Diksiyon

Diksiyon Çalışmaları

Diksiyon Çalışmaları

Güzel konuşma ve kendini iyi ifade etme sanatıdır. “Söz söylerken duygu ve düşünceleri doğru, üslubuna uygun olarak anlatmak için sesin uyumu, söylenişi, hecelerin uzunluğu kısalığı ve vurguları bakımından doğruluğu, jesti, mimiği, takınılacak tavırları yerinde ve güzel kullanma sanatıdır.” Diksiyon sanatının öneminin düşünmeyenler pek çoktur. Halk karşısında söz söylemek zorunda olan bazı kimseler, güçlüklerle hatta başarısızlıklarla karşılaştıkları halde, diksiyona önem verip öğrenmeye çalışmazlar. Bazı kimseler de yanlış bir düşünüşle diksiyon sanatına çalışmayı bir özenti veya bir fazlalık sayarlar. Hemen hemen herkes bir toplulukta konuşmak ihtiyacını duyar. Bu bakımdan, diksiyon alıştırmaları herkes için yararlıdır. Hele herkese toplulukta söz söyleme fırsatını veren zamanımızda, bu çok gereklidir. Bildiklerini başkalarına da öğretmeyi bir ödev sayarak bu zevkli işi üzerine almış olan her insan, bunları başkalarına anlatırken de zevkle dinletmesini bilmelidi...Devamını Oku »

Diksiyon Kursu Alsancak

Diksiyon Kursu Alsancak

Bilgi, tecrübe ve yeteneklerimizi ne kadar etkili ve doğru kullanabiliyoruz? Mesleki ve özel yaşamda kendimizi iyi ifade edebilmek, yaptığımız işi iyi ve doğru anlatabilmek, rolümüzü doğru oynayabilmek başarımızı artırır. Dinletebilmek, ikna edebilmek, kabul görmek, tercih edilmek ve başarmak isteriz. Başarmak için ilk adım, doğru ve etkili iletişim kurabilmektir. Bunu sağlayan, konuşma becerimizdir. "Herkes Düşünme ve Konuşma Yeteneklerini Geliştirebilir." Bu çalışmalara katılan birey, kişiliğini ve konuşma özelliklerini tanır; eksikliklerini fark eder. Dil doğaçlamalarıyla kendini geliştirme şansı bulur. Atölye çalışmalarında, kendi konuşma özelliklerine uygun, kendine özgü iletişim becerilerini profesyonel teknikler ve ipuçları ile geliştirir. Dil ve Diksiyon İnsan, sosyal bir varlıktır. Hayatını devam ettirmesi için diğer insanlarla iletişim kurmak zorundadır. İnsanlarla iletişim kurabilmek, duygu düşünce ve isteklerini ifade etmek için k...Devamını Oku »

Diksiyon Kurslari İzmir

Diksiyon Kurslari İzmir

Günümüzde mesleğimiz ne olursa olsun güzel ve etkili konuşmanın etkisini hep birlikte biliyoruz. Bunun yararları da aşikar bir gerçek olarak günümüz bize fırsatlar neticesinde sunuyor. Dilimizin en önemli kurallarını öğrenerek Türkçeyi doğru ve güzel konuşarak hem kendimize güvenebilir hem de insanları kendimize çekerek etkili bir iletişim sayesinde iletişim sorunlarının önüne geçerek hedeflenmiş olan etkili ve sorunsuz bir iletişim yakalamak mümkün. Etkili ve diksiyonu düzgün bireylerin hem iş hayatında hem de özel hayatlarında daha başarılı olduğu tespit edilmiştir. Bu eğitim sizlere; NLP Teknikleriyle zenginleştirilmiş ve etkin hale getirilmiş, özgün ve farklı bir içerikle sunulmaktadır. Düzgün bir Türkçe; etkileyici bir konuşmanın yanı sıra kendine güvenli, güçlü bir kimlik kazandıracak dolayısıyla size iş hayatı ve bireysel yaşantınızda yeni kapılar açacaktır. Bununla birlikte anlaşılır biçimde konuşmayı, sesimizin hızı, şiddeti ve yüksekliğini karşımızdakileri rahatsı...Devamını Oku »

İzmirdeki Diksiyon Kursları

İzmirdeki Diksiyon Kursları

Ses, bireyin kendi kişiliğini yansıtır. Gözlem yeteneği güçlü olan bir kişi, her hangi bir birey ile birkaç dakikalık konuşma esnasında, onun hangi karakterde bir insan olduğu konusunda genel bir yargıya varabilir. Diksiyonda başarılı olmak; kişinin okuduğunu, söylediğini kendi içinde duyabilmesine, içinden geldiği şekilde sıcak, içten bir şekilde söyleyebilmesine bağlıdır. Havasına girebilen bir konuşmacı, söylediği şeylere bir anlam derinliği ve inceliği kazandırır. Bazı zamanlarda bir tek sözcüğün telâffuzu dahi, o kişinin geçmişi, öğrenim düzeyi, zihin faaliyeti ve yeteneği konusunda fikir verebilir. Ses; dalgınlık, kayıtsızlık, korkma, utanma, kibirlilik, kendini beğenme, dikkatsizlik, bünyece zayıflık gibi birçok özellikleri meydana çıkarabilir. Aynı zamanda o kimsenin uyanık, yetenekli, dengeli, atak, makul, cesur bir kişi olduğunu da gösterebilir. Kaba, pürüzlü, sert, haşin, genizsel, çok ince sesler; dinleyenler üzerinde iyi bir etki oluşturmaz. <...Devamını Oku »

İzmir Diksiyon Kursu 2012

İzmir Diksiyon Kursu 2012

Günümüzde mesleğimiz ne olursa olsun güzel ve etkili konuşmanın etkisini hep birlikte biliyoruz. Bunun yararları da aşikar bir gerçek olarak günümüz bize fırsatlar neticesinde sunuyor. Dilimizin en önemli kurallarını öğrenerek Türkçeyi doğru ve güzel konuşarak hem kendimize güvenebilir hem de insanları kendimize çekerek etkili bir iletişim sayesinde iletişim sorunlarının önüne geçerek hedeflenmiş olan etkili ve sorunsuz bir iletişim yakalamak mümkün. Etkili ve diksiyonu düzgün bireylerin hem iş hayatında hem de özel hayatlarında daha başarılı olduğu tespit edilmiştir. Diksiyon ve Güzel Konuşma Eğitimi sizlere; NLP Teknikleriyle zenginleştirilmiş ve etkin hale getirilmiş, özgün ve farklı bir içerikle sunulmaktadır. Düzgün bir Türkçe; etkileyici bir konuşmanın yanı sıra kendine güvenli, güçlü bir kimlik kazandıracak dolayısıyla size iş hayatı ve bireysel yaşantınızda yeni kapılar açacaktır. Bununla birlikte anlaşılır biçimde konuşmayı, sesimizin hızı, şiddeti ve yü...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık