Denizli Diksiyon Eğitimi

Denizli Diksiyon Eğitimi

Diksiyon; söz söylerken duygu ve düşünceleri doğru üslubuna uygun olarak anlatmak için sesin uyumunu söylenişini sözcük hecelerinin uzunluğu kısalığı ve vurguları bakımından doğruluğu; jesti mimiği takınılacak tavırları yerinde ve güzel kullanma sanatıdır.

Diksiyon eğitiminde, kelimelerin doğru telaffuzu, vurgulu ve uygun tonda konuşmak, toplum  önünde konuşma yapabilmek ve heyecanı kontrol altına almak gibi hayatımızın her alanında karşımıza çıkabilecek konular üzerinde eğitim veriliyor. Bu eğitimle hızlı konuşan katılımcıların konuşmalarının yavaşlatılması, konuşma sırasında heyecanlananların çeşitli ses-nefes egzersizleri ile heyecanının kontrol altına alınması amaçlanmaktadır.

Diksiyon Eğitiminde bireyin Türkçe'yi uygun, akıcı ve anlaşılır konuşma becerisini geliştirebilmesi ve böylece kendisini etkili bir biçimde ifade etmeyi öğrenmesi amaçlanmaktadır. Yine bireyin ses bilim açısından tüm sesleri doğru ve güzel söyleyebilmesi, sesini ve beden dilini etkili bir biçimde kullanabilmesini sağlayarak bireyin toplum önünde heyecanını kontrol edebilmeyi öğrenmesi hedeflenmektedir. İki günlük seminerin ilk gününde; ses kullanımı, yazı dili ile konuşma dili arasında ki ayırımlar, ünlülerin doğru çıkarılış biçimleri ve ünsüzlerin doğru sesletimi, Türkiye türkçesini standart konuşma, süre, tonlama, ezgi, vurgu, ulama, kavşak, durak vb. kurallar ile Türkiye türkçesinin standart konuşma kurallarından bahsedilecektir. İkinci gün ise soluğun denetimi, konuşma aygıtımıza esneklik kazandırma, akıcı ve anlaşılır konuşmanın sağlanması, beden dilinin etkili kullanımı ile hitabet ve doğaçlama tekniklerine değinilecektir. İkinci gün ayrıca şiir ve metin okuma uygulamaları ile anlatılanlar pekiştirilecektir.

DİKSİYON EĞİTİMİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Öyle kişiler vardır ki, konuştukları zaman soluduğunuz havanın dahi onların sayesinde olduğunu kanaatine varırsınız. Yani konuşmaları o kadar etkilidir ki, içerisinde bulundukları her ortam içerisinde, kısa bir sürede insanları etraflarında toplamayı başarırlar ve çevreleri üzerinde kıskanılacak derecede etkileri vardır.

İş görüşmeleri sırasında işveren personelini işe almadan önce mülakata tabi tutar. Burada hedeflenen, sınırlı bir zaman içerisinde karşıdakini azami ölçüde tanımaya çalışmaktır. Bu görüşmelerin sonunda kimi zaman bakarsınız ki, sizden çok daha az niteliklere sahip birisine, o çok istediğiniz işi kaptırıvermişsiniz.

DİKSİYON EĞİTİMİ DERS İÇERİKLERİ:

Alfabetik Sırayla Harflerin Okunuşu,

Diksiyon Kuralları,

Türkçeyi Etkin Kullanmada Diksiyonun Etkisi,

Ünlü ve Ünsüz Harflere İlişkin Alıştırmalar,

Akıcı Konuşmayı Sağlama Alıştırmaları,

Soluk, Ses Uyumu ile Birlikte Genel Diksiyon Kuralları,

Uygulama Metinleri (Tekerlemeler)

Ulama, Durak, Tonlama, Ezgi ve Vurgu Alıştırmaları,

Yaygın Dil Yanlışları,

Hikaye, Masal, Şiir vb. Metinleri Okumada Gerekli Diksiyon Kuralları,

Ses Tonunu Ayarlayabilme.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır

Diksiyon eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Diksiyon Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Diksiyon eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Diksiyon Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Denizli’deki Diksiyon eğitimlerimiz   0 (850) 303 49 00  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Denizli Diksiyon Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Diksiyon eğitimlerimiz  0 (850) 303 49 00  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Diksiyon Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık