Siz de Başarabilirsiniz!

Siz de Başarabilirsiniz!

Siz de Başarabilirsiniz!

Başarıya ulaşmak için birinci kural yeteneklerimizi ve ilgi alanlarımızı keşfetmektir. Başarı, şöyle bir tanımlama onun ne anlama geldiği ile ilgili bize ışık tutacaktır: Yetenek, koşullar ve çevre faktörleri göz önünde bulundurulduğunda, varılması gereken yerin neresinde olunduğu, başarı ile ilgilidir.

Sorun bu farklılığın tespit edilememesinde ve geliştirilememesinde. Aksi halde, sıradan insanların sıra dışı hikayelerini anlatan kitaplara rastlayamazdık. Kişi kendini tanıdıkça, yeteneklerini keşfettikçe, ilgili olduğu alanda başarılı olabileceğini görecek ve buna inanacaktır. İnanç, tüm engelleri yok edecek ve başarı için temel adımın atılmasını sağlayacaktır. Bundan sonrası istek ile ilgili. Kendi yeteneklerine inanan insan, başarıyı istemeli. İstemek, istiyorum denerek tamamlanacak bir süreç değil. Hedeflerin saptandığı ve yol haritasının belirlendiği zorlu bir aşama. Ancak, içsel motivasyonun devamlılığı ile nihayete erer, özenli bir planlama gerektirir Şimdi, hedefi belli, kendine güveni tam olan kişinin atması gereken tek bir adım kalmıştır. Harekete geçmeyen yada geçemeyen birey, kendi korkuları ile baş başa kalır ve başarısız olur. Bu doğal bir süreç.

Korkular Ve Başarı

Harekete geçip hüsrana uğramaktan korkmayın.. ‘Harekete geçin, başarısız olursanız, başarıya gitmeyen yollardan birini tecrübe etmiş, elemiş olursunuz’ denir, doğrudur da. Yılmayın, başarısız deneyimlerinizden ders alın ve farklı bir yöntemle tekrar deneyin.   


Önemli Bir Nokta

Kendine güveni kalmayan kişi, gazete ve internette gördüğü tüm iş ilanlarına başvurur ve davet edilmeyi bekler.  Onlarca mülakata katılır ama sonuç alamaz. Sonuç alamaz çünkü, o şirkete başvurup başvurmadığını, hangi pozisyon için çağırıldığını bile hatırlamaz hale gelir. Bu durumla ne kadar sık karşılaştığıma inanamazsınız. Konuyla ilgisi yoktur ama başvurmuştur. Bu inanmamışlık hem aday hem de işveren için öyle verimsiz bir durumdur ki, aday daha da ümitsiz hale gelirken, işverene zaman ve para kaybettirir. Dolayısıyla kişi kendini tanımalı ve uygun olduğu pozisyonlara başvurmalı. Bu yaklaşım daha kısa sürede sonuç almasını sağlayacaktır. 

Sonrası önemli, ama kolay tarafı, çalışmayı arzu ettikleri bölümler başvurmalı, yani harekete geçmeliler. Yeri gelmişken, yapılan bir hataya daha değinmek istiyorum. Adaylar başvurdukları şirket hakkında araştırma yapmadan görüşmeye gitmemeli. Hedefini bilen aday, işletmeyi çok iyi tanımalı, beklentileri önceden öğrenmeli.   

DERLEYEN: Emre Şen

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık