Beden Dili Slayt

Beden Dili Slayt

 
1. Nesneleri vücudun önünde tutmak.
# Kahve ,notebook, el çantası, vb. Bu nesneleri vücudunuzun önünde tutmanız, utangaçlığınızı ve çekingenliğinizi gösterir. Bu gibi şeyler nesnelerin arkasına saklanarak başkalarından gizlenmeye çalıştığınız izlenimini verir. Nesneleri vücudunuzun önünde taşımak yerine, mümkün olduğunca yan tarafınızda taşıyın.

2. Saati ve ya tırnakları kontrol etmek.

# “Can sıkıntısının kuvvetli bir işareti.” Biriyle karşılıklı konuşurken ya da onu dinlerken sürekli saatinizi kontrol etmekten kaçının. Tırnaklarınızı teftişten de uzak durun.
3. Elbiselerin kenarıyla oynamak ya da ipliğini çekiştirmek.
# Eğer bir konuşma esnasında elbisenizin sağını solunu çekiştirirseniz ve buna da gözlerinizi yere dikmek eklenirse; bir çok insan onların fikirlerini onaylamadığınızı yada/ve dürüst bir görüş bildirmeyeceğinizi düşünür. Elbisenizi rahat bırakın!
4. Birine bakarken yanağınıza dokunmak,hafifçe art arda vurmak.
# “Seni yargılıyorum, hesaba çekiyorum!” izlenimi verir. Önemli kararlar alma aşamasında insanlar yanaklarına dokunurlar. Eğer yanağınıza dokunurken birilerine bakarsanız, onlar hakkında yargılayıcı/hükmedici bir karar vereceğinizi düşüneceklerdir.

5. Gözlerinizi kısmak.

# Eğer birine, ondan yada onun fikirlerinden hoşlanmadığınız izlenimini vermek istiyorsanız, ona bakarken gözlerinizi hafifçe kısın. Yüzünüzde çatık kaşlı bir ifade olsun. Gözleri hafifçe kısma, hayvanlar aleminde de öfkenin içgüdüsel bir evresidir. (Köpekleri,Aslanları veya Kaplanları düşünün)
Bazı insanlar refleks olarak (farkında olmadan) konuşma esnasında gözlerini kısarlar. Yanlış mesaj vermeyin! Gözlerinizi istemsizce kısmayın!.

6. Çok yakın durmak.

# Bu, karşınızdaki insanı rahatsız etmekten başka bir işe yaramaz. Çoğu insanın kişisel alanı 120 cm kadardır. Çok yakın arkadaşlar ya da akrabalar arasında bu sınır esneklik gösterebilir.

7. Birileriyle karşılaşırken yere bakmak.

# Genellikle ilgisizliğin işaretidir. Hatta bazen bir kibir işareti olarak da gösterilebilir. Tanıdığınız birini gördüğünüzde, daima başınızı dik tutun, karşıya bakın ve göz temasından kaçınmayın.

8. Bir görüşme esnasında yüze dokunmak.

#Yüze dokunmak, özellikle de burna. Çoğunlukla bir kandırmanın(aldatmanın) habercisidir. İnsanların ortak bir özelliği de yalan söylerken ağızlarına dokunmalarıdır. Konuşurken ellerinizi daima yüzünüzden uzak tutun.

9. Sahte bir gülümseme.

#Aldatmanın bir başka işaretide şudur; ki genellikle dolandırıcılarda görülür.
Gerçek gülümseme; gözleri, ağzı, yanakları ve yüz kenarlarını kapsar,yani tüm yüz bundan etkilenir.
Sahte gülümsemede ise, sadece ağız ve dudaklar hareket eder. İkisi gülüş arasındaki farkı anlamak çok kolaydır. Kendinizi gülümsemeye zorlamayın. Kamera içinse ,gülün gülebildiğiniz kadar

10. Sevdiğiniz kişiden aksi yöne doğru yaslanmak (hafifçe sırt dönmek ya da yan durmak)

# Sıkılganlığın ya da ilgisiz olmanın işaretidir. Bazı insanlar bunu “Senden hoşlanmıyorum” demek için de kullanır. İnsanlar, genellikle, hoşlandıkları insanlar söz konusu olduğunda ,yüzleri onlara dönük olarak, hafifçe arkalarına yaslanırlar, hoşlanmadıkları insanlar söz konusu olduğunda da tam aksi yöne doğru yaslanırlar.
Özellikle bir masa etrafında otururken bu oldukça geçerlidir. Eğer sevdiğiniz birinden aksi yöne doğru arkanıza yaslanıyorsanız, yanlış mesaj veriyorsunuz.

Beden Dili Slayt

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık