Antalya Diksiyon Kursları

Antalya Diksiyon Kursları

Eğitimimiz, bilgimiz, birikimimiz, yeteneklerimiz ne kadar iyi olursa olsun, bu donanımımızı doğru ve güzel konuşmayla karşımızdaki kişi ya da topluluğa aktaramıyorsak, sahip olduğumuz bu zenginliklerden, yeterince yararlanamıyoruz demektir. Dili doğru bir biçimde kullanıp, onu güzel, etkileyici bir konuşmayla aktarmak çağdaş bir kimliğin göstergesidir.

Duygu ve düşüncelerimizi en iyi şekilde, en anlaşılır bir şekilde anlatabilmek için, sözcüklerin seçiminden, sesimizi ayarlamaktan, vurguları doğru yerde kullanmaktan, heceleri ayırmadan konuşmaktan, bunun içine jestleri, mimikleri ve diğer vücut dilini katmaktan bir bütün oluşturabiliriz. Ve buna da diksiyon diyebiliriz.
 
Kendimizi, düşüncelerimizi, duygularımızı en iyi şekilde anlatabilmek için doğru kelimeleri seçmek çok önemli. Doğru kelimeleri yan yana getirip cümleler oluşturabilmek çok önemli. Bunları doğru ses tonuyla pekiştirmek çok önemlidir. Cümlelerin uzunluğu, kısalığı da diksiyonun konusu içine girer.

Sözleri ve sesleri kurallarına göre kullanarak etkili bir konuşma sergilemektir. Daha bilimsel olarak diksiyon konuşulan dilin araştırılmasıdır. Fonetiğe dikkat ederek konuşmayı tamamlamaktır.

Kendimizi, duygularımızı, düşüncelerimizi en iyi şekilde anlatabilmek için doğru kelimeleri seçmek çok önemlidir. Doğru kelimeleri yan yana getirip cümleler oluşturabilmek çok önemli bunları doğru ses tonu ile birleştirmek en önemlisidir. Nereye daha fazla anlam vermek gerekirse oraya vurgu yapmakta çok önemlidir.

Konuşma sanatı, kişilerin karar verme güçlerini geliştirerek onlara çok yönlülük ve takım çalışması gerçekleştirme yeteneği kazandırmaktadır.

Karşılıklı konuşmanın ilk istediği şey açıklık ve bütünlüktür. Sözün ağızdan çıktığı anda anlaşılmasını sağlayacak bir telâffuz yeteneği, topluluk önünde konuşanlar için son derece önemlidir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Diksiyon Kursuyla ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki Diksiyon Kursularımız için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Diksiyon Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki Diksiyon Kurslarımız için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Diksiyon Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Diksiyon Kurslarımız için0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Diksiyon Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık