Ders Çalışma

Çocuğumun Derslerde Başarılı Olması İçin Ne Yapmalıyım

Çocuğumun Derslerde Başarılı Olması İçin Ne Yapmalıyım

Çocuğumun Derslerde Başarılı Olması İçin Ne Yapmalıyım Anneler ve babalar ne yapmalı? Çoğu zaman ebeveynler çocuklarından daha çok telaşa kapılarak okula tüm hayatlarını adamaktadırlar. Ne zaman bir TV veya radyo programına katılsam mutlaka bir veli canlı yayınla telefon bağlantısı kurarak "Çocuğumun okulda daha başarılı olabilmesi için ne yapmalıyım?" diye sorar. İşte velilere birkaç öneri; 1. Bir ödev mekanı oluşturun: Dikkati dağıtan her türlü işlevden uzak iyi aydınlatılmış ve ihtiyaçlarının elinin altında olacağı bir mekan olmalı bu. 2. Rutin bir ödev saati belirleyin: Mekan ve zaman ne olursa olsun her gün aynı saat olması faydalı olacaktır.Devamını Oku »

Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri

Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri

Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Yöntemleri "Çok fazla bilmek için akıllıca çalışmalısınız" tezimi savunarak barona meydan okuyorum. Neden bu yüzyıllık söze meydan okuyorum dersiniz? Çünkü biz çalışma teknikleri hakkında çok şey biliyoruz fakat O bilmiyor. Öyleyse daha fazla değil daha akıllıca çalışmak üzerinde düşünmeliyiz. Ne zaman çalışmalısınız? Mümkün olduğunca, çalışmak için her gün belli vakitler belirleyin. Bazı uzmanlar her gün aynı saatlerde aynı şeyi yapmanın, devamlılık gerektiren işlerde en etkili yol olduğunu söylüyorlar. Bazı öğrenciler her gün, zaman dilimleri halinde programlar yaparak çalışmalarını sürdürmeyi daha kolay bulurlar. <...Devamını Oku »

Verimli Çalışmanın 10 Kuralı

Verimli Çalışmanın 10 Kuralı

Verimli Çalışmanın 10 Kuralı Gününüzü nasıl daha verimli ve daha iyi bir şekilde geçireceğinizi öğrenmelisiniz. Bunları adım adım uygulamanız gerekmiyor, aralarından hoşunuza gidenleri seçip deneyerek öğrenmelisiniz. 1. Günün amacını belirleyin. Bu başarının önemli bir kuralı. Her güne başlarken üç şeyi listeler, en çok yapmak istediklerimiz, kesin yapma gerekenler ve bunları nasıl yapacağız. 2. İyi bir başlangıç yapın. Size güne zinde başlamanızı sağlayacak bir program bulmalısınız. Herkesin sabah yaptıkları farklıdır, bu yüzden kendinize uyanı sizin seçmeniz gerekiyor. Ama kesinlikle bunu tasarlamalısınız. Daha sonra bunu bir rutin haline getirmelisiniz. Devamını Oku »

Verimli Çalışmak Hakkında

Verimli Çalışmak Hakkında

Verimli Çalışmak Hakkında Herkes bilir ki sıkı ve gayretli çalışmanın bedeli ödenir, fakat pek çoğu ne kadar çalışırsa o kadar fazla başarı elde edeceğine inanır. "Durmadan çalışmak" işte bize durmadan söylenen şey. Dürüst olmak gerekirse biz bu ifadeye hiç inanmadık... Birisi burnunu görüp küçültmeyi istemedikçe. Tabi ki bu beceriksiz metaforun arkasında yatan nosyon, birileri hata yapmamalıydı. Fakat psikolojik çalışmalar göstermiştir ki, • Hata yapmanın az bir derecesi sizin için iyidir ve sizi daha iyi yapar. Daha çok verimli olursunuz. ...Devamını Oku »

Ders Başarısını Yükseltme Yolları

Ders Başarısını Yükseltme Yolları

Ders Başarısını Yükseltme Yolları Nasıl ki, evde anne babanın pek çok sorumluluğu varsa, çocukların da ev içinde anne babaya yardımcı olacak sorumlulukları olmalıdır. Bu sorumluluklar ise çocuğa küçük yaşlardan itibaren verilmelidir. 5 -6 yaşından itibaren çocuğun evde yerine getirmesi gereken sorumluluklar ona öğretilmeli ve bu sorumlulukları yerine getirmesi Nasıl ki, evde anne babanın pek çok sorumluluğu varsa, çocukların da ev içinde anne babaya yardımcı olacak sorumlulukları olmalıdır. Bu sorumluluklar ise çocuğa küçük yaşlardan itibaren verilmelidir. 5 -6 yaşından itibaren çocuğun evde yerine getirmesi gereken sorumluluklar ona öğretilmeli ve bu sorumlulukları yerine getirmesi beklenmelidir.Böylece öğrenciye sorumluluk bil...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık