Beyin

Beyin Gücünü Geliştirmenin Yolları

Beyin Gücünü Geliştirmenin Yolları

Beyninizin anladığı dilden yazma sanatıdır. Beynin her iki lobunuda birlikte kullanmayı öğretir. Bir resim bin kelimeye bedeldir sözünden hareketle konunun fotoğrafını çekmeyi öğretir ve unutmayı ortadan kaldırır. Işınsal düşünme ile beyindeki sağ ve sol lop arasında nasıl bir ilişki olduğunu öğretir. Düşünme tarzınızın beyninizdeki gelişmeleri nasıl etkilediğini ve okuduğunuz, gördüğünüz ve duyduğunuz bilgileri unutmamayı öğretir. Hafızanızdaki bilgilere nasıl kolayca ulaşacağınızı ve Öğrenme, hafıza ve beyin arasındaki ilginç ilişkiyi keşfederler. Hızlı, etkin, kolay, kalıcı ve aktif öğrenmenin tekniklerini öğretir. Öğrenim hayatında başarı için, derslerden ve ders kitaplarından edinilen fikir, bilgi ve kavramların kalıcı bir şekilde öğrenilmesi ve hafızada tutulması büyük önem taşımaktadır. Öğrenciler, öğrendiklerinin birçoğunu kısa süre içersinde unutmaktadırlar. Öğrencilerin hafıza ve öğrenme becerilerini geliştirerek, tüm hayatları boyunca güçlü bir hafızaya sahip olma...Devamını Oku »

Süper Beyin

Süper Beyin

Beynimizin okuma yaparken algılayış sistemi aslında bütünü görmek üzerine kurulmuştur. Bunu şu şekilde test edelim. Aşağıda size bir metin veriyoruz. Okuyun bakalım ne yazıyormuş: İgnliiz üineveerdtlserinin bir tensai hrarlefin hgnai salıyra dmiziilş olğunduun y da kelim de eks k h rf olmas nın öemnisz oludğnuu oayrta K ydu. Bduara tek ömlnei nok a ilk ve son hfiarn dğrou yedre osmldaıır. Gsreii tmaamen salmçaık olbaiilr, ve sen ynie de proble siz okyailusbirin. Bu haeflrri h rf oralak okumzdaımdğııan ve kmellireei büt n oalark almıdılgadızğıan kayna lanır. Hayret, okudunuz değil mi? İlk bakışta çok anlamsız görünse de, siz okuyunca bir anlam kazandı. Sizin de test ettiğiniz gibi, beyin detaylarla uğraşmak istemez. İşte bu y...Devamını Oku »

Beyin Gücü

BEYİN GÜCÜ

Hayatınızı ve sizi yöneten bir lider var ki; 7 gün 24 saat bir ömür çalışıyor. Karşılık beklemeden, patronluk taslamadan sadece sizin için uğraş veriyor. Bazen onu kırıyor, incitiyorsunuz, ama o buna rağmen var gücüyle devam ediyor. Hiç kimsenin olmadığı kadar büyük bir sadakatle size hizmet veriyor. Kendisi küçücük, ama çok büyük işler başarıyor! Değerini bilmediğinizde bile, o yönetimi terk etmiyor ve yaşamanız için çabalıyor. Çalışanlarına her zaman en iyisini vermeye, onları korumaya çalışıyor, hatta siz sağlığınıza dikkat etmeyip, onlara zarar vermeye çalışsanız bile! Çünkü o pes ederse, bunun sizin hayatınıza mal olacağını biliyor. Kim mi o? Onu tanımak için biraz yukarıya bakmanız yeterli. Çok değil, sadece biraz. Kafatasınızın içinde taşıdığınız o küçük organ, yani beyniniz Her insanın vüudunda 75 kilometre uzunluğunda sinir bulunur. Sinirlerinizden geçen mesajların hızı , şehirler arasındaki...Devamını Oku »

Beynin Yapısı Ve Çalışma Sistemi

Beynin Yapısı ve Çalışma Sistemi

BELLEĞİMİZ KUSURSUZ MU? Hafıza aslında olağanüstüdür: Çoğu insan tanıştığı kişilerin %10'dan daha azının yüz ve isimlerini hatırlayabilir. Verilen telefon numaralarının %99'dan daha çoğunu unutmaktadır. Hafızanın yaşlandıkça zayıfladığı hakkında genel bir kanı vardır. Bu kanı doğrudur. Fakat yaşlandığı halde hafızanın hala güçlü olduğu insanlar görmüşüzdür. O halde bu insanlar yaşlandığı halde neden hafızaları eski güçlerini korumaktadır. Bunun cevabı, bu kişilerin fark etmeden hafızalarını kullanmanın temel prensiplerini elde ettikleridir. Öyleyse hafızanın nasıl kullanılacağını bilmek, hafızanın güçlenmesini ve aynı güçte kalmasını sağlamaktadır. FOTOĞRAFİK BELLEK ( HAFIZA) İnsanlar gördükleri herşeyi, çoğunlukla kısa bir süre tam ve net olarak hatırlamalarını sağlaşan fotoğrafik hafıza öylesine kusursuzdur ki rasgele beyaz bir levha üzerine serpiştirilmiş bin beneği bile aynen hatırlaşabilmektedir....Devamını Oku »

Beynin Yapısı Ve İşlevleri

Beynin Yapısı ve İşlevleri

60'lara doğru Roger Sperry beynin sağ ve sol yarılarını birleştiren "Corpus Callosum" adlı parçayı çıkararak bir deney yaptı. Duyulan ilginçti... Beyin iki yarıya ayrılmıştı. Birbirine çok benzeyen bu iki yarı acaba bir bütünün parçaları mıydı, yoksa birbirine uyum içinde işleyen iki ayrı beyin gibi mi çalışmaktalardı? Daha sonraki yıllarda Robert Ornstein, öğrencileri üzerinde farklı entellektüel süreçlerde beynin yaydığı duyuları inceledi. Sonuç şaşırtıcıydı... Beyin temel entellektüel itlevler bakımından sanki iki ayrı parçaymıt gibi davranıyordu. Buna göre; 1) SAĞ BEYİN 2) SOL BEYİN Bedenimizin sol yanını kontrol etmektedir. Bedenimizin sağ yanını kontrol etmektedir. Beynin iki yanı biyolojik olarak birbirine benzer. Yapılan diğer araştırmalar da eksikleriyle aynı sonuçlar üzerinde birleşiyordu. Bu arada; bu iki yarıdan birini yoğun olarak kullanırken diğerini ihmal eden ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5
Yukarı Çık