Beyin

Eller Ve Beyin

Eller Ve Beyin

Eller Ve Beyin Eller ve beyin arasında iki yönlü doğrudan bağlantı var. Eller beynin emirlerine göre hareket ediyor, 1 cm3 başına 3.500 sinir ucu bulunan parmak uçları beyne sürekli yeni mesajlar yolluyor. Bu oldukça önemli bir görev. İki bilyeyle ellerinizdeki refleks bölgelerini uyarıp, vücudunuza enerji akışı sağlayabilirsiniz. Refleks bölgeleri iç organlara etkileyen noktalar. Parmaklarımızın elle birleştiği yer göz ve kulakların refleks bölgesi. Beynin refleks noktası işaret parmaklarının alt üçüncü boğumu. İşaret parmağının ucundaki refleks bölgesiyle hafızanızı, serçe parmaklarının ucundaki refleks bölgesiyle çevrenizle ilgili algılarınızı harekete geçirebilirsiniz. Bilyeleri önce a...Devamını Oku »

Beyin Fırtınası Nedir?

Beyin Fırtınası Nedir?

Beyin Fırtınası Nedir? Beyin fırtınası: kelimesi her şeyden önce bir çok kelime gibi Türkçemize yanlış bir şekilde girmiş bir tanımlamadır. asıl çeviri anlamı fikir fırtınası: olduysa da zaman içerisinde Beyin fırtınası: olarak bir şekilde ister istemez bu şekilde benimsenilmiştir. Beyin fırtınası: Yeni fikirler oluşturmak üzere, düşüncelere engel koymaksızın, önceden belirlenmiş kurallar dahilinde yapılan fikir yaratma yöntemi. Bu kavram bir reklamcı olanDevamını Oku »

Beyin Gücü Ve Akıllı İlaç

Beyin Gücü Ve Akıllı İlaç

Beyin Gücü Ve Akıllı İlaç Akıllı İlaçlar Akıllı Hap Haberleri'nin editörü Steven Fowkes akıllı hapları zihinsel performansın farklı yönlerini geliştiren herhangi bir uyuşturucu veya beyin olarak tanımlamaktadır. Kavrayışın geliştirilmesinden bahsederken bizi biz yapan sayısız zihinsel fonksiyonu da kastederiz. Bu sadece zeka ve bellek gibi açık özellikleri değil cinsellik, ilişkiler, uyku, bağışıklık sistemi ve nöro endokrin düzeni gibi öğeleri de kapsar. Bunlar beynin işleyişiyle ilgili insan sağlığının ve mutluluğunun tüm hayati yönleridir. Gingko Bloba, ginseng, vitaminler vb. akıllı haplar olarak kabul edilir. Derleyen...Devamını Oku »

Biyolojik Saat Nedir?

Biyolojik Saat Nedir?

Biyolojik Saat Biyolojik Saat Nedir? Karanlık ve gün Işığının günlük rutinine ayak uyduran bir iç saati vücut sistemlerinin birçoğunu düzenlemektedir. Bunlar arasından kalp ritmi, kan basıncı, solunum düzeyi ve vücut sıcaklığı vardır, Hayvanlar genelde gezegenin ekolojisinde uygun ortama göre gece veya gündüz doğuya yönelir. Biz insanlar en çok gündüz saatlerinde verimli olma eğilimi gösteririz. Tüm gündüz saatleri zihinsel çalışmaya eşit derecede uygun değildir. Vücudun çeşitli sistemleri hızlanıp kişisel iniş ve çıkışları belirlediği için daha iyi çalışabilir. Ne zaman harekete geçip ne zaman geçmediğini bilineniz çok önemlidir. Derleyen : YASEMİN TÜFEKÇİ ...Devamını Oku »

Beynimiz Nasıl Karar Veriyor

Beynimiz Nasıl Karar Veriyor

Beynimiz Nasıl Karar Veriyor Beyin seçim yaparken anlık keyif ile uzun vadeli mantıklı karar arasında gidip geliyor. Mantıklı kararı seçebilmek için anlık zevkin bastırılması gerekiyor. Uzmanlar, beyinde kişi seçim yaparken devreye giren yeni bölümler keşfetti. Deneyde kişiler iki seçenek arasında seçim yapıyor, bunlardan biri mevcut durumda yararı bilinen bir seçenek, diğeri ise yeni henüz bilinmeyen ve potansiyeli olan bir seçenek. Araştırmaya göre, beyin uzun vadeli seçeneği seçebilmesi için kısa vadeli hazır yarardan vazgeçmesi gerekiyor. Araştırmada deneklere kumar makinelerinde şans oyunları oynatıldı. Makinelerin ödül şemaları, her bir seferde değişecek şekilde ayarlandı. Oyun sonunda Devamını Oku »

1 2 3 4 5
Yukarı Çık