık