Diksiyon

İzmir Diksiyon Kursları

İzmir Diksiyon Kursları

Topluluk önünde konuşma yaparken sesimizin titremesi veya kayması durumu, aklımızdan geçen düşünceleri istediğimiz biçimde ifade edememe, elimizi kolumuzu nereye koymamız gerektiğini, nereye bakmamız gerektiğini, nasıl durmamızın gerektiğini şaşırma, konuştuğumuz kişinin ilgisini uyanık bir şekilde tutamama... Çoğu insanın konuşma esnasında yaşadığı doğal problemler olarak karşımıza çıkıyor. Fakat sosyal hayatımızı, kariyerimizi kısacası yaşamımızın her alanını olumsuz olarak etkileyen bu unsurlar, "Diksiyon Eğitimi" adı altında verilen eğitimler aracılığıyla yok ediliyor. Üstelik Diksiyon Eğitimi katılımcılarına sunduğu benzersiz Sınırsız Eğitim Hizmeti sayesinde Etkili Konuşma Eğitimi’ne bir defa katılıyorsunuz fakat öğrendiklerinizi dilediğiniz anda, hatta yıllar sonra bile ücretsiz olarak tekrar tekrar tazeleme şansına sahip oluyorsunuz. Diksiyon Eğitimi’nin Amacı Konuşma ile ilgili korkuları yenebilme, Heyecan kontrolünü yönetebil...Devamını Oku »

Diksiyon Düzeltme Teknikleri

Diksiyon Düzeltme Teknikleri

Diksiyon, duygu ve düşüncelerin doğru ve etkileyici bir şekilde aktarılması için tonlama ve vurgulamanın uyum içinde olması durumudur. Diksiyon Dersi Artıkule Çalışması ART ERT IRT İRT- ORT- ÖRT- URT ÜRT ARK ERK IRK İRK ORK ÖRK URK ÜRK ARF ERF IRF İRF ORF ÖRF URF ÜRF ARS ERS IRS İRS ORS ÖRS URS ÜRS PA FA RA LA KA DA CA ÇA VA YA DRA DRE DRI DRİ DRO DRÖ DRU DRÜ HA HE HI Hİ HEY HOY – HÖY Tüm harfleri kendi ses değerlerinde telaffuz etmeye çabalayın. Dilinizin altına kalem koyarak konuşmaya çalışın. Diksiyon çalışması için örnek tekerlemeler Bir berber bir berbere bre berber beri gel diye bar bar bağırmış. Bizde bize biz derler, sizde bize ne derler? Gül dibi bülbül dili ...Devamını Oku »

Diksiyon Eğitimi

 Diksiyon Eğitimi

Topluluk önünde konuşma yaparken sesimizin titremesi veya kayması durumu, aklımızdan geçen düşünceleri istediğimiz biçimde ifade edememe, elimizi kolumuzu nereye koymamız gerektiğini, nereye bakmamız gerektiğini, nasıl durmamızın gerektiğini şaşırma, konuştuğumuz kişinin ilgisini uyanık bir şekilde tutamama... Çoğu insanın konuşma esnasında yaşadığı doğal problemler olarak karşımıza çıkıyor. Fakat sosyal hayatımızı, kariyerimizi kısacası yaşamımızın her alanını olumsuz olarak etkileyen bu unsurlar, "Diksiyon Eğitimi" adı altında verilen eğitimler aracılığıyla yok ediliyor. Üstelik Diksiyon Eğitimi katılımcılarına sunduğu benzersiz Sınırsız Eğitim Hizmeti sayesinde Etkili Konuşma Eğitimi’ne bir defa katılıyorsunuz fakat öğrendiklerinizi dilediğiniz anda, hatta yıllar sonra bile ücretsiz olarak tekrar tekrar tazeleme şansına sahip oluyorsunuz. Bu program sonunda, katılımcılar; - Güzel konuşma becerileri geliştirebilmeyi, - Tü...Devamını Oku »

Diksiyon Çalışmaları

Diksiyon Çalışmaları

Katılımcıların, topluluk önünde kendilerini etkili bir biçimde ifade edebilme becerilerini kazandırmak. Konuşma esnasında ses tonunu, nefesini, süresini ayarlayabilmek. Bedensel duruş, göz teması, jest, mimik ve hareketlerin etkili olarak kullanımı. Konuşmalarda, ikna etme yöntemlerini etkin bir biçimde kullanabilmek Hitabet ve konuşma yöntemlerinin öğretilmesi İnsanlarla ve topluluklar karşısında rahat b,r şekilde konuşma becerilerinin kazanılması İnsanları sizin düşündüğünüz gibi düşündürebilme becerilerinin kazandırılması Görüşlerimizi paylaşmayan insanlar, gruplar karşısında konuşma Diksiyon Eğitimi ile Etkili Konuşma Sanatı * Giriş ve bitiş cümleleri hayati derecede önem arzeder, aman dikkat! * Ağzınızdan çıkan her sözcük muhataplarınızı yakından ilgilendirsin, muhataplarınızın gereksinimlerine yönelik bilgiler içersin. * Gereksiz ayrıntılarla kar...Devamını Oku »

Diksiyon Kursu

Diksiyon Kursu

Diksiyon eğitiminin amacı; katılımcıların Türkçe’nin kurallarına uygun; akıcı, anlaşılır ve güzel konuşma becerisi geliştirmelerini, kendilerini etkili bir biçimde ifade edebilmelerini, ses-bilim açısından tüm seslerin doğru ve güzel söylenebilmesini, bireyin sesini etkili bir biçimde kullanabilmesini sağlamaktır. Eğitimimiz, bilgimiz, birikimimiz, yeteneklerimiz ne kadar iyi olursa olsun, bu donanımımızı doğru ve güzel konuşmayla karşımızdaki kişi ya da topluluğa aktaramıyorsak, sahip olduğumuz bu zenginliklerden, yeterince yararlanamıyoruz demektir. Dili doğru bir biçimde kullanıp, onu güzel, etkileyici bir konuşmayla aktarmak çağdaş bir kimliğin göstergesidir.
 Diksiyon Eğitimi’nin Kapsamı Kendini tanıma – diğerlerini tanıma Toplum önünde ve konuşmada rahat olma yeteneğinin kazandırılması Güzel ve etkili bir şekilde konuşma Etkili giriş yapabilme İkna etme yöntemleri Konuşma içerisinde sihirli formülün kullanılması Bire...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık